O cină sănătoasă și rapidă? Încercați rețete simple cu avocado

cina sanatoasa

Și voi v-ați lăsat fermecați de gustul avocado? Nu suntem surprinși. Îl puteți pregăti fie sărat fie dulce îl puteți folosi în mâncăruri reci sau calde. În plus, conține grăsimi sănătoase, așa că îl puteți mânca cu ușurință chiar dacă sunteți la dietă. În articolul următor, vă oferim mai multe rețete delicioase și nepretențioase, care cu siguranță vor fi pe placul vostru. La final, o mică întrebare de testare. Credeți că avocado este un fruct sau o legumă? :-)

 

De ce să mâncam avocado?

Dacă ați răspuns că avocado este un fruct, atunci ați ghicit. Exact. Este fructul Persei americana și poate avea nu numai o formă diferită, ci și culoare. În magazine puteți găsi cele sub formă de pară, dar și rotunde, și să nu vă lăsați păcăliți de culoarea  acestuia. Poate fi nu numai verde, ci și negru. Foarte popular este mai ales avocado Hass, care se caracterizează prin culoarea sa neagră.

Și de ce ar trebui să includeți acest fruct delicios în dieta voastră? Răspunsul este simplu. Avocado este cunoscut mai ales pentru valoarea sa nutritivă ridicată. Consumul său ne ajută să menținem o siluetă suplă, poate ameliora simptomele artritei și este un antioxidant foarte bun. De asemenea, conține grăsimi sănătoase, fibre și ce este important nu conține colesterol și sodiu.


Avocado este plin de vitamine și nutrienți. Acesta include:                                                                                  

           

 

 

                                                                         

 

 

 

✓ Vitamina K: 26% din doza zilnică

✓ Acid folic: 20% din doza zilnică

✓ Vitamina C: 17% din doza zilnică

✓ Potasiu: 14% din doza zilnică

✓ Vitamina B5: 14 la sută din doza zilnică

✓ Vitamina B6: 16% din doza zilnică

✓ Vitamina E: 10% din doza zilnică

 + cantitate mică de fier, cupru, zinc, tiamină, niacină, magneziu ...

 

Cum să mâncăm avocado

Avocado are un avantaj uriaș. Îl puteți consuma aproape sub orice formă. Îl puteți mânca gătit, dar și rece, sărat sau dulce. Ceea ce este important, este ca acesta să fie suficient de moale și, prin urmare, suficient de copt. În magazin puteți găsi adesea un avocado încă verde, în acest caz îl lăsați acasă încă câteva zile să se coacă.

»Sfatul nostru: Știți cum să recunoașteți dacă avocado este cu adevărat copt? Răspunsul îl găsiți  AICI.

Un alt avantaj al avocado-ului este un fruct sățios, iar o persoană nu resimte foamea pentru o perioadă  mai lungă de timp. Mai mult decât atât, gustul său destul de blând îi permite să fie consumat cu aproape orice și în mai multe moduri.

- Avocado simplu

- Avocado gătit

- Avocado în varianta dulce

- Avocado în varianta sărată

 

Avocado REȚETE

Cremă de Avocado cu ou

Crema de avocado este una dintre cele mai căutate. Pregătirea acesteia durează până la câteva minute, iar rezultatul merită.

Ingrediente necesare:

→ 1 buc. avocado copt

→ 2 ouă

→ 2 linguri brânză proaspătă

→ 1  linguriță de muștar

→ 1 buc ceapă de primăvară

→ un vârf de sare

→ suc de lămâie

Procedura:

Fierbeți ouăle pana când devin tari și mai apoi le pasați într-un bol împreună cu avocado și brânza. Adăugați apoi 1 linguriță de muștar și ceapa tocată mărunt. În cele din urmă, se adaugă sare și suc de lămâie. Putem adăuga și ierburi proaspete. Crema de avocado are un gust minunat, de exemplu, pe pâine prăjită și puteți alege roșii cherry pentru a o decora.

 

Cremă de avocado pentru cei care nu au timp

Dacă ați găsit un avocado care nu este destul de copt, dar nu doriți să renunțați la acesta, puteți face și următoarele. Avocado poate fi ușor stors, feliat și pus pe pâine simplă sau pâine prăjită. Apoi adăugați sare sau condimentați-o, adăugați semințe de dovleac și așezați un ou fiert deasupra. Voilá, și aveți o cina gustoasă.

Avocado la cuptor

Avocado are gust atât de deosebit, încât și copt este gustos. Ați încercat vreodată această rețetă? Oricine se poate descurca.

Ingrediente necesare:

→ 2 bucăți de avocado copt

→ 1 ceapă roșie

→ 1 cățel de usturoi

→ 1 linguriță  de ulei de măsline

→ 2 roșii

→ 60g mozzarella

→ un vârf de sare și piper măcinat

→ busuioc proaspăt și frunze de coriandru

Procedura:

Prăjiți ceapa și usturoiul tocat în ulei de măsline și adăugați avocado decojit și feliat. Roșiile le punem la abur și îndepărtam coaja, apoi le adăugăm în amestec și continuăm să prăjim. Acest amestec este apoi umplut în jumătăți de avocado scobite, condimentat cu sare, condimentat și deasupra completăm cu mozzarella feliată și ierburi proaspete. Coaceți bărcuțele într-un cuptor încălzit până se topește mozzarella.

 

Brownies de avocado

Ați încercat vreodată să coaceți o prăjitură cu avocado? Ar trebui.

Ingrediente necesare:

→ 1 buc. avocado copt

→ 300 g de ciocolată neagră

→ 150g unt

→ 3 ouă

→ 120g zahăr brun

→ 60g făină

→ 1 linguriță praf de copt

→ 120g nuci tocate

Procedura:

Topiți 230 de grame de ciocolată amăruie la baimare cu unt. Bateți ouăle si zahărul pânâ când devin o spumă groasă și adăugați la acesta avocado mărunțit, faină, praful de copt si la final ciocolata topită si jumătate din nucă. Aluatul este prelucrat și turnat pe o foaie de copt care este căptușită cu hârtie de copt înainte. Introduceți tava de copt într-un cuptor preîncălzit și coaceți la 180 ° C pentru aproximativ 25-30 de minute. Topiți ciocolata rămasă, întindeți-o pe prăjitura încă fierbinte și presărați cu restul de nucă.