Autor: Max Bonda (Pexels)
De ce este important micul dejun?
Rolul principal al micului dejun este de a porni metabolismul și de a oferi organismului energie și nutrienții necesari. De la ultima masă pe care ai luat-o în ziua precedentă, organismul are nevoie de un aport proaspăt de alimente pentru a funcționa corect. Ce fel de beneficii are micul dejun asupra organismului ?
Mulți oameni se străduiesc să aibă un stil de viață sănătos. La urma urmei, vrem să fim în formă, productivi și să trăim cât mai mult posibil. Prin consumul micului dejun contribui la un stil de viață bun.
Ai senzația că mânânci prea mult în timpul zilei? Unul din motive poate fi si faptul că sari peste micul dejun. Consumând micul dejun, oferi organismului nutrienții de care are nevoie și reduci probabilitatea de a mânca în exces și de a te înfometa în timpul zilei. Singur te vei ajuta să mânânci mai sănătos și mai regulat.
Consumând micul dejun, creierul este stimulat, ceea ce va ajuta să fii mai concentrat și mai productiv încă de la primele ore ale dimineții. De asemenea, o zi care începe cu un mic dejun îți va afecta pozitiv starea de spirit, emoțiile și comportamentul. Nu în ultimul rând, va împiedica să te simți obosit și epuizat la începutul după-amiezii.
Știi de ce mai este important micul dejun? Un mic dejun sănătos luat împreună în familie întărește relațiile și este o modalitate excelentă de a începe ziua împreună. Dacă nu e posibil să pui în practică în timpul săptămânii, încearcă măcar în weekend. Micul dejun va fi și mai gustos dacă e servit frumos. De exemplu, pe noile ustensile de bucătărie pe care le poți cumpăra la prețuri avantajoase în magazinul online Cesiro.
Dar când să iei micul dejun? Potrivit experților, cel mai bun moment pentru micul dejun este la aproximativ 60 de minute de la trezire.
Autor: George Milton (Pexels)
Ce să mănânci la micul dejun?
Ar trebui ca micul dejun să fie consistent și sățios, sau mai degrabă ușor? Nutriționiștii recomandă ca la micul dejun să optezi pentru alimente mai ușoare, fără un conținut ridicat de zahăr. Și, de asemenea, conținutul lor să combine mai multe tipuri de nutrienți.