Înapoi la școală cu copiii? Rutina zilnică vă va salva

inapoi la scoala

Și vouă vi se pare că cele două luni de vacanță au trecut foarte repede? Întoarcerea la școală se apropie cu pași repezi. Cel mai simplu mod de a face față este de a stabili o rutină zilnică.

Întoarcerea la școală este dificilă nu numai pentru copii, ci și pentru părinți. După mai bine de două luni de pauză, este necesar să se stabilească din nou o rutină obișnuită pentru copii. Aceasta ar trebui să includă suficient timp pentru activități de învățare și de petrecere a timpului liber.

De ce este importantă rutina zilnică cu copiii?

 

Făcând în mod regulat aceleași activități duce la construirea unei rutine zilnice. Efectuarea acestor activități va deveni automată și naturală pentru dvs. și copiii voștri după ceva timp.

Diminețile cu o rutină zilnică „școlară” vor fi calme, relaxate și plăcute. Veți evita stresul și veți începe dimineața cu zâmbetul pe buze.

copii buburi lego

 

Personalizați-o după bunul plac

 

Fiecare rutină zilnică este individuală. Acestea sunt sfaturile noastre despre cum ar putea arăta rutina ta zilnică. Dacă pierdeți o activitate, adăugați-o. Adaptați rutina zilnică la cerințele dvs.

La urma urmei, dumneavoastră știți cel mai bine:

__check

Cât timp aveți să vă pregătiți înainte de a pleca de acasă?

__check

 

Cât timp vă ia să ajungeți la școală?

__check

 

Ce activități trebuie să faceți?

De ce au nevoie copiii pentru studii de calitate? Un scurt rezumat, inclusiv magazine online de unde puteți face cumpărături avantajos, puteți găsi în acest articol.

Somn suficient

 

Nu contează dacă este vorba de un părinte sau un copil. Fiecare dintre noi avem nevoie de un somn regulat și de calitate. Stabiliți aceeași oră de culcare și de trezire pentru dvs. și copiii voștri. Vă puteți dedica pe deplin lor doar dacă dvs. însuți aveți un somn de calitate.

Numărul zilnic recomandat de ore de somn în funcție de vârstă

__check

școlari (6-13 ani) – 9 până la 11 ore

__check

 

tennageri (14-17 ani) – 8 până la 10 ore

__check

 

adulți (26-64 ani) – 7 până la 9 ore

__check

 

adolescenți (18-25 ani) – 7 până la 9 ore

Monitorizați modul de somn al copilului dvs.? În acest caz, el va excela în atenție, concentrare și o memorie bună.

copii arunca perne

Pregătirea de seară

 

Rutina voastră zilnică poate începe deja seara. De exemplu, pregătind gustări și haine. Puteți lăsa hainele la alegerea copilului dumneavoastră. În acest fel, îl învățați treptat nu numai cu independența, dar și îi îmbunătățiți capacitatea de a lua decizii. Dacă dedicați timp acestor activități seara, vă puteți bucura împreună de un mic dejun mai lung dimineața.


Același lucru în fiecare dimineață

 

Rutina zilnică se referă și la ordinea în care îți desfășori activitățile de dimineață. Igiena, micul dejun, îmbracarea sau mersul la școală și serviciu. Ar trebui să urmați ordinea acestor activități în fiecare dimineață. Copiii își vor aminti și aceste activități se vor desfățura din ce în ce mai repede dimineața.

mama se joaca cu copilul

Odihnă după școală


 
După ce copiii se întorc de la școală, au nevoie de o odihnă binemeritată. Oferiți-o sub formă de diverse activități sau cluburi acasă. Desen, pictură, Lego, sport, gimnastică, cântat la instrumente muzicale, învățarea limbilor străine.

Există într-adevăr multe opțiuni. Depinde doar de ce ar dori copilul să învețe. Alocați un anumit timp pentru aceste activități de agrement.

copilul picteaza

Pregătirea pentru ziua următoare


 
După odihnă, este timpul să studieze și să-și faci temele. Nu ezitați să vă ajutați copiii cu această parte a rutinei zilnice. Mai ales când cer ajutor. Vor descoperi că pot conta pe dvs., chiar dacă aveți alte responsabilități.

baieti scriu tema de casa

Cina împreună

 

Nu este întotdeauna posibil să luăm micul dejun și prânzul împreună. Copiilor le va plăcea și mai mult dacă luați cina împreună. Cu siguranță nu ar trebui să subestimezi acest punct. Dacă este posibil, încercați întotdeauna să așteptați toți membrii gospodăriei cu cina.
 

Odihnă

 

O scurtă odihnă ar trebui să fie o parte integrantă a fiecărei zile. Este ideal dacă o petreceți cu toții împreună. Petrecerea timpului împreună vă va întări relațiile.

De asemenea, puteți folosi acest timp pentru a dezvolta intelectul copilului dvs. într-un mod natural. De exemplu, folosind un joc de masă de cunoștințe. Există o mulțime de jocuri pe piața actuală.

jocuri de societate

Vă întrebați ce jocuri le-ar putea plăcea copiilor voștri? Inspirați-vă din selecția online de jocuri de societate pentru întreaga familie.

Pregătirea pentru somn

 

Ultima parte a zilei vă va fi foarte familiară în acest moment. Amintește de începutul zilei. Toate activitățile vor fi astfel închise ciclic. Rutina de seară include, ca și dimineața, igiena, alegerea hainelor pentru ziua următoare și somnul.

Cum să faci copilul să adoarmă cât mai repede și mai eficient? Pregătește-l pentru somn și începe treptat să încetiniți ritmul. Jocul de societate sau cărțile de citit menționate mai sus sunt exemple ideale despre cum să încetiniți.

Nu doar dvs. și copilul dvs., ci și spațiul are nevoie de pregătire pentru o noapte de odihnă. Aerisiți cu atenție zona de dormit a casei dvs. Puteți crea o atmosferă armonioasă diminuând lumina. Lăsați numai lămpi mici de masă atașate. Și cel mai important, nu lăsați dispozitive mobile sau dispozitive de jocuri în camera copiilor. Ar putea distrage atenția copiilor în mod inutil înainte de culcare.

fetita doarme in pat

Primele săptămâni după vacanță pot fi mai dificile, dar nu renunțați. Principalul lucru este că urmați principiile rutinei zilnice. Dacă este necesar, motivați copiii, de exemplu cu o recompensă sub formă de excursie. Vei vedea că treptat se obișnuiesc cu rutina zilnică.