Înapoi la școală cu copiii? Rutina zilnică vă va salva

inapoi la scoala

Și vouă vi se pare că cele două luni de vacanță au trecut foarte repede? Întoarcerea la școală se apropie cu pași repezi. Cel mai simplu mod de a face față este de a stabili o rutină zilnică.

Întoarcerea la școală este dificilă nu numai pentru copii, ci și pentru părinți. După mai bine de două luni de pauză, este necesar să se stabilească din nou o rutină obișnuită pentru copii. Aceasta ar trebui să includă suficient timp pentru activități de învățare și de petrecere a timpului liber.

 

De ce este importantă rutina zilnică cu copiii?

 

Făcând în mod regulat aceleași activități duce la construirea unei rutine zilnice. Efectuarea acestor activități va deveni automată și naturală pentru dvs. și copiii voștri după ceva timp.

Diminețile cu o rutină zilnică „școlară” vor fi calme, relaxate și plăcute. Veți evita stresul și veți începe dimineața cu zâmbetul pe buze.

copii buburi lego

 

Personalizați-o după bunul plac

 

Fiecare rutină zilnică este individuală. Acestea sunt sfaturile noastre despre cum ar putea arăta rutina dvs. zilnică. Dacă ați ratat o activitate introduceți-o în programul dvs. zilnic. Adaptați rutina zilnică cerințelor dvs.

La urma urmei, dumneavoastră știți cel mai bine:

__check

Cât timp aveți la dispoziție să vă pregătiți înainte de a pleca de acasă?

__check

 

Cât timp vă ia să ajungeți la școală?

__check

 

Ce activități trebuie să faceți?

De ce au nevoie copiii pentru studii de calitate? Un scurt rezumat, inclusiv magazine online de unde puteți face cumpărături avantajos, puteți găsi în acest articol.

Somn suficient

 

Nu contează dacă este vorba de un părinte sau un copil. Fiecare dintre noi avem nevoie de un somn regulat și de calitate. Stabiliți aceeași oră de culcare și de trezire pentru voi și copiii voștri. Vă puteți dedica pe deplin lor doar dacă și voi aveți un somn de calitate.

Numărul zilnic recomandat de ore de somn în funcție de vârstă

__check

școlari (6-13 ani) – 9 până la 11 ore

__check

 

pre adolescenți (14-17 ani) – 8 până la 10 ore

__check

 

adulți (26-64 ani) – 7 până la 9 ore

__check

 

adolescenți (18-25 ani) – 7 până la 9 ore

Monitorizați calitatea somnului copilului dvs.? Dacă da, în acest caz, el va fi atent, concentrat și cu o memorie bună.

copii arunca perne

Pregătirea de seară

 

Rutina voastră zilnică poate începe deja seara. De exemplu, pregătind gustări și haine. Puteți lăsa hainele la alegerea copilului dumneavoastră. În acest fel, îl învățați treptat cum să fie independent, dar îi și îmbunătățiți capacitatea de a lua decizii. Dacă dedicați timp acestor activități seara, vă puteți bucura împreună de un mic dejun mai lung dimineața.


Rutina de dimineață

 

Rutina zilnică se referă și la ordinea în care vă desfășurați activitățile de dimineață. Igiena, micul dejun, îmbrăcatul sau mersul la școală și serviciu. Ar trebui să urmați ordinea acestor activități în fiecare dimineață. Copiii vor reține rutina iar aceste activități se vor desfășura din ce în ce mai firesc în fiecare dimineața.

mama se joaca cu copilul

Odihnă după școală


 
După ce copiii se întorc de la școală, au nevoie de o binemeritată odihnă. Fie sub formă de diverse activități acasă de exemplu desen, pictură, LEGO, sport, gimnastică, cântatul la instrumente muzicale, învățarea limbilor străine.

Există într-adevăr multe opțiuni. Depinde doar de ce ar dori copilul dvs. să învețe. Alocați un anumit timp pentru aceste activități.

copilul picteaza

Pregătirea pentru ziua următoare


 
După odihnă, este timpul să studieze și să-și facă temele. Nu ezitați să vă ajutați copiii cu această parte a rutinei zilnice, mai ales când cer ajutor. Vor descoperi că pot conta pe dvs., chiar dacă aveți alte responsabilități.

baieti scriu tema de casa

Cina împreună

 

Nu este întotdeauna posibil să luăm micul dejun și prânzul împreună. Copii vor fi încântați dacă luați cina împreună. Cu siguranță nu ar trebui să subestimați această activitate. Dacă este posibil, încercați întotdeauna să așteptați toți membrii familie pentru a lua cina împreună.
 

Odihnă

 

Un scurt moment, cât să vă trageți răsuflarea ar trebui să facă parte din rutina dvs. zilnică. Este ideal dacă o petreceți cu toți membrii familiei împreună. Petrecerea timpului împreună vă consolida relațiile.

De asemenea, puteți folosi acest timp pentru a dezvolta intelectul copilului dvs. într-un mod natural. De exemplu, folosind un joc de societate pentru a-și aprofunda cunoștințele. Există o mulțime de jocuri în magazine.

jocuri de societate

Vă întrebați ce jocuri le-ar plăcea copiilor voștri? Inspirați-vă din selecția online de jocuri de societate pentru întreaga familie.

Pregătirea pentru somn

 

Ultima parte a zilei vă amintește de începutul zilei. Toate activitățile vor fi astfel încheiate în același mod ca și dimineața. Rutina de seară include, la fel ca și dimineața, igiena, alegerea hainelor pentru ziua următoare și somnul.

Cum poate adormi copilul cât mai repede și mai eficient? Pregătiți-l pentru somn și începeți treptat să încetiniți ritmul. Jocul de societate sau cărțile de citit menționate mai sus sunt exemple ideale.

Nu doar dvs. ci și copilul dvs., dar și spațiul unde dormiți au nevoie de pregătire pentru o noapte de odihnă. Aerisiți cu atenție încăperea în care dormiți. Puteți crea o atmosferă armonioasă diminuând lumina. Lăsați aprinsă numai veioza. Și cel mai important, nu lăsați dispozitive mobile sau dispozitive de gaming în camera copiilor. Ar putea distrage atenția copiilor în mod inutil înainte de culcare.

fetita doarme in pat

Primele săptămâni după vacanță pot fi mai dificile, dar nu renunțați. Important este că urmați principiile rutinei zilnice. Dacă este necesar, motivați copiii, de exemplu cu o recompensă cum ar fi o excursie. Veți vedea că treptat se vor obișnui cu rutina zilnică.