Experimentați rețete de prăjituri de Crăciun. Sunt foarte gustoase

14.12.2021 Vlasta Partajare

Prin casă domnește mirosul de vanilie, în cuptor se coc prăjiturile, iar copiii numără zilele până la Crăciun. Perioada de Advent și prăjiturile făcute în această perioadă au o magie aparte. Deși pe internet găsiți numeroase rețete pentru prăjituri de Crăciun, nu toate funcționează așa cum ne-am dori. De aceea am pregătit câteva rețete pe care le-am experimentat și într-adevăr sunt foarte gustoase și ușor de preparat. Cine n-ar gusta prajituri de Craciun deosebite?

 

Dacă intenționați să treceți la dietă tocmai în perioada sărbătorilor, atunci mai bine nu citiți acest articol. Astăzi vom pregăti prajituri traditionale de Craciun și deloc nu am făcut economie la ingrediente.  

Cei care petrec ceva timp în bucătărie, vor fi de acord că prăjiturile gustoase depind și de aparatura de care dispune bucătăria. Dacă aveți un mixer vechi, rezultatul niciodată nu va fi același cu cel în care se folosește un mixer din noua generație. Poate vă gândiți la achiziționarea unor electrocasnice noi. Acum e momentul potrivit. Vizitați magazinele online Flanco.ro sau Evomag.ro de unde puteți alege un mixer sau cântar de bucătărie. Comandați acum și puteți să pregătiți prăjiturile cu ajutoare noi.

 retete craciun

 

Cea mai bună prăjitură de Crăciun

 

Fursecurile sunt cele mai iubite si cele mai apreciate dulciuri de Crăciun. Prima rețetă pe care am pregătit-o pentru dumneavoastră, la noi se moștenește de la o generație la alta. De-a lungul anilor am îmbunătățit-o și am tot înlocuit unele ingrediente în așa fel, ca rezultatul să fie excelent. Deși la prima vedere pare neinteresantă, vă garantăm că acel gust fin de vanilie o să vă cucerească.

 

Biscuiți de vanilie

1

Ingrediente:

100g făină fină 400g făină albă dură 100g zahăr pudră 250g unt 2 ks zahăr vanilat 1/2 praf de copt 2 ouă 2 gălbenușuri

2

Mod de preparare:

Pe un fund de lemn punem jumătate din cantitatea de făină, zahăr, zahăr vanilat și jumătate din untul tăiat și le amestecăm. Adăugăm cealaltă jumătate din ingrediente și tăiem fin cu cuțitul. În mijloc punem ouăle și preparăm aluatul. Când e gata, îl punem în folie și pentru 30 de minute îl punem în frigider. După 30 de minute scoatem aluatul din frigider și pe fund de lemn îl întindem cu sucitoarea. După aceea cu forme fursecuri Crăciun decupăm formele dorite. Fursecurile decupate sunt puse pe tavă și unse cu ou în care introducem puțină apă și zahăr pudră. Înainte de a le pune în cuptor pot fi ornate cu migdale și zahăr. După aceea le introducem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și le lăsăm acolo 10-15 minute.

Diferite forme cu motive de Crăciun pot fi achiziționate pe 4home.ro.

biscuiti craciun

 

Cornulețe cu vanilie

 

Aceste cornulețe puteți orna în diferite moduri. În afară de asta se prepară extrem de simplu, de aceea nu va avea probleme nici un începător.

1

Ingrediente:

200 g făină fină 140 g unt 70 g nucă 40 g zahăr pudră 1 zahăr vanilat Zahăr și ciocolată pentru ornat

2

Mod de preparare:

Toate ingredientele sunt amestecate și este preparat aluatul. Din aluat modelăm cornulețe. Acestea sunt puse pe tavă și introduse în cuptorul preîncălzit. La temperatura de 180 de grade le lăsăm în cuptor timp de 10 - 15 minute. După aceea cornulețele pot fi ornate. O parte ornăm cu zahăr pudră și o parte din ciocolată preparată din unt și ciocolată pentru gătit.

cornulete vanilie

 

Prăjituri de Crăciun fără coacere

 

Rețetele pentru prăjituri de Crăciun fără coacere vor fi aprecie de toți cei, care au la dispoziție prea puțin timp pentru pregătirea prăjiturilor. Aceste prăjituri pot fi făcute și în ultimul moment, înainte de Crăciun.  

 

Biluțe cu rom, nucă și stafide

 

Această rețetă ne-a atras atenția. Dacă faceți parte din categoria celor care colecționează rețete și experimentează noi mâncăruri și prăjituri dați click pe Cărturești.ro sau Libris.ro și veți fi surprinși căte cărți cu rețete au la ofertă.

 

1

Ingrediente:

200 g stafide 0,2 l rom 200 g nucă măcinată 150 g zahăr pudră 100 g ciocolată răzălită 100 g pișcoturi mărunțite Nucă, cocos sau cacao

2

Mod de preparare:

Spălăm stafidele, le uscăm, iar după aceea punem peste ele rom. Le lăsăm așa toată noaptea. A doua zi adăugăm la ele nucă, zahăr, ciocolată, pișcoturi care au fost mărunțite cu sucitoarea. Toate aceste ingrediente vor fi amestecate, iar după aceea pot fi modelate biluțele. Când sunt gata, le introducem în cacao, cocos sau nucă măcinată.

retete fara coacere

 

Biluțe de cocos cu migdale

1

Ingrediente:

1 l lapte condensat 250 g cocos

2

Mod de preparare:

Laptele condensat se amestecă bine cu cocos, după care sunt modelate biluțele. Dacă aluatul e prea moale adăugăm cocos. În interiorul fiecărei biluțe adăugăm migdale. Când sunt gata le învelim în cocos

Aceastea pot fi puse în coșulețe din hârtie, pe care le găsim de exemplu în magazinul online Elefant.ro.

prajitura de craciun

Vă dorim poftă bună și Sărbători fericite!