Economisirea energiei electrice în timp ce prețurile cresc? Aceste sfaturi vă vor ajuta

11.10.2022 Vlasta Electricitate Partajare

Doriți să știți cum puteți economisi energie electrică în locuință? Există mai multe măsuri pentru a vă ajuta să reduceți costurile. Încercați-le cât mai curând posibil.

Energia electrică este un element important pe factura lunară de utilități. Se folosesc sporadic mai multe tipuri de electrocasnice și electronice, altele în fiecare zi.

Multă energie electrică este consumată pentru încălzire, încălzire a apei, gătit, spălat sau iluminat. Pot fi reduse aceste costuri? Am pregătit pentru voi câteva sfaturi despre cum să economisești la energie electrică.

Transformați-vă casa într-una mai eficientă din punct de vedere energetic, cu noi aparate moderne și care economisesc energie. Incepeți cu puțin - începeți cumpărăturile online.

bucatarie electrocasnice

 

Consumul mediu lunar energie electrică 

 

Știți câtă energie electrică consumă o gospodărie pe an? Consumul mediu energie electrică, este de aproximativ 14.500 kW/h. Suma pentru un astfel de consum este de aproximativ 5000 de lei pe an.

Cantitatea de energie consumată este în continuă schimbare. Valoarea actuală a costurilor este influențată în principal de câte aparate și dispozitive aveți. Și în al doilea rând, cât de des le folosiți.

Boilerele electrice, mașinile de spălat sau combinatele frigidere și congelatoare sunt printre cei mai mari consumatori de energie electrică. Un procent considerabil din consumul total este reprezentat si de energie pentru iluminat.


 

Dacă doriți să economisiți energie electrică la voi acasă optați pentru electrocasnice cu consum redus acum online simplu din confortul locuinței. 

Furnizori de energie electrică pentru gospodării

 

Merită să monitorizați modificările listelor de prețuri furnizori energie electrică casnici. Nu știi niciodată dacă un alt furnizor va oferi condiții mai bune.

Furnizori de energie electrică:

incalzire aragaz

 

Sfaturi pentru economisirea energiei electrice


 

Primul lucru pe care vă recomandăm să îl căutați atunci când cumpărați orice aparat este eticheta energetică.

El vă va spune câteva informații despre bunurile achiziționate. De exemplu, de câtă energie electrică are nevoie aparatul pentru funcționarea sa sau care este clasa sa de zgomot. Nu în ultimul rând, indică clasa sa energetică. În ceea ce privește cea mai mare eficiență, cea mai bună clasă este A+++.

Doriți să știți prețul aproximativ pentru energia consumată? Înmulțiți consumul anual de energie electrică în kW pe an cu prețul curent al energiei electrice.

Concentrarea pe clasa de electrocasnice eficiente din punct de vedere energetic este primul pas către reducerea facturilor. Un altul este utilizarea lor corectă și eficientă. Acestea sunt sfaturile noastre despre cum să economisiți energie electrică.

masina de spalat vase

__bulb
Cum să economisiți la gaze naturale în locuință? Iată câteva sfaturi

Vă interesează cum să economisiți la gaze naturale? Le folosiți nu numai pentru gătit, ci și pentru încălzirea apei și pentru încălzirea locuinței? Încercați aceste sfaturi practice și nu plătiți inutil.

Electrocasnice

__check

 

Porniți mașina de spălat doar când este plină și spălați la temperaturi mai scăzute. Utilizați programul de prespălare numai pentru rufe foarte murdare.

__check

 

Cea mai bună achiziție este un uscător cu condensare. Este blând cu hainele și transformă aburul care este creat în apă. Dezavantajul lui este un preț mai mare.

__check

 

Așezați frigiderul suficient de departe de pereți, curățați-l în mod regulat și îndepărtați înghețul. Luați în considerare volumul frigiderului în funcție de numărul de persoane. Volumul pentru 1 persoană este de 60 l spațiu de răcire.

__check

 

Deși mașina de spălat vase consumă o anumită cantitate de energie electrică, economisește apă în comparație cu spălarea manuală.

__check

 

Când călcați, amintiți-vă o regulă economică. Călcați hainele numai când sunt uscate. Aburirea ar risipi mai multă energie.

masina de spalat rufe

Gătit 

__check

 

Folosiți plite pe gaz. Au încălzire rapidă, reglare ușoară și reducere rapidă a temperaturii și un preț mai mic al gazului în comparație cu electricitatea.

__check

 

Aveți un aragaz electric? Utilizați reglementări pe mai multe niveluri. Începeți cu setarea cea mai înaltă și când temperatura dorită este atinsă, reduceți setarea de temperatură. Înainte de a termina gătitul, puteți opri complet aragazul, care va folosi căldura acumulată.

Urmați aceeași procedură atunci când coaceți în cuptor. Și, desigur, ar trebui să deschideți ușa cât mai puțin și cât mai scurt posibil în timpul coacerii.

__check

 

Încălziți o cantitate mică de apă într-o oală sub presiune și doar cât aveți nevoie.

__check

 

Un cuptor cu microunde economisește până la 70% energie atunci când încălziți alimente, spre deosebire de încălzirea lor pe aragaz sau într-un cuptor electric.

bucatarie barbat

__check

 

Dimensiunea diagonalei ecranului, rezoluția, sunetul și, de asemenea, lumina de fundal au un efect asupra consumului televizorului.

__check

 

Un laptop clasic consumă mult mai multă energie decât un laptop.

__check

 

Dacă sunteți departe de computer sau laptop pentru o perioadă lungă de timp, nu-l lăsați în modul de așteptare, opriți-l.

Faceți același lucru cu televizorul, DVD playerul sau wifi dacă știți că nu le veți folosi timp de câteva zile.

televizor dulap

O bandă de sertar cu un întrerupător vă va face mai ușor să opriți și să porniți rapid electronicele din casă. Puteți cumpăra și acestea și alte accesorii utile la un preț bun.

Iluminat

 

Eficiența luminii este exprimată și prin clase energetice. Litera E indică cel mai puțin economic și A++ cel mai economic.

Cel mai economic mod de iluminare sunt lămpile fluorescente LED, sursele LED și lămpile fluorescente de înaltă calitate aparținând categoriei A++ și A+.

Pe lângă clasa energetică, atunci când alegeți un iluminat potrivit, concentrați-vă pe ce spațiu trebuie să iluminați.

În birou sau bucătărie, este ideal sa ai mai multe surse principale de iluminat cu intensitate suficienta.

O lumină puțin mai slabă și mai slabă va fi suficientă în hol sau coridor. Senzorii de miscare cu iluminare LED sunt ideali pentru astfel de spatii.

lampa planta ceas

 

Economisirea energiei electrice vi se pare dificilă? Sfaturile și obiceiurile noastre zilnice vă vor ajuta în acest sens. Drept urmare, veți economisi câteva zeci de lei pe an la energie electrică.

 

Economisirea costurilor cu locuința este visul multor oameni. Aveți impresia că cheltuiți mult prea mult? Citiți sfaturile noastre despre cum să contribuiți la creșterea bugetul familiei și să economisiți.