Cum stocăm datele

stocare date

Copie de rezervă a datelor? Ar trebui să aveți și voi una. Nu știți niciodată când le puteți pierde. Vă vom arăta cum.

 

De ce să salvați datele?

Deși trăim în timpurile în care capacitatea hard disk-urilor este una imensă, niciunul dintre noi nu ar trebui să uite ocazional să-și facă o copie de rezervă a datelor. Motivul este unul simplu. Hard disk-ul laptopului sau computerului poate ceda oricând astfel încât vă pierde toate datele de la o zi la alta. Din fericire, procesul de backup nu este unul complicat și vă vom arăta câteva moduri prin care nu veți mai pierde nimic. Puteți face backup pe:

✓ Disc extern

NAS

Cloud

 

Backup de date pe disc extern

Salvarea datelor pe hard disk este poate una dintre cele mai vechi metode pe care le puteți utiliza pentru a vă proteja datele împotriva pierderilor. Puteți cumpăra o unitate externă într-un magazin de specialitate și puteți stoca totul, de la fotografii și videoclipuri la filme, muzică și documente importante. Îl conectați la computer prin USB și apoi copiați tot ce aveți nevoie. Puteți apoi deconecta și stoca unitatea externă. În cazul în care aveți nevoie de o copie de rezervă numai pentru o cantitate mică de date, puteți utiliza și stick-ul USB.

Copii de rezervă în NAS

O modalitate ceva mai convenabilă de salvare a datelor poate fi considerată și serverul NAS .Aceasta poate fi operat și de un amator. Cum funcționează? NAS-ul este ideal mai ales dacă există cel puțin două computere în casa ta, ceea ce nu este nicio problemă în zilele noastre. Acest server funcționează ca un mic computer cu hard disk-uri partajate, ceea ce face ca schimbul de date să fie foarte ușor. Avantajul este că dacă unul dintre calculatoarele dvs. cedează, datele vor rămâne în celălalt. Rețeaua este conectată non-stop și puteți face backup la computere precum și tablete sau telefoane mobile.

Backup de date în Cloud

Dacă aveți acces non-stop la Internet, soluția ideală este stocarea în Cloud. De exemplu, puteți utiliza Dropbox, Google Drive sau One Drive, alegerea este voastră. Cu aceste servicii, puteți face backup la datele dvs. oriunde aveți acces la interne. Tot ce trebuie să faceți este să îl descărcați pe laptop sau telefonul mobil, să vă creați un cont și să lăsați să facă  lucrările în locul vostru.