Cum aleg bicicleta? Vă vom sfătui cu privire la alegerea acesteia

20.07.2022 Vlasta Partajare

V-ați gândit să schimbați mașina cu o bicicletă? Veți adora acest mod de transport mai ieftin, dar și mai sănătos. Veți afla cum să alegeți o bicicletă în ghidul nostru.

Ne confruntăm cu ea în fiecare zi. Sute de mașini cu șoferi nervoși umplu din ce în ce mai mult drumurile. Rezultatul este aglomerația și întârzierile. Dacă vreți să evitați acest lucru, schimbați mijlocul de transport și alegeți o bicicletă.

cum alegem o bicicleta

Pe bicicletă, picioarele voastre sunt ocupate în timpul pedalării. Oferiți-le confortul pe care îl merită cu pantofii de ciclism de pe Hervis.

Mersul pe bicicletă aduce cu sine multe avantaje. Printre cele cu cel mai mare impact asupra vieții noastre se numără:

- Economie - schimbându-vă mașina cu o bicicletă, nu numai că vă economisiți finanțele, dar contribuiți mai ales activ la un stil de viață mai sănătos.
- Ecologie – bicicleta, ca mijloc de transport, este, fără îndoială, o formă de transport mai ecologică în comparație cu o mașină.
- Sănătate – ciclismul este o mișcare activă care îți crește nivelul de fitness și în același timp este un fel de psihoigienă.
Pasiune – dacă nu îți lipsește, te vei bucura cu atât mai mult de ciclism.

biciclete parcate pe strada

__bulb
Slăbire rapidă fără efectul yo-yo nedorit?

Și voi ați acumulat câteva kilograme în plus după o lungă odihnă pandemică? De îngrășat ne îngrășăm ușor, dar este extrem de dificil să scăpăm de kg nedorite fără efectul yo-yo nedorit. Prin urmare, am rezumat pentru voi câteva sfaturi despre cum să slăbiți dar să vă și mențineți.

Cum să îți alegi bicicleta?

 

Nu este o bicicletă ca alta. Cel mai important parametru sunt proprietățile sale. Când o cumpărați, trebuie să luați în considerare toate atributele utilizării sale, în special:

- în ce scop o veți folosi,
cui este destinată,
- la ce caracteristici tehnice ar trebui să acordați atenție.

barbat pe bicicleta

 

Teren și scop de utilizare

 

Pe ce teren vrei să folosești bicicleta? Și cât de des îl vei folosi? Aceștia sunt, de asemenea, parametri decisivi în selecția sa. După aceste criterii distingem:

 

Biciclete rutiere

 

Sunt ideale pentru conducerea pe suprafețe plane precum asfaltul sau betonul. Sunt ușoare, rapide și nu trebuie să cheltuiți multă energie pentru a le muta în locul desemnat.

Îmbrăcămintea funcțională de la Decathlon vă va proteja de frig atunci când mergeți pe bicicletă. Cumpărați-o acum avantajos.

Biciclete de oraș

 

Acest tip de bicicletă definește confortul, manevrarea ușoară și posibilitatea de a le folosi în fiecare zi pentru cumpărături sau călătorii la serviciu sau la școală. Designul lor modern se adresează multor grupe de vârstă și, deoarece sunt ușor de folosit, sunt ideale și pentru persoanele mai în vârstă. Bicicletele de oraș au de obicei un coș sau un suport pentru o geantă de cumpărături. Nu sunt potrivite pentru a fi folosite pe trasee sportive și călătorii mai lungi.

cum aleg bicicleta

 

Biciclete mountainbike

 

Cu o bicicletă de munte, puteți merge în siguranță nu numai pe teren, ci și pe drumurile orașului. Cu toate acestea, sunt destinate în primul rând folosirii pe terenuri denivelate. Când le folosiți pe drum, aceasta înseamnă că vor merge mai încet și va trebui să pedalați mai tare. Datorita greutății mai mari și a faptului că sunt realizate din materiale rezistente vă vor oferi o stabilitate mai mare. Sunt potrivite pentru bicicliști activi și de agrement.

Cunoaștem 3 tipuri de biciclete de tip mountainbike:

- recreaționale - acest tip de bicicletă vă va oferi confort în timpul excursiilor ușoare în natură și veți fi, de asemenea, mulțumit de prețul lor favorabil,
sportive – alegeți-le dacă sunteți un șofer mai pretențios, cu o aspirație pentru cursele de amatori,
de curse - concurenții și profesioniștii cărora le sunt destinate, îi ajută la realizarea unei performanțe de condus deosebite.


barbat pe mountainbike

 

Biciclete pliabile

 

Ideal pentru ciclism recreațional și dacă doriți să transportați bicicleta des și să o folosiți în alt loc. Aspectele lor pozitive includ greutatea redusă și plierea. Cu toate acestea, sunt mai puțin stabile și nu pot fi folosite pe teren sau pentru călătorii mai lungi.

 

Biciclete electrice

 

În ultimii ani, electromobilitatea a ieșit în prim-plan nu doar în domeniul mașinilor, ci și al bicicletelor electrice. Cu o baterie de bicicletă electrică încărcată, puteți parcurge câteva sute de kilometri fără probleme. Vă va transporta în mod fiabil la serviciu, dar și la călătorii. Cu toate acestea, prețul lor este mai mare.

Știți care sunt avantajele și dezavantajele mașinilor electrice? În articolul nostru, veți afla tot ce este important despre mașinile electrice. Printre altele, dacă puteți obține o subvenție pentru o astfel de mașină și în ce sumă.

biciclete electrice

 

Biciclete Gravel

 

Ce este o bicicletă Gravel și cum aleg bicicleta potrivită? Îndeplinește caracteristicile bicicletelor de drum și de fond. Dacă vă doriți o bicicletă de drum, dar și pentru teren mai solicitant, acest tip de bicicletă este cea mai potrivită pentru tine. Bicicleta Gravel este cumpărată de toți cei care merg în primul rând pentru distracție.

 

Mărimea cadrului

 

Dimensiunea cadrului este un alt punct important atunci când alegeți o bicicletă. Bicicletele pentru femei au un cadru mai scurt și mai jos în comparație cu bicicletele pentru bărbați. Când cumpărați o bicicletă pentru copii, se aplică o regulă - nu cumpărați o bicicletă mai mare pentru un copil decât cât are nevoie.

În funcție de înălțimea voastră, ar trebui să alegeți o bicicletă cu o astfel de dimensiune a cadrului.

cum aleg bicicleta

Pe lângă marcajul în inchi, mai puteți întâlni și marcajul cadrului în mărimile S, M, L, XL. Puteți afla ce dimensiune este ideală pentru dvs. măsurând distanța de la picior până jos. A doua opțiune este înălțimea posturii.

bicicleta de oras

Nu sunteți siguri care bicicletă este potrivită pentru voi? Nu vă fie teamă să contactați personalul din magazinele de sport. Ei vor fi bucuroși să vă ajute să alegeți o bicicletă și accesorii pentru bicicletă. Și apoi vă puteți bucura de confortul pe două roți.