Cum să alegeți cei mai buni ochelari de soare, unde îi puteți cumpăra?

29.04.2024 Cristina Cumpărături pe internet Partajare

Sfatul experților este clar - în timpul verii să nu umblați fără ochelari de soare. Dar cum să alegeți cei mai buni ochelari de soare? Aflați totul în acest articol.

Avem doar o singură pereche de ochi, motiv pentru care oftalmologii și experții subliniază în mod constant importanța purtării ochelarilor de soare. În primul rând, aceștia pot asigura sănătatea ochilor într-o mare măsură, iar în al doilea rând, desigur, sunt un accesoriu elegant pentru o ținută.

Haideți să vă spunem cum să alegeți ochelari de soare buni pentru toți membrii familiei.

Vă doriți ochelari de soare noi? Îndreptați-vă spre modele de mărci cunoscute și cumpărați de la unul dintre cele mai mari magazine online de pe piața europeană, acum în promotie ochelari de soare. În magazinul online EYERIM veți găsi cu siguranță modelul de ochelari de soare la care visați.

De ce și când să purtați ochelari de soare?


Rolul ochelarilor de soare este în primul rând de a proteja ochii de razele UV puternice și dăunătoare. Știați că există mai multe tipuri de raze solare? Principalele tipuri includ UVA, UVB, UVC. Dacă ochii sunt expuși prea mult timp la acestea, apare roșeața sau arsurile. Și, potrivit mai multor surse, expunerea prelungită la lumina soarelui poate duce, de asemenea, la diverse boli periculoase.
 

Aerul uscat și cald este, de asemenea, dăunător pentru ochi, iar ochelarii de soare sunt utili atunci când vizitați zone cu aer condiționat foarte puternic.

Purtarea ochelarilor de soare nu trebuie uitată nici în cazul drumețiilor în munții. Deși nu pare, razele puternice ale soarelui pătrund cu o intensitate puternică chiar și prin nori. Într-o astfel de situație, puteți purta ochelari de soare sport. Și mai vrem să vă reamintim să folosiți și crema de protecție solară pe față, care este mai mult decât potrivită și pentru drumeții. 

Femeie cu ochelari de soare.

De Alexander Slesarev (Pexels)

Cum să alegeți cei mai buni ochelari de soare?


Cumpărarea ochelarilor de soare este influențată în primul rând de aspect și design pentru majoritatea cumpărătorilor. Dar ar trebui să acordați atenție în special următoarelor caracteristici și parametri.


Ochelari de soare în funcție de filtrul UV


Să începem cu cel mai important, și anume alegerea ochelarilor de soare în funcție de filtrul UV. Cea mai bună alegere este un filtru UV de 400 (nanometri). Acesta oferă ochilor dumneavoastră o protecție maximă împotriva razelor solare, deoarece absoarbe 100% din radiațiile UV.

Dar un alt parametru ce trebuie avut în vedere când alegeți este categoria filtrelor UV, care trebuie aleasă în funcție de condițiile, pentru care aveți nevoie de ochelari.

Există 5 categorii diferite de filtre de protecție, numite cele 5 grade de nuanță:

__check

UV 0 - transmisia luminii solare este de 80-100%, protecția ochilor este scăzută și, prin urmare, utilizarea acestor ochelari este potrivită pentru vreme înnorată și vizibilitate redusă. Transmiterea luminii prin ei este ridicată nu sunt potriviți pentru lumina puternică a soarelui.

__check

UV 1 - ochelarii de soare vă protejează ochii în condiții de lumină solară slabă sau de vreme înnorată. Protecția ochilor împotriva luminii solare puternice este între 20-50%.

__check

UV 2 - transmisia luminii este de 18 - 43%, protejează de soare pe timp noros, dar absorb de la 57% până la 82% din razele solare.

__check

UV 3 - transmisia luminii solare este de 8 - 18%, astfel încât vederea este protejată la un nivel ridicat chiar și în timpul expunerii directe la soare. Ochelarii cu un astfel de filtru sunt, de asemenea, potriviți pentru șoferi.

__check

UV 4 - transmitanța luminii solare este de 3 - 8%, ceea ce înseamnă că oferă cea mai mare protecție pentru ochi. Sunt potriviți pentru zilele însorite de vară, pentru excursiile la munte, pe plajă sau la schi. Dar, pe de altă parte, nu sunt potriviți pentru șofat, deoarece nu oferă suficientă vizibilitate.

Cine va purta ochelari de soare?


În zilele noastre, nu există nicio regulă care să vă oblige să purtați doar modele pentru femei sau bărbați. Există, de asemenea, așa-numitele modele de ochelari unisex, din care atât bărbații, cât și femeile pot alege cu ușurință. Și nu trebuie să treceți cu vederea nici categoria ochelarilor de soare pentru copii. Ochelarii de soare sunt extrem de importanți și pentru ei, deoarece copiii sub 10 ani, de exemplu, lentilele ochiului sunt în dezvoltare, iar vederea lor este mult mai sensibilă.

Ochelarii de soare concepuți pentru doamne se caracterizează printr-un design micuț, care corespunde feței mai mici a femeilor. Aceștia conțin de obicei detalii interesante, decorate cu pietre sau placare cu aur. De asemenea, îi veți recunoaște după formele lor neobișnuite, pe care nu le veți găsi între modelele unisex și cele pentru bărbați, cum ar fi formele de fluture sau ochii de pisică.

Ochelarii de soare pentru bărbați pot fi recunoscuți după designul lor mai mare și mai robust, care accentuează trăsăturile mai pronunțate ale feței unui bărbat. Unele dintre cele mai populare modele pentru bărbați sunt, de exemplu, ochelarii pilot.

Știați că puteți cumpăra ochelari de soare pentru copii începând cu vârsta de 1 an? Aceștia sunt mai mici și au laturile mai scurte pentru o potrivire confortabilă.

Sfatul nostru: Alegeți o pălărie de soare ca protecție suplimentară împotriva soarelui. Aceasta îi va proteja pe copiii și adulți de neplăcutele arsuri solare.

Faceți des cumpărături online și nu știți ce drepturi aveți în calitate de cumpărător?

 

Nu vă faceți griji. Am pregătit pentru voi un articol scurt și concis cu privire la drepturile voastre în calitate de cumpărător.

În funcție de forma feței


Ați auzit probabil că nu fiecărei fețe i se potrivește aceeași formă de ochelari. Acesta este și motivul pentru care veți găsi pe piață ochelari de diferite forme, mărimi și modele, astfel încât fiecare să poată găsi ochelarii care să se potrivească cel mai bine feței sale.

Există 4 cele mai comune tipuri de fețe, și anume: inimă, pătrată, ovală și rotundă. Nu știți care este a voastră? Găsiți-o pe a voastră în caracteristicile de mai jos. Dar nu uitați, că cel mai important lucru este ca ochelarii să vi se potrivească bine și să vă facă să vă simțiți bine.

O bărbie ascuțită, un maxilar îngust, vârful părului care crește din mijlocul frunții... toate acestea sunt caracteristici ale unei fețe în formă de inimă. Ochelarii CatEye, fără ramă sau ochelarii Browline vor face ca linia maxilarului să fie puțin mai proeminentă din punct de vedere vizual. Ochelarii Pilot nu vor fi nici ei prea departe.


Așa cum v-ați aștepta, trăsăturile ascuțite ale unei fețe unghiulare vor fi atenuate de ochelarii rotunjiți. Atingeți ochelarii rotunzi, cei cu formă de ochi de pisică sau ochelarii supradimensionați. Toate acestea distrag atenția de la maxilarul pătrat, de la fața minim rotunjită sau de la pomeții, fruntea și tâmplele aproape la fel de late.

În general, o față ovală este considerată cea mai bună atunci când cumpărați ochelari de soare. De fapt, toate tipurile de ochelari i se potrivesc perfect. Cum știți dacă o aveți? Fața este mai lungă decât lată, pomeții sunt cea mai proeminentă parte a întregii fețe, fruntea și maxilarul sunt rotunjite, iar fața nu conține trăsături ascuțite.

Sau aveți o față rotundă? Se caracterizează printr-un maxilar rotunjit, fără părți proeminente, pomeți largi și o față care are aceeași lungime ca și lățimea sa. Orice ochelari cu margini și forme geometrice sunt potriviți pentru acest tip de față.

Barbat pe strada cu ochelari de soare.

De Andrea Piacquadio (Pexels)

Cumpărați nu numai ochelari noi, ci și accesorii de modă. Pe site-ul nostru veți găsi într-un singur loc oferte de TOP pentru femei, bărbați și copii.

Culoarea sticlei ochelarilor

 

V-ați întrebat vreodată dacă ochelarii colorați au vreo semnificație sau este doar o chestiune estetică? Adevărul este că culoarea ochelarilor determină transmiterea luminii și, de asemenea, nivelul de vedere.

__check

sticla neagră - reduce eficient intensitatea luminii solare,

__check

sticla galbenă și portocalie - creează un contrast bun chiar și în condiții de vizibilitate redusă,

__check

sticla albastră - atenuează lumina soarelui, lumina este rece,

__check

sticla verde - percepția nu corespunde realității, dar ameliorează ochii obosiți,

__check

sticla roșie - arată realitatea în mod realist,

__check

sticla maro - are un aspect natural, crescând în același timp contrastul vederii.

Culoarea sticlei ochelarilor se aplică și ochelarilor de soare pentru copii, la fel și culorile vesele ale ramei și modelele jucăușe.

Tipuri speciale de ochelari


Puteți găsi pe piață și tipuri speciale de ochelari de soare. În primul rând, dorim să vă prezentăm ochelarii de soare cu dioptrii. Aceștia reprezintă o soluție excelentă pentru persoanele care poartă zilnic ochelari cu dioptrii, dar în același timp caută o protecție eficientă a ochilor împotriva razelor solare. Ochelarii de soare cu dioptrii combină ambele caracteristici. Da, prețul lor este mai mare, dar este proporțional cu protecția fiabilă, precum și cu stilul pe care vi-l vor oferi.

 

Ochelarii de soare polarizați, ați auzit de ei? Aceștia se bucură în prezent de o mare popularitate datorită celor trei caracteristici principale ale lor - minimizează strălucirea, nu lasă să treacă lumina reflectată și îmbunătățesc vizibilitatea chiar și în condiții dificile.

De asemenea, puteți găsi ochelari fotocromatici. Aceștia funcționează pe principiul colorării automate în funcție de intensitatea razelor de lumină și a radiațiilor UV.


Îngrijirea ochelarilor de soare


Pentru a prelungi durata de viață a ochelarilor de soare îngrijirea este esențială. Folosiți o cârpă moale din microfibră și un spray de curățare special pentru a curăța murdăria. Iar atunci când nu folosiți ochelarii de soare, puneți-i în siguranță în husă.

 

Să investești în sănătatea ta merită întotdeauna și acest lucru este valabil și pentru ochelarii de soare de calitate. Atunci când vă alegeți ochelarii de soare, asigurați-vă că aceștia au o protecție UV suficientă și o manoperă de calitate. Veți descoperi că vor face timpul petrecut la soare și mai plăcut și, cel mai important, mai sănătos.