Cum puteți face economii când schimbați cauciucurile?

29.10.2021 Vlasta Repararea mașinii Partajare

Când doriți să schimbați cauciucurile e bine să apelați la service auto sau să vă bazați doar pre propriile cunoștințe? Aceasta este o întrebare cu care se confruntă sute de șoferi în fiecare an. În speranța că vom economisi niște bani, alegem o modalitatea de a schimba cauciucurile, care paradoxal ne aduce alte cheltuieli suplimentare. Cum puteți face economii reale altunci când trebuie să schimbați cauciucurile? Când puteți să faceți acestă operațiune singuri și când e mai bine să apelați la service auto?

Când se schimba cauciucurile de iarna ?

 

În conformitate cu legea în vigoare, cauciucurile de iarnă pentru mașini mici trebuie folosite în perioada 15. noiembrie -  31. martie, dacă este prezentă zăpada, polei sau gheață.

Tratăm mai detaliat subiectul schimbării anvelopelor într-un articol separat. O puteți citi făcând clic pe următorul link.

Cum facem economii pentru schimbarea cauciucurilor

 

Dacă sunteți începători în acest demeniu, e bine să adresați întrebările dumneavoastră pe forumuri auto-moto. Pe internet găsiți o grămadă de variante. Acolo puteți găsi numeroase sfaturi prețioase, service auto care oferă reduceri, pentru a atrage clienți noi. De asemenea merită să urmăriți și paginile de vânzare, unde puteți găsi cauciucuri la prețuri mult mai accesibile. Pe Anvelope-autobon.ro puteți găsi reduceri de până la 15% la unele modele de cauciucuri de iarnă. Sau faceți click pe Anvelope-oferte.ro, unde vă așteaptă numeroase promoții. Doriți să faceți economie la transport? Vizitați Tirendo.ro, unde la cumpărarea cauciucurilor obțineți transportul gratuit.

 

Pe diferite forumuri, în discuții găsiți informații despre modele și calitatea cauciucurilor, aflați cand se schimba anvelopele, care este cel mai ieftin magazin on-line etc. Atenție, când cumpărați cauciucuri noi, nu investiți în modele necunoscute. O astfel de investiție adesea se adeverește a fi una neinspirată.

Aveți încredere în firmele consacrate, ale căror produse au fost testate. Verificați, dacă modelul ales îndeplinește toate normele. Apelați la service auto sau la cunoștințele unui mecanic auto, care vă poate sfătui în ce model merită să investiți.

 

 

De unul singur sau în service auto?

 

Când sunt schimbate cauciucurile, majoritatea șoferilor se bazează doar pe forțele proprii și nu folosesc serviciile oferite de service auto. Adevărul e, că schimbarea cauciucurilor la prima vedere nu pare deloc complicată. În afară de acest aspect, așteptarea la un service auto e adesea foarte lungă și asta mai ales atunci, când vă decideți să schimbați cauciucurile cu câteva zile înainte de perioada în care deja e obligatoriu să aveți cauciucurile de iarnă în locul celor de vară.  

 

Pentru a schimba caucuicurile trebuie să aveți la dispoziție echipament special. În cazul motocicletei asta nu e o problemă, dar în cazul mașinii, nu vă recomandăm să efectuați singuri operațiunea, fiindcă pueți deteriora cauciucurile sau anvelopele. Dacă nu faceți parte din categoria mecanicilor pricepuți, e mai bine să apelați la un service auto. Pentru schimbarea cauciucurilor puteți face economii așa, că nu o lăsați pe ultimul moment. Cei care schimbă singuri cauciucurile sunt supuși unor riscuri majore, de exemplu nu vor efectua corespunzător echilibrarea, care e extrem de importantă.

 

Atenție la costurile ascunse

 

Echilibrarea corectă are influență asupra consumului de conbustibil, ceea ce înseamnă că la prima vedere poate facți economie pentru serviciile pe care le-ați fi plătit la service auto, dar o să plătiți mai mult pentru combustibil.  

O echilibrare neadecvată aduce cu sine și alte probleme. Cauciucurile pot fi deterioarate mai repede decât ar fi cazul. Așadar puteți pierde extrem de repede beneficiile economiei, fiindcă va trebui să cumpărați mai repede alte cauciucuri. De asemenea pot apărea la mașina dumneavoastră și alte defecțiuni.  

Un sfat la final: nu cumpărați degeaba anvelope noi, dacă cele vechi sunt funcționale. În cauciucurile noi trebuie să investiți în momentul în care adâncimea striațiilor atinge limita de 1,6 mm. În nici un caz nu ignorați situația în care pe cauciucuri apare uzura vizibilă. Schimbarea rapidă a cauciucurilor deteriorate vă poate scuti de cheltuieli suplimentare, pe care ar trebui să le scoateți din buzunar pentru repararea altor defecțiuni.