Coaceți-vă propria pâine de casă. Am ales top rețete pentru voi

paine de casa

Doriți să coaceți pâine acasă, dar nu știți cum să procedați? Vă oferim câteva rețete cu ajutorul cărora prin joacă veți face față chiar și voi. Până la urmă, pâinea coaptă acasă miroase mult mai bine decât cea pe care o cumpărați din magazin, nu-i așa?

Pâinea sau produsele de patiserie, fără îndoială sunt unul dintre cele mai populare alimente din dieta noastră zilnică. Le consumăm nu doar la micul dejun, dar sunt și o gustare populară sau la consumăm la cină. Mulți oameni obișnuiesc să le cumpere automat din magazin, dar ați făcut deja o pâine acasă? Nu este atât de exigent precum pare la prima vedere. Mai mult, dacă aveți propria mașină de copt pâine, merită încercat. Vă oferim o selecție de rețete de top, din care toată lumea își va alege preferata lui. 

 

Pâine cu plămădeală
 

Pâinea cu plămădeală este una din preferate. Rețeta pe care am ales-o pentru voi este una mai complexa ca si durată, dar rezultatul este unul pe măsură.


Ingrediente:

Pentru plămădeală:

→ 2 linguri

→ 50 g apă

→ 50 g făină de chimen

Aluat:

→ 700 g făină de grâu

→ 450 g apă

→ 1 linguriță de chimen

→ 1 linguriță sare

 

 

Cum procedăm:

Primul pas este să pregătim plămădeala.  Amestecați 2 linguri de plămădeală din chimen cu 50 de g de făină de chimen și apă. Faceți un fel de pastă pe care o puneți peste noapte undeva la căldură. Ideal ar fi cuptorul cu microunde sau aragazul. Dimineața plămădeala va fi uscată deja și puteți începe să pregătiți pâinea. Într-un bol mai mare amestecați ingredientele pentru aluat, adăugați plămădeala uscată și mixați până când aluatul devine fraged și se desprinde. Mai apoi faceți din el o bilă pe care o dați prin făină pe toate părțile, acoperiți cu un șervete și o puneți din nou în cuptorul cu microunde pentru alte 30 de minute. Mai apoi scoateți aluatul îl presărați cu sare amestecați foarte bine și îl puneți din nou în bol și cuptorul cu microunde. Această procedură o veți repeta la fiecare 20 de minute aproximativ 2 ore. Apoi după expirarea timpului luați aluatul din nou și îl amestecați foarte bine, din nou îl acoperiți cu un șervete și lăsați să se odihnească tot în cuptorul cu microunde aproximativ 3 ore. Lăsați cuptorul la încălzit la 250°C. Dedesubt puneți o tavă mai mică umplută cu apă și mai sus o tavă unde veți pune pâinea. Pâine o stropiți cu apă rece și tăiați în cruce. Pâinea o coaceți cam 15 minute apoi scădeți temperatura la 200°C, din nou o stropiți cu apă rece și coaceți alte 45 de minute. După coacere scoateți pâinea din cuptor stropiți-o cu un pic de apă rece și acoperiți-o cu un șervete umed până când aceasta se răcește.

 

Pâine graham
 

Pâinea graham nu doar că este sănătoasă ci și gustoasă și acestei rețete pot face față până și începători.

Ingrdiente necesare:

→ 1 linguriță de drojde uscată

→ 1 lingura de zahăr

→ 3 cești de apă fierbinte

→ 5,5 cești făină din cereale integrale

→ 1 lingura oțet

→ 1 linguriță sare

→ 1 lingură de ulei de măsline

→ semințe de floarea soarelui sau de dovleac

 

 

Cum procedăm:

Într-un bol adăugăm apă caldă, adăugăm 1 lingură de zahăr + drojdie și lăsăm aluatul 10 min. la odihnit. În momentul în care încep pe suprafață să se formeze bule știm că drojdia a început să lucreze și noi putem continua. În bol adăugăm 2 cești de făină și amestecăm bine. Mai apoi adăugăm două cești de făină, oțet, ulei și sare și amestecăm din nou. La final adăugăm și restul de făină, semințele și amestecăm foarte bine, aluatul îl acoperim și lăsăm la dospit într-un loc cald (microundele sau cuptor) aproximativ o oră. Aluatul dospit îl împărțim în două forme care au fost în prealabil unse cu ulei și îl lăsăm alte 30 de minute la dospit. La final presărăm semințe peste cel două pâini și le punem la cuptor preîncălzit în (180°C) și coacem cca. 35-40 de minute.
 

 

Pâine cu banane

Ați pregătit deja pâine cu banane? Nu? Atunci ce așteptați. Pâinea cu banane este excelentă nu doar la micul dejun, dar și pentru cină și pentru toți cei care adoră dulciurile.


Ingrediente:

→ 3 sau 4 banane coapte

→ 3/4 cești zahăr brun

→ 1,5 cești făină

→ 1 linguriță bicarbonat de sodiu

→ 1 ou

→ 50 g unt

→ 100 g nuci mărunțite

 

 

Cum procedăm:

Bananele le pisăm cu furculița, adăugăm zahărul și oul și amestecăm bine. În aluat adăugăm făina și bicarbonatul de sodiu, untul topit și răcit + nucile mărunțite. Amestecăm aluatul foarte bine și îl punem în formă unde am pus hârtie de copt și coacem la temperatura de 175 °C în jur de o oră.