Celulita, cum scăpați de ea în câteva luni? Încercați următoarele sfaturi

08.03.2023 Monica Cumpărături pe internet Partajare

Vă întrebați cum să scăpați de celulită în cel mai eficient mod? Poate că sfaturile noastre vă vor ajuta să o combațeți. Aflați cum o puteți preveni eficient.

Problema estetică a celulitei afectează din ce în ce mai multe femei. Cu toate acestea, adevărul este că de multe ori îi afectează și pe bărbați. Simptomele cele mai frecvente sunt umflăturile și gropițele pronunțate. Le-ați observat și pe corpul  dumneavoastră?

Există mai multe modalități de a elimina această imperfecțiune de pe piele.

O opțiune ar fi să încercați produsele cosmetice pentru celulită. HelpNet.ro vă oferă o gamă  largă de produse cosmetice eficiente.

doua-femei-lenjerie-intima-imbratisare

 

Ce este celulita?

 

Celulita poate fi definită ca o tulburare metabolică a țesutului subcutanat cauzată de modificări limfatice. Celulele adipoase se depun în țesutul subcutanat, se măresc și se împing spre suprafața pielii. În acest fel, se formează umflăturile și gropițele menționate mai sus, caracteristice celulitei. 

Aceasta mai este denumită și piele de portocală. Este cel mai frecvent întâlnită pe coapse, abdomen, fese, șolduri sau brațe.

Chiar dacă celulita este doar o problemă estetică,  în stadiile sale avansate poate fi dureroasă.

Unele femei își iubesc corpul cu toate imperfecțiunile sale. Pentru altele, însă, aceasta poate afecta grav stima de sine. Din fericire, este un defect de frumusețe superficial, nu o boală.

femeie-priveste-in-oglinda

De ce se formează celulita?

 

Celulita poate avea mai multe cauze. Pe de o parte, genetica poate influența apariția acesteia, iar pe de altă parte este vorba de un stil de viață nesănătosCele mai frecvente cauze ale celulitei sunt:

 

__check

alimentația nesănătoasă

__check

locul de muncă sedentar

__check

fumatul

__check

consumul excesiv de alcool

__check

lipsa exercițiilor fizice sau neregulate

__check

excesul de greutate

__check

consumul insuficient de lichide

__check

dezechilibre hormonale (de exemplu, sarcină, menopauză, contracepție)

__check

stres prea mult și frecvent

femei-exercitii-sport

Un aport insuficient de lichide poate cauza o mulțime de probleme organismului dumneavoastră. Beți suficiente lichide și evitați riscul de deshidratare. Ce băuturi este mai bine să beți și cât de mult?

Cum să scăpați de celulită?

 

Puteți preveni, dar și combate celulita existentă în fiecare zi. Cheia este un stil de viață sănătos. Iată mai multe sfaturi despre cum să faceți acest lucru:

__check

Faceți mai multă mișcare - planificați plimbări regulate sau limitați călătoriile cu mașina

__check

Hidratați-vă - beți mai multă apă plată și băuturi neîndulcite

__check

Adaptați-vă dieta - includeți mai multe fructe, legume, nuci și semințe și creșteți aportul de proteine curate

__check

Faceți masaje limfatice la domiciliu - de îndată ce vă treziți, puteți începe cu un masaj de 5 minute al zonelor afectate, cât timp sunteți încă în pat. Masați-le cu mișcări circulare

__check

Folosiți produse cosmetice adecvate - cremele și alte produse anticelulitice par să fi spart bula. Atingeți-le pe cele care conțin argilă verde. Este un ingredient natural care are utilizări cosmetice universale și este cel mai eficient în produsele de înfrumusețare pentru combaterea celulitei

__check

Exerciții la domiciliu - puteți găsi pe internet o serie de exerciții recomandate pentru reducerea celulitei. Unul dovedit este yoga, care pune în mișcare întregul sistem limfatic. De asemenea, vă puteți apuca de înot sau de alergare. Antrenamentele de forță într-o sală de fitness vă vor ajuta să vă întăriți pielea

__check

Este eficientă și terapia cu vacuum, care poate elimina gropițele la minimum

femeie-saltea-yoga

 

Doriți să începeți cu exerciții la domiciliu? Exercițiile fizice la domiciliu ar fi o solutie. Informații utile, precum și exerciții  de bază pot fi găsite în articolul nostru.

Cum să scăpați de celulita de pe coapse și picioare

 

Încearcă aceste 3 exerciții simple pentru a reduce celulita de pe picioare și coapse. Tot ce ai nevoie este un covoraș de exerciții.

1

Pregătiți o saltea de exerciții, întindeți-vă  pe saltea și ridicați picioarele. Îndoiți genunchii într-un unghi drept, astfel încât să aveți un spațiu între ele. Ridicați șoldurile și întindeți piciorul drept în față. Rămâneți în această poziție timp de aproximativ 10 secunde sau mai puțin, în funcție de cât de mult rezistați la început. Faceți același lucru cu piciorul stâng. Dacă repetați de 10 ori pe zi, vă va ajuta să schimbați aspectul pielii.

2

Puteți face un alt exercițiu eficient pentru a vă întări coapsele. Întindeți-vă pe o parte, îndoiți piciorul cu care atingeți covorul și îndreptați celălalt picior. Cu un oftat, ridicați-l în sus. Lăsați-l în aer câteva secunde și întoarceți-l înapoi în jos. Repetați acest exercițiu de 20 de ori cu fiecare picior

3

Întindeți-vă pe saltea, îndoiți un genunchi și puneți celălalt picior în afară și în aer. În timp ce ridicați bazinul, expirați și încordați coapsa. Inspirați în timp ce reveniți în poziția de început. Repetați exercițiul de 20 de ori cu fiecare picior.

Cum să scăpați de celulită pe fese

1

Un exercițiu în general eficient pentru întărirea feselor este mersul pe loc. Acesta este la fel de eficient în reducerea celulitei. Stați în picioare și îndoiți un picior în unghi drept, cu celălalt atingând doar solul. Faceți 20 de repetări cu fiecare picior.

2

Puneți-vă în genunchi, aplecați-vă și puneți palmele pe saltea, spatele drept, păstrând picioarele în unghi drept și spatele arcuit. Ridicați un picior în sus. Țineți celălalt genunchi nemișcat pe saltea și palma mâinii în același mod. Din nou, alternați exercițiul cu ambele picioare și repetați de 20 de ori.

3

Întindeți-vă pe o parte și sprijiniți-vă pe saltea. Ridicați încet piciorul în lateral. Când ajungeți în cel mai înalt punct al acestuia, țineți piciorul pentru o clipă și întindețimușchii. Puteți efectua exercițiul cu 40 de repetări pe fiecare picior.

Completați aceste exerciții cu genuflexiuni sau exerciții cu mingea fitness.

femeie-exercitii-fizice

 

Regularitatea este foarte importantă în reducerea celulitei. Faceți-vă un plan cu privire la cum va arăta dieta, ce exerciții veți face și cumpărați produsele cosmetice necesare.

Încercați de mult timp să eliminați celulita și nimic nu funcționează? Cereți ajutorul unui medic specialist care să vă ajute să rezolvați problema.