Cel mai delicios aluat de turtă dulce - miroase a Crăciun în locuința voastră

24.11.2022 Vlasta Partajare

Cele mai frumoase sărbători din an ne bat deja la ușă. Așa că pregătiți-vă rețetele de Crăciun. Ați ales deja aluat pentru turtă dulce pe placul dumneavoastră? Încercați acesta.

aluat pentru turta dulce

 

Dacă ar trebui să coaceți doar un singur fel de prăjitură de Crăciun, care ar fi aceasta? Suntem destul de siguri că răspunsul ar fi turtă dulce. Gustul și mirosul lor inconfundabil care se răspândesc prin casă este ceea ce face Crăciunul să fie Crăciun.

Rețetele pentru turtă dulce sunt nenumărate. Puține gospodine au încercat doar o singură rețetă. Diferite tipuri de făină, cu nuci sau alte ingrediente. Cel mai important lucru este ca turta dulce să fie gustoasă și aromată.
 

Gustul alimentelor este influențat în mare măsură de ingredientele folosite. Cele mai bune alegeri sunt cele care nu sunt doar de înaltă calitate, ci și accesibile. Le puteți cumpăra online.

preparare aluat turta dulce

 

Ceva din istoria turtei dulci

 

Aluatul de turtă dulce a fost de înaltă calitate și s-au adăugat și alte ingrediente. Producătorii de miere s-au întrecut între ei în producția de turtă dulce. Scopul lor era de a produce cea mai bună turtă dulce.

Calitatea turtei era prezentată consumatorilor finali, în special în cadrul târgurilor și piețelor tradiționale. De atunci, turta dulce a devenit un produs de consum popular.

bol aluat

 

Rețetă aluat turtă dulce

 

Turta dulce nu ar trebui să lipsească de pe nicio masă de sărbători. Iar dacă le-ați copt vreodată, atunci știți cu siguranță că ingredientul de bază în prepararea și coacerea lor este răbdarea. Dar rezultatul merită cu siguranță.

Cum să-o pregătiți astfel încât să fie moale și gustoasă pentru întreaga familie? Aceasta este rețeta noastră care va face fursecuri de turtă dulce chiar și pentru începătorii în coacere.

turta dulce craciun

Avem nevoie 

__check

 

500 g făină simplă

__check

 

190 g zahăr pudră

__check

 

2 ouă

__check

 

125 g de miere

__check

 

125 g de unt

__check

 

½ pachet de condimente pentru turtă dulce

__check

 

1 linguriță de bicarbonat de sodiu

Procedura

1

 

Cerneți și amestecați toate ingredientele uscate.

2

 

Adăugați toate celelalte ingrediente la acest amestec la temperatura camerei.

3

 

Se amestecă toate ingredientele într-o singură masă.

4

 

Se lasă aluatul să se odihnească la temperatura camerei. Se recomandă să lucrați cu aluatul a doua zi. Acest timp poate fi scurtat la 3 ore, de exemplu, dar cel mai bun rezultat se obține dacă aluatul este lăsat să se odihnească mai mult timp.

5

 

Începem să lucrăm cu aluatul a doua zi. Pe o planșetă presărată cu făină, se întinde la o grosime de 4-5 mm.

6

 

Cu formele alese, decupați diferite forme și așezați-le pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de copt.

7

 

Coaceți-le timp de 4-5 minute la 200 °C .  

8

 

Puneți turta dulce coaptă într-un recipient sigilat. Acest lucru le va proteja de aer și de întărirea ulterioară.

9

 

Decorăm abia în a doua zi.

intindem aluat pentru turta dulce

Ați copt prăjituri de turtă dulce? Acum trebuie să le depozitați bine. Alegeți dintr-o gamă largă de borcane și recipiente online pentru depozitarea alimentelor.

Sfaturi utile despre cel mai bun aluat de turtă dulce

1

 

Coaceți turta dulce pentru o perioadă scurtă de timp pentru a preveni uscarea ei.

2

 

Turta dulce se coace diferit în fiecare cuptor. Prin urmare, se coc până când au o suprafață fermă.

3

 

Cernerea materiilor prime este foarte importantă. Precum și utilizarea materiilor prime la temperatura camerei. Materiile prime reci și reci nu vor crea masa de care avem nevoie.

4

 

Dacă aveți ingrediente făcute în casă, folosiți-le. Nu aveți posibilitatea de a obține materii prime interne? Mierea este o materie primă pe care vă recomandăm să o cumpărați direct de la apicultor. S-ar putea să fiți surprins de adevăratul său gust.

5

 

Puneți ingredientele laolaltă suficient de mult timp. Este necesar ca acestea să fie bine combinate.

6

 

Aluatul de turtă dulce trebuie să se odihnească la temperatura camerei. Dacă până acum ai odihnit-o în frig, anul acesta fă contrariul.

7

 

Folosiți o cantitate rezonabilă de făină. Aveți nevoie de puțin doar pentru a presăra pe planșetă, precum și pentru a întinde făină pe masa de rulat dacă aluatul se lipește când îl întindeți.

turta dulce coapta

În cele din urmă, vă dorim o coacere și o degustare a turtei dulci plăcută. Puteți pune câteva bucăți deoparte și le puteți folosi pentru a vă decora bradul de Crăciun. Va fi diferit și neobișnuit.