Câtă apă trebuie să bem pe zi? Nu uitați de hidratare

hidratare corecta

Apa este un lichid esențial pentru corpul uman. Câtă ar trebui să beți pe zi și care sunt beneficiile acesteia pentru sănătate? Iată ce ar trebui să știți despre hidratare.

Un regim de hidratare corect este important pentru corpul nostru. Mai ales în zilele de vară. Dar ar trebui să-l urmați pe tot parcursul anului. Ce cantitate de apă ar trebui să bea un adult, copiii și vârstnicii?

 

 

De ce să urmați un regim de hidratare

 

Apa are cea mai mare pondere în corpul nostru și îndeplinește funcții importante. Participă la diferite procese metabolice, reglează temperatura corpului nostru, transformă nutrienții din alimente, asigură activitatea sistemului nervos și, nu în ultimul rând, ajută la o bună eliminare. Pur și simplu contribuie la buna funcționare a întregului nostru organism.

Eliminăm aproximativ 2 litri de lichide din organism zilnic. Elimiăm urină, abur în timpul respirației sau transpirație. Prin urmare, acest volum de apă trebuie completat.

femeia bea apa

 

Ce lichide ar trebui să consumați?

 

Este esențial să consumați apă plată, eventual apă minerală și ceaiuri de fructe și plante neîndulcite. Băuturile dulci sau cafeaua nu fac parte din regimul de băut și nu asigură hidratare organismului.

Corpul nostru obține lichide în mai multe moduri. Pe lângă apă, prin consumul de alimente (supă), fructe sau legume.

Nu vă place apa curată? Pregătiț-vă acasă o apă ușor carbogazoasă prin intermediul unor ajutoare inteligente.

Regimul zilnic de băut

 

Știi câtă apă ar trebui să beți zilnic? Diferențele sunt în principal în funcție de vârstă. Alți factori care trebuie luați în considerare sunt, de exemplu, sănătatea sau greutatea.

 

Un adult ar trebui să bea aproximativ 1,5 până la 2,5 litri de apă curată pe zi. Nevoia de a bea mai multă apă crește, de exemplu, în timpul efortului fizic sau după un consum mai mare de sare.

Un calcul simplu vă va ajuta să determinați câtă apă ar trebui să bea copilul dumneavoastră pe zi. Înmulțiți greutatea copilului cu 60 ml de lichide. Aceasta ar trebui să fie cantitatea medie de lichide pentru un copil. Pentru un copil de 25 kg este 1,5 l de lichide pe zi.

Regimul de băut al vârstnicilor este de obicei insuficient. Activitatea lor fizică este foarte scăzută, iau zilnic medicamente și nu simt nevoia să bea. Cu toate acestea, ar trebui să bea cel puțin 1 litru de lichide pe zi.

copii beau apa

Copiilor voștri nu le place apa curată? Pregătiți-le o limonadă de casă sănătoasă și gustoasă conform procedurii noastre simple.

Regimul de băut - cum să-l urmăm?

 

Ați uitat să beți apă? Credeți că puteți completa din urmă consumând o cantitate mai mare de apă? Nu este așa. Consumul excesiv de apă poate face mai mult rău decât bine. Acest lucru se datorează faptului că organismul nu procesează o cantitate mare de apă și elimină imediat o mare parte din ea.

Dacă aveți probleme cu consumul regulat de apă și uitați să beți apă, încercați să beți un pahar cu apă la fiecare oră. Astfel veți asigura aportul necesar de apă.

Călătoriți? O sticlă de apă vă va ajuta să vă completați regimul de băut. Alegeți-o pe a voastră, astfel încât să nu vă mai fie niciodată sete pe drum.

Dacă nu ați băut suficientă apă în timpul zilei, corpul vostru vă va răspunde deshidratându-se. Se poate manifestă prin piele uscată și gură uscată, concentrare mai scăzută, oboseală, dureri de cap și bătăi rapide ale inimii sau amețeli.

Beneficii consum apă

__check

Îmbunătățirea abilităților cognitive - aportul adecvat de lichide se reflectă în atenție, gândire, capacitatea de concentrare sau de rezolvare a problemelor.

__check

Piele sănătoasă – apa hidratează pielea din interior. Îi conferă elasticitate și îl face să strălucească. Consumând apă în mod regulat, veți preveni apariția primelor riduri sau vă veți ameliora acneea.

__check

Articulații sănătoase - lipsa apei în organism poate provoca o lipsă de lubrifiere a articulațiilor. Acest lucru poate duce la deteriorarea lor și probleme de mișcare.

__check

Întărește sistemul imunitar – suficientă apă din corpul uman hidratează celulele, ceea ce le face mai puternice și mai rezistente.

__check

Limitează supraalimentarea - cu siguranță toată lumea a compensat deja setea cu mâncare. Dacă nu bei suficientă apă, ai tendința de a ajunge la mâncare. Dacă urmați corect regimul de băut, veți elimina senzația nejustificată de foame.

Regim de hidratare pentru companii

 

Asigurarea regimului de hidratare este una dintre obligațiile angajatorului. În ciuda acestui fapt, doar un număr mic de angajați urmează de fapt regimul de băut la locul de muncă.

Preferi băuturile dulci, cafeaua sau ceaiul? Pierzi productivitate și energie. Lipsa de apei potabile se va manifesta prin oboseală, epuizare, dureri de cap și productivitate redusă.

regim de hidratare

Câte pahare de apă ați băut astăzi? Dacă nu sunt suficiente, remediați situația. Apa de băut vă va aduce multe beneficii pentru sănătate și nu vă costă nimic.