Cască ski cadou sub brad? Te sfătuim cum să alegi corect

07.12.2023 Monica Cumpărături pe internet Partajare

Crăciunul este despre cadouri practice pe care persoana în cauză le va folosi. Dacă abia așteaptă să meargă la ski iarna aceasta, alege-i o cască ski. Ce trebuie să știi înainte de a cumpăra?

Iarna a început oficial și, odată cu ea, sezonul sporturilor de iarnă. Ai de gând să te bucuri din plin de zăpadă? Nu uita să porți haine călduroase de calitate. Un weekend relaxant la munte, în combinație cu skiatul, este o modalitate excelentă de a petrece vacanța de iarnă. Vrei să mergi chiar tu sau știi pe cineva din cercul de prieteni? O cască schi va fi un cadou practic.

 

Știm că îmbrăcămintea și accesoriile sportive de calitate nu sunt cele mai ieftine lucruri. De aceea, am ales pentru tine câteva oferte excelente ca să poți economisi.

skior-zapada

Autor: Chris F (Pexels)

 

Este obligatorie casca de schi?

 

Purtarea unei căști de ski crește în primul rând propria siguranță pe pârtii. În cazul unei căzături, aceasta reduce semnificativ riscul de rănire la cap. De asemenea, oferă protecție împotriva înghețului și a vântului. Și, nu în ultimul rând, fixează ochelarii de schi.

Cum este cu obligația de a purta o cască de schi? Deși legea nu prevede obligativitatea purtării unei căști de ski, în general este recomandată. Și asta indiferent dacă este vorba de  începători sau schiori experimentați. Este recomandat să facă parte din echipamentul de schi, întotdeauna.

În cazul copiilor, se aplică condiții diferite. În unele țări, purtarea unei căști pentru aceștia este chiar prevăzută de lege. Nerespectarea acestui lucru poate duce la amenzi sau la retragerea skipass-urilor. În ce țări copiii trebuie să poarte cască pe pârtii?

 

__check

România – este obligatorie casca pentru copii și adolescenți până la 18 ani

__check

Republica Cehă, Franța, Elveția - purtarea căștii de protecție nu este obligatorie prin lege, dar este recomandată.

__check

Austria - este obligatorie casca pentru copiii până la 15 ani

__check

Slovenia - copii până la 15 ani

__check

Polonia - pentru copiii cu vârsta de până la 16 ani

skior-adult-copil

Autor: karim desouki (Pexels)

__bulb
Vacanță de iarnă, vacanță la ski: cum să economisiți în vacanță?

Sunteți de acord cu expresia vacanța de iarnă trebuie să fie pe dealuri înzăpezite? Răsfățați-vă împreună cu întreaga familie în acest an. Cu sfaturile noastre, veți și economisi.

Cască ski  in-mold si casca ski hardshell

 

Dacă tu sau persoana pentru care vrei să cumperi casca ski, sunteți schiori ocazionali care preferă să meargă încet pe pârtii, atunci alege să cumperi o cască ski in-mold. Aceasta oferă un confort ridicat în timpul purtării datorită greutății sale mai reduse. Nu este recomandat să fie purtată pentru a merge rapid pe teren dificil, este ideală pentru pârtiile îngrijite.

Dimpotrivă, o cască  ski hardshell ar trebui să facă parte din echipament atunci când se schiază pe terenuri dificile. Este mult mai sigură și mai fiabilă decât casca in-mold.

 

Cum să alegi o cască de schi și unde au reduceri?

 

Știi ce trebuie să iei în considerare înainte de a cumpăra o cască de schi? Și de unde să o cumperi împreună cu echipamentul sportiv la prețuri de TOP? Vei afla asta în rândurile următoare.


 

 

__bulb
Călătoriți în străinătate? Mai întâi, apelați la închirieri auto

Dacă călătoriți în străinătate, cea mai bună soluție este să apelați la mașini de închiriat. Dar știi cum să închiriezi o mașină la cel mai bun preț? Dacă nu, veți afla în articolul nostru.

Mărimea căștii este esențială

 

Alegerea mărimii corecte a căștii este crucială pentru confortul general, dar mai ales pentru siguranță. Veți ști că ai ales corect casca, asigurându-te că nu este nici prea strâmtă, nici prea largă. De asemenea, nu trebuie să fie foarte lejeră pe cap sau să acopere ochii.

Poți afla dimensiunea corectă a căștii de schi într-un mod simplu – cu un metru de croitorie, măsoară chiar deasupra sprâncenelor circumferința capului. Căștile sunt disponibile în mai multe mărimi, de exemplu, dacă ai o circumferință a capului de 54, poți cumpăra în siguranță o cască cu marcajul 54-56 cm.

Mărimea la casca ski copii este determinată în același mod ca și pentru un adult. Vrei să nu fii nevoit să cumperi foarte des cască copii? Alege casca cu sistem de reglare. Acestea sunt disponibile într-o varietate de culori și teme, ceea ce va face, de asemenea, alegerea mai interesantă.

Casca schi femei este personalizată cu decupaj în spate pentru păr. Casca ski bărbați, pe de altă parte, este adaptată la circumferință mai mare a capului. Dacă nu găsești una care să se potrivească ca o mănușă, răsfoiește categoria de modele unisex.

 

skior-brazi-zapada

Autor: Fede Roveda (Pexels)

Dacă gândești practic, cea mai bună alegere este o cască ski cu vizieră. Viziera are aceeași funcție ca și ochelarii de protecție în sine. Este o soluție confortabilă, în special pentru schiorii care poartă ochelari cu dioptrii.

Și cum rămâne cu ochelarii de schi? Nu ar trebui să existe un spațiu mare între ochelari și cască, din cauza pătrunderii aerului rece. Nu ar trebui să fie prea strâmți, dar, în același timp, este important ca aceștia să se potrivească cu marginea căștii. O alternativă este o cască de schi cu ochelari de protecție atașați.

 

Aerisirea căștii

 

Acest parametru al căștii este foarte important, din cauza evacuării transpirației și a umidității acumulate în cască. Aerisirea poate fi proiectată sub forma unor orificii fixe sau astfel încât numărul de orificii să fie reglat de către utilizator în funcție de necesități.

 

Izolația și greutatea căștii

 

Atunci când alegi izolația căștii, ai posibilitatea de a alege între materiale călduroase, antialergice sau respirabile. Greutatea maximă recomandată a căștii este de 550 de grame pentru a o purta confortabil timp de mai multe ore.

Știai că pe site-ul nostru poți găsi o gamă largă de produse pentru fiecare sportiv? Și o reducere de zeci de procente? Aruncă o privire la cele mai bune piese pe care le-am vânat pentru tine:

 

Fixare confortabilă a căștii

 

Căștile cu un preț mai mare au o închidere din metal în loc de una din plastic. O metodă obișnuită de fixare este așa-numita strângere cu clichet, dar poți găsi, de asemenea, o fixare cu magnet. Alege-o pe cea care va fi cea mai bună pentru utilizator.

__bulb
Poți economisi și la benzină. Doar urmează aceste sfaturi

Chiar dacă prețurile la carburanți au crescut dramatic în ultimii ani, șoferii nu pot evita alimentarea mașinilor cu combustibil. Cum poți plăti mai puțin și cum poți economisi la benzină?

Cum știi dacă ai ales o cască ski bună?

 

__check

se potrivește foarte bine pe cap - nu este nici prea strâmtă, nici prea largă

__check

este ușoară - cu cât este mai ușoară, cu atât mai bine

__check

permite capului să se miște liber

__check

nu cade pe ochi

__check

prinderea sub bărbie  să fie moale

__check

include un sistem de ventilație

__check

partea din spate trebuie să fie confecționată dintr-o căptușeală moale

Verifică, dacă casca pe care o alegi, îndeplinește standardele de siguranță. O cască de bună calitate trebuie să aibă un certificat CE EN1077  de conformitate cu standardele UE.

skior-zapada-deal

Autor:  Chris F (Pexels)

Când ar trebui înlocuită casca?

 

În mod evident, înlocuiește-o după o căzătură, deoarece aceasta se va deforma. Dar recomandarea generală este schimbarea căștii la fiecare 3 până la 5 ani, indiferent dacă a avut loc sau nu o căzătură.

__bulb
Alege cea mai bună asigurare de călătorie pentru vacanța ta

Asigurarea de călătorie ar trebui să facă parte din fiecare vacanță. Știți cum să-o obțineți? În articolul nostru, vă vom sfătui cum să obțineți cea mai ieftină asigurare de călătorie.

Acum știi ce trebuie să cauți atunci când alegi o cască ski. Sfatul nostru este să se probeze casca înainte de a o cumpăra. După ce știi care se potrivește cel mai bine, o poți comanda online. Achizițiile online sunt întotdeauna mai avantajoase datorită diferitelor cupoane.

Și pentru a te asigura că nu se simte singură sub brad, adăugă și un echipament sportiv lângă cască. Cu aceste reduceri, te vei bucura și vei economisi:

 

Găsiți reduceri exclusive și coduri de reducere în Calendarul nostru de Advent. În fiecare zi, din 1 până în  20 decembrie, poți profita de o altă ofertă excelentă. Ce reducere te așteaptă astăzi?

advent-calendar-banner