Călătoriți în străinătate? Mai întâi, apelați la închirieri auto

11.08.2022 Vlasta Călătorind cu mașina Partajare

Dacă călătoriți în străinătate, cea mai bună soluție este să apelați la mașini de închiriat. Dar știi cum să închiriezi o mașină la cel mai bun preț? Dacă nu, veți afla în articolul nostru.

Călătoria cu mașina în vacanță este unul dintre cele mai populare moduri de a călători. Dacă doriți să economisiți la mașina voastră, mergeți în vacanță cu o mașină de închiriat.

Călătororiți cu avionul către o destinație îndepărtată? Există un motiv important pentru care ar trebui să aveți o mașină de închiriat în vacanță. Este faptul că cu o mașină veți călători cu ușurință prin țară, vei descoperi locuri și obiective noi.

Puteți aranja închiriere de mașini înainte de călătorie. Veți avea mașina pregătită la sosirea la aeroport sau în fața hotelului.

Nicio călătorie nu este completă fără asigurare de călătorie. În articolul nostru, vă vom sfătui cum să alegeți cea mai avantajoasă.

inchirieri auto

 

Care sunt sfaturile noastre pentru închirierea unei mașini? Citiți mai departe.

 

Rezervați mașina în avans

 

Ca atare, este important să vă planificați bine vacanța. Acest lucru este valabil nu numai pentru cazare, ci mai ales pentru transport. Prin urmare, dacă știi că vrei să închiriezi o mașină pentru vacanța ta, rezervă-o cu mult timp înainte. Avantajul poate fi o selecție mai mare de mașini și timpul pentru a comparați ofertele și condițiile diferitelor companii de închirieri auto.

Unele companii de închiriere de mașini oferă și rezervare gratuită. Dacă găsiți o ofertă mai bună, puteți anula rezervarea inițială din timp. De asemenea, este posibil ca unele companii de închiriere de mașini să nu vă închirieze o mașină dacă nu aveți un card embosat.

Înainte de a călători cu mașina, mai ales nu cu mașina dvs., ar trebui să verificați echipamentul obligatoriu al acestuia. Partea sa cea mai importantă este trusa de prim ajutor auto. O puteți achiziționa separat sau în setul complet de echipamente obligatorii.

inchiriere auto concediu

 

Alegeți o mașină de încredere

 

Puteți alege dintre mai multe modele de mașini din oferta de închiriere auto. Puteți alege între mașini economice și cele din clasa medie până la superioară. Recomandarea noastră este o mașină din clase superioare.

Pentru a călători, în special pe distanțe lungi, aveți nevoie de:

__check

o mașină de încredere, cu performanță

__check

procesare și funcții de înaltă calitate

__check

spațiu suficient pentru bagaje

__check

cu un nivel mai ridicat de confort

Mașinile din clasa economică nu îndeplinesc aceste atribute în timpul călătoriilor lungi. Alegeți dintre mașini din gama medie și superioară, precum Škoda Octavia, Ford Focus, Citroen Spacetourer sau Volkswagen Sharan.

Prețul de închiriere și alte costuri asociate cu închirierea unei mașini sunt un criteriu important pentru dvs.? Dar mai întâi de toate, gândiți-vă la siguranță și confort în timpul călătoriei.

Dacă vrea să experimenteze o adevărată aventură, călătoriți cu rulota. Dar ce ar trebui să știi despre o vacanță cu rulota?

sofat masina inchiriata

 

Nu închiriați o mașină la aeroport

 

Închirierea unei mașini la aeroport este, desigur, cea mai convenabilă. Cu toate acestea, filialele din aeroport au de obicei cele mai mari prețuri. Vă recomandăm această opțiune ca ultimă soluție sau alternativă atunci când vă schimbați programul de călătorie.

Accesoriile auto moderne vor face călătoriile lungi mai plăcute. De exemplu, nu trebuie să ratați difuzoarele care vor sublinia experiența de a asculta muzică.

Comparați toate condițiile

 

Înainte de a rezerva o mașină, comparați ofertele individuale de închiriere de mașini. Nu ne referim doar la prețul de închiriere și la selecția dintre modelele de flotă. De asemenea, rețineți diferențele dintre serviciile incluse în prețul de închiriere. Astfel sunt, de exemplu:

__check

vignieta pentru autostradă achiziționată

__check

prețul asigurării

__check

condiții privind alimentarea

Atenție la taxele ascunse în termenii și condițiile companiilor de închiriere. Tocmai din cauza lor închirierea unei mașini poate deveni destul de costisitoare. Companiile de închiriere percep suplimentar pentru, de exemplu:

__check

navigație GPS

__check

depășirea kilometrilor specificați

__check

pentru returnarea întârziată sau chiar mai devreme a vehiculului

__check

un alt șofer (dar și mai tânăr sau mai în vârstă),

Nu știți de la ce companie de închiriere să alegeți o mașină? Utilizați motorul de căutare online al celui mai mare broker de închirieri auto din lume.

masina inchiriata pret

 

Personalizați traseul

 

Dacă este posibil din partea dvs., ajustați traseul. Prețul total de închiriere depinde de:

__check

sezon

__check

depinde dacă îl închiriați în weekend sau în zilele lucrătoare

În general, plătiți un preț mai mic pe zi atunci când închiriați o mașină pentru un număr mai mare de zile. Doriți să călătoriți mai mult sau intenționați să returnați mașina în alt loc? Acordați atenție taxelor suplimentare pentru serviciile de mai sus.

Alimentarea cu combustibil vă poate costa și mai mult

 

Companiile de închiriere au condiții diferite pentru realimentarea rezervorului. Acestea vor influența și prețul total de închiriere. Cel mai avantajos este atunci când îți închiriază o mașină cu rezervorul plin și o returnezi din nou cu rezervorul plin.

Ați returnat mașina cu rezervorul gol? Nu se întâmplă nimic! Deși îl completează la compania de închiriere, prețurile la combustibil sunt de obicei mai mari decât la benzinăriile din apropiere. Aceștia pot deduce o taxă din depozitul dvs. pentru acest serviciu. De asemenea, nu este avantajos dacă trebuie să returnați mașina cu rezervorul gol, deoarece combustibilul neutilizat nu este rambursat.

alimentare combustibil

Un ultim sfat: înainte de călătoria în sine, documentați toate defectele vizibile ale mașinii atunci când o ridicați. Faceți acest lucru în scris și faceți o fotografie a oricăror zgârieturi sau lovituri. De asemenea, faceți o fotografie a mașinii înainte de a o returna - acest lucru va preveni posibile probleme cu returnarea mașinii.