Brad de Crăciun natural - avantaje, dezavantaje și îngrijire

25.11.2022 Vlasta Casă și locuință Partajare

Vă gândiți să alegeți anul acesta un brad natural de Crăciun în locul unuia artificial? Atunci ar trebui să știți pentru care să optați, astfel încât să reziste cât mai mult timp.

Un simbol de neînlocuit al Crăciunului este bradul de Crăciun. Atrage deja atenția atunci când intri în cameră și este greu de imaginat atmosfera festivă fără el.

decorare pom craciun

 

Cum arată bradul vostru de Crăciun? Îl scoateți din pivniță în fiecare an și îl puneți deoparte după sărbători? Sau sunteți un susținător al brazilor vii?

Dacă faceți parte din primul grup, dar doriți să dați o șansă unui brad viu, acest articol este special pentru dumneavoastră. Veți învăța nu numai ce fel de brad să alegeți, ci și cum să aveți grijă de el în mod corespunzător.
 

craciun fericit friends

via GIPHY

Dacă alegețo un brad natural împodobit pentru îngrijirea lui este esențială o cantitate suficientă și regulată de apă.  În mod ideal, ar trebui să alegeți un suport cu rezervor de apă. Nu numai acesta, dar puteți cumpăra online și ornamente sau decorațiuni de Crăciun.
 

Avantaje și dezavantaje - brad natural Crăciun

 

Nu sunteți sigur dacă să alegeți un brad natural împodobit de Crăciun? În comparație cu unul artificial, acesta are mai multe avantaje și dezavantaje.

 

avantaje dezavantaje brazi

Avantaje și dezavantaje brazi naturali Crăciun

 

 

Când să cumpărați un pom de Crăciun viu?

 

Vă recomandăm să alegeți și să cumpărați un pom de Crăciun viu cu cel mult 3 săptămâni înainte de Crăciun. Acesta este momentul în care veți avea cea mai mare selecție de brazi. Bineînțeles, îl puteți cumpăra și mai târziu. Cu toate acestea, trebuie să țineți cont de faptul că oferta va fi cu siguranță mai slabă.

Momentul ideal pentru a cumpăra un brad este legat și de durata de viață a acestuia.

brad craciun impodobit

 

 

Ce pom de Crăciun viu va rezista cel mai mult?

 

Molidul, pinul și bradul sunt cele mai comune 3 specii de conifere vândute ca pomi de Crăciun. Fiecare dintre ele se caracterizează prin proprietăți diferite.

Cât de mult veți plăti pentru a cumpăra un copac viu? Prețul depinde de vânzător și de locația în care cumpărați pomul.

durata de viata a brazilor
 

Durata de viață a pomilor de Crăciun vii

În cazul în care totușo nu aveți timp să mergeți în căutarea pomului de Crăciun natural nu ezitați să vizitați și magazinele online de unde puteti alege o gamă variată de promi de crăciun artificiali.

Cum să prelungiți durata de viața a unui pom de Crăciun viu?

 

Toată lumea vrea să se bucure de un brad de Crăciun viu și frumos cât mai mult timp posibil. Faceți acest lucru cu atenția cuvenită. 

1

 

După ce aduceți bradul acasă, nu-l puneți încă într-o zonă încălzită. Așezați-l într-un loc mai răcoros, de exemplu, în aer liber. Apoi îl puteți muta în locul desemnat.

2

 

Îndepărtați plasa și fixați copacul în suportul cu rezervorul de apă. Cel mai bine este să tăiați aproximativ 3 cm din trunchiul copacului înainte de a monta copacul în suport. Noua tăiere va permite copacului să absoarbă mai bine apa.

3

 

Alegeți un loc potrivit pentru a plasa pomul. Evitați amplasarea în apropierea radiatoarelor. Aerul cald și uscat va lipsi rapid copacul de acele sale frumoase.

4

 

Verificați în mod regulat nivelul apei și umpleți rezervorul de apă.
 

femeia cainele pomul de craciun

Vă întrebați cum vor arăta decorațiunile pentru pomul de Crăciun din acest an? Dacă doriți să o faceți diferită și neconvențională, citiți articolul nostru.
 

Brad de Crăciun natural într-un ghiveci

 

Vă doriți un pom de Crăciun viu? Nu vreți să vă ocupați de achiziționarea anuală și reciclarea ulterioară a acestuia? Mai aveți încă o opțiune - un pom de Crăciun viu într-un ghiveci.

Dar s-ar putea să nu vă placă înălțimea. Acest tip de pom în ghiveci crește treptat. Prin urmare, va dura câțiva ani pentru a ajunge la înălțimea unui copac viu convențional.

Pe de altă parte, marele său avantaj este că, după sărbători, îl puteți amplasa în grădină și îl puteți folosi și în anul următor. Acest lucru elimină costul reciclării.

Există multe conifere populare din care puteți alege, cum ar fi molidul, pinul sau bradul.

pom viu in ghiveci

Atunci când cumpărați, vă recomandăm să aflați de la vânzător dacă pomul în ghiveci a fost plantat de la o vârstă fragedă. În acest caz, are un ghem de rădăcini mai bun și este, de asemenea, mai rezistent la diferențele de temperatură.

Îngrijirea acestuia este foarte asemănătoare cu cel viu din natură. Mutați-l treptat dintr-un mediu rece într-unul cald, alegând o locație mai rece decât una caldă. Nu uitați să o udați în mod regulat (o dată la două zile).

pom craciun viu

Știți deja ce fel de pom veți alege? Vă lăsăm pe dumneavoastră să faceți alegerea finală. Dar vă sfătuim, de asemenea, să acordați o atenție deosebită acelor atunci când vă cumpărați bradul. Un copac sănătos are ace verzi și strălucitoare. Acum tot ce trebuie să faceți este să decorați bradul după bunul plac și să vă bucurați de frumusețea și atmosfera de Crăciun.