Alergie la soare? Iată ce ar putea să vă ajute

alergie soare

Alergia la soare aduce cu sine multe probleme. Cu toate acestea, mulți oameni nici măcar nu știu că o au. Cum se manifestă? La ce să fii atent? Și poate fi tratată deloc?

Razele soarelui sunt extrem de plăcute pentru mulți dintre noi. Cu toate acestea, o protecție insuficientă împotriva lor ne provoacă adesea probleme considerabile. Pe lângă arsurile neplăcute ale pielii sau insolația, mulți oameni suferă și de alergie la soare. Puteți afla toate informațiile despre alergia la soare în articolul nostru.

crema bronzare

 

Alergia la soare și cauzele acesteia


 
Ați găsit vreodată erupții neplăcute pe piele după o zi petrecută la soare? Motivul poate fi o reacție alergică la soare. Se poate manifesta chiar și la o vârstă mai târzie. Mai ales pentru persoanele care suferă de alte tipuri de alergii.

Reacția alergică nu depinde de intensitatea luminii solare. Pentru unii, se poate manifesta în timpul unei drumeții ușoare undeva în centrul României, pentru alții poate fi declanșat de soarele intens de pe ecuator. Factorul decisiv nu este nici măcar culoarea pielii tale, sau ce fototip esti? Deși persoanele cu pielea mai palida sunt mai vulnerabile, nici cele cu un tip de piele mai închis la culoare nu sunt sigure.

Nu știi ce tip de piele aveți? Cititți în acest articol mai multe despre ce este SPF și află în ce măsură pielea ta reacționează la radiațiile UV periculoase!

Cele mai frecvente cauze ale alergiei la soare sunt:

- creșterea găurii de ozon,
- genetica,
- stres,
- alti factori externi.

femeie la mare

În prezent, în farmacii sunt disponibile și creme solare speciale împotriva alergiei solare. Alege-l pe cel care se adaptează perfect tenului tău.

 

3 tipuri de alergie solară și manifestările acestora

 

Principalele simptome ale acestei alergii sunt mici erupții cutanate sau furuncule roșii și vezicule pe locurile expuse la soare. Umerii și decolteul sunt cele mai afectate. Recunoaștem 3 tipuri de alergie la soare.

1

Erupția polimorfă

Aceasta este cea mai comună formă de alergie cauzată de expunerea la soare. De regulă, apare după câteva ore petrecute la soare. Erupția este inițial foarte vizibilă, dar în timpul verii, când pielea se obișnuiește cu soarele această nu mai este atât vizibilă sau dispare cu totul.

2

Fotosensibilitate

Este o reacție alergică cauzată de efectele razelor solare asociate cu anumite tipuri de medicamente (antibiotice, antidiabetice, antireumatice sau sedative) sau, de asemenea, în combinație cu unele plante și alimente.

3

Acnee estivală

Ultimul tip este o boală numită Acnee estivală, care arată ca acneea comună pe care o știm încă din pubertate. Dar aceasta se manifestă din cauza expunerii la soare în combinație cu unele produse de protecție solară sau alte produse cosmetice.

femeie cu palarie de paie

Acestă denume vă duce cu gândul la vacanță? Inspirați-vă din sfaturile pentru o vacanță într-o locație exotică, o metropolă europeană sau în România din articolul nostru.

Tratament și prevenire

 

Dacă și voi aparțineți acestei categorii de persoane care suferă de acest tip de alergie, nu disperați. Nimic nu este în zadar, deoarece simptomele sale pot fi atenuate sau chiar suprimate complet. Doar urmați câteva sfaturi privind expunerea la soare:

__check

Protecție solară

Majoritatea persoanelor uită că ar trebui să eviți cele mai fierbinți ore ale zilei. Nu uita de accesorii pentru cap (pălării, șepci sau eșarfe), ochelari de soare sau machiaj de înaltă calitate cu factor UV, inclusiv balsamuri de buze. Hainele vaporoase din materiale naturale sunt, de asemenea, o alegere excelentă.

__check

Alegeți produse cosmetice de calitate

Un alt pas pe care nu trebuie să-l subestimați este achiziționare produselor pentru protecție solară cu un factor SPF ridicat care nu ar trebui să conțină conservanți, coloranți sau parfumuri. În zilele noastre, veți găsi în farmacii și produse special concepute respectiv. pentru protecție solară contra alergiilor la soare.

__check

Susțineți imunitatea

Este posibil să nu fi știut, dar multe reacții alergice se datorează dezechilibrului sistemului imunitar. Epuizarea organismului duce la hipersensibilitate la numeroase reacții alergice. De asemenea, vă puteți baza pe suplimente nutritive cum ar fi beta-caroten, zinc sau calciu.

__check

Antihistaminice

Dacă vă pregătiți de o vacanță de vară chiar la începutul sezonului și știți că suferiți de acest tip de alergie, este recomandabil să utilizați antihistaminice și, prin urmare, medicamente împotriva alegrilor cu cel puțin o săptămână înainte de plecare. Datorită acestora, reacția alergică se va manifesta fie într-o formă mai blândă, fie deloc în cel mai bun caz.

femeie pe plaja

Nu sunteți fan al medicamentelor? Susține-ți sistemul imunitar cu kombucha. Care sunt avantajele acestei ciuperci de ceai și care sunt beneficiile sale pentru sănătate găsiți în acest articol.