Alergie la soare? Iată ce ar putea să vă ajute

__avatar_name
alergie soare

Deși razele soarelui sunt plăcute, lipsa de protecție împotriva lor poate cauza adesea probleme serioase. Înafara de arsurile neplăcute ale pielii mulți dintre noi suferă și de alergie de la soare. Cum se manifestă și cum putem lupta împotriva ei? Veți afla aceste lucruri în următorul articol.

 

Cum se manifestă alergia de la soare

Poate vi s-a întâmplat si vouă acest lucru, ca după o zi petrecută la soare să aveți o erupție pe piele. Poate fi o reacție alergică neplăcută de la soare. Acest lucru poate apărea și la o vârstă mai înaintată în special la persoanele care suferă de alte tipuri de alergii.

Reacția alergică nu depinde de intensitatea radiaților soarelui. La unele persoane se poate manifesta în timpul unei plimbări  undeva prin centrul României, la altele se poate declanșa de la soarele puternic de pe ecuator. Factorul decisiv nu este culoarea pielii.  Da, persoanele cu piele palidă sunt mai sensibile la razele soarelui, dar chiar și cele cu pielea mai închisă nu sunt în siguranță. De ce este așa? Motivul este simplu. Totul stă la baza subțierii stratului de ozon, precum și genetica, stresul și alți factori externi.

Principalele simptome ale alergiilor cauzate de razele solare sunt micile erupții piele, respectiv. bășici în locuri care au fost expuse la soare. Cele mai afectate zone sunt în principal umeri sau decolteul. În principiu, recunoaștem 3 tipuri de alergie la soare:

Erupția polimorfă - aceasta este cea mai comună formă de alergie cauzată de expunerea la soare. De regulă, apare după câteva ore petrecute la soare. Erupția este inițial foarte vizibilă, dar în timpul verii, când pielea se obișnuiește cu soarele această nu mai este atât vizibilă sau dispare cu totul.

Fotosensibilitate - este o reacție alergică cauzată de efectele razelor solare asociate cu anumite tipuri de medicamente, cum ar fi antibiotice, antidiabetice, antireumatice sau sedative sau, de asemenea, în combinație cu unele plante și alimente.

Acnee estivală - ultimul tip este o boală numită Acnee estivală, care arată ca acneea comună pe care o știm încă din pubertate. Dar aceasta se manifestă din cauza expunerii la soare în combinație cu unele produse de protecție solară sau alte produse cosmetice.

 

Tratament și prevenire

Dacă și voi aparțineți acestei categorii de persoane care suferă de acest tip de alergie, nu disperați. Nimic nu este în zadar, deoarece simptomele sale pot fi atenuate sau chiar suprimate complet. Doar urmați câteva sfaturi și statul la soare nu v-a mai fi un coșmar pentru dvs. Care sunt ele?

1. Soare da, dar treptat

În general, alergia este declanșată de un soare puternic (dar s-ar putea să nu fie așa), deci este extrem de important să stați la bronzat treptat și în doze mici.

2. Antihistaminice

Dacă vă pregătiți de o vacanță de vară chiar la începutul sezonului și știți că suferiți de acest tip de alergie, este recomandabil să utilizați antihistaminice și, prin urmare, medicamente împotriva alegrilor cu cel puțin o săptămână înainte de plecare. Datorită acestora, reacția alergică se va manifesta fie într-o formă mai blândă, fie deloc în cel mai bun caz.

3. Susțineți imunitatea

Este posibil să nu fi știut, dar multe reacții alergice se datorează dezechilibrului sistemului imunitar. Epuizarea organismului duce la hipersensibilitate la numeroase reacții alergice. De asemenea, vă puteți baza pe suplimente nutritive cum ar fi beta-caroten, zinc sau calciu.

4. Alegeți  produse cosmetice de calitate

Un alt pas pe care nu trebuie să-l subestimați este achiziționare produselor pentru protecție solară cu un factor SPF ridicat care nu ar trebui să conțină conservanți, coloranți sau parfumuri. În zilele noastre, veți găsi în farmacii și produse special concepute respectiv. pentru protecție solară contra alergiilor la soare.

5. Expunerea la soare

Ceea ce nu trebuie să omiteți este fără îndoială, expunerea la soare, mai ales dacă luați anumite tipuri de medicamente. Asigurați-vă că citiți cu atenție prospectul pentru a evita posibile efecte fototoxice.

6. Protecția solară

Să ne ascundem în fața soarelui nu este întotdeauna o soluție ușoară, așadar nu uitați de pălarii sau șepci, ochelari de soare, eșarfe, dar și cosmetice de înaltă calitate cu factor UV ridicat și balsamuri pentru buze. Atunci când alegeți îmbrăcămintea optați în special, pentru materiale naturale, protejați-vă în special pielea sensibilă din zona pieptului și a mâinilor.