Fotoliu masaj, un cadou excelent de Crăciun. Cum îl alegem la ofertă?

12.12.2023 Monica Cumpărături pe internet Partajare

Vrei să le oferi celor dragi sau ție însăți un cadou pentru relaxări zilnice? Cumpără un fotoliu masaj. Avem sfaturi utile care te vor ajuta atunci când cumperi. Și îți vom spune de unde să cumperi.

Te-ai întrebat de multe ori ce să le cumperi celor dragi de sărbători? Pe măsură ce înaintează în vârstă lumea apreciază cadourile practice. Unul dintre acestea este un fotoliu de masaj electric. Ce trebuie să iei în considerare atunci când alegi un fotoliu masaj, ce caracteristici poate avea și cum vei economisi la achiziționarea acestuia? Toate acestea le poți citi în rândurile următoare.

 

De ce să cumperi un fotoliu masaj electric?

 

Un fotoliu de masaj electric este o modalitate excelentă de a te relaxa acasă după o zi plină. Dintre diferitele tipuri de fotolii de masaj, fotoliile electrice sunt printre cele mai ieftine.

Acestea sunt ideale să fie oferite cadou de Crăciun pentru părinți sau bunici. Persoanele cu slujbe solicitante din punct de vedere fizic îl vor aprecia, de asemenea. De asemenea, va fi util și pentru sportivii care au nevoie de o doză de recuperare după un antrenament intens.

 

__bulb
Luminițe balcon pentru Crăciun - ce trebuie să știți?

Nu uitați de decorațiunile luminoase exterioare atunci când vă decorați interiorul pentru Crăciun. Ce iluminat de Crăciun pentru balcon aveți de ales? Și ce greșeli să evitați?

Nu trebuie să îți faci griji cu privire la amplasarea lui în casă. Se va potrivi perfect cu mobilierul din camera de zi. Dorești să adăugi mai mult mobilier în casă? Aruncă o privire la oferta de pe site-ul nostru în categoria Mobilier și locuință.

 

Tipuri de fotolii masaj 

 

Fotolii de masaj profesionale sunt cele mai scumpe din această categorie. Cu toate acestea, prețul ridicat reflectă fiabilitatea, adaptabile la o greutate mai mare și manopera de calitate. Acestea sunt configurate pentru o varietate de funcții, zone de masaj și opțiuni multiple de poziționare. După cum sugerează și numele lor, acestea sunt mai potrivite pentru studiourile și saloanele profesionale.

Fotolii de masaj pentru acasă au mai puține funcții decât fotoliile menționate mai sus, dar suficiente pentru a satisface așteptările utilizatorului mediu. Prețul lor este mai accesibil.

În al treilea rând, există fotolii de masaj pentru birou. Cum sunt acestea? Se încadrează în categoria celor electrice, dar se deosebesc de acestea prin aspectul lor. Nu sunt atât de mari, seamănă mai mult cu scaunele clasice de birou. Se caracterizează prin mai puține funcții, mai puține zone de masaj, setări limitate și o putere mai mică.

De ce să ai propriul scaun de masaj?

__check

relaxare de primă clasă în confortul propriei locuințer

__check

accesibilitate pentru familie și prieteni

__check

masaj fără limită de timp

__check

posibilitatea de a alege tipul de masaj și durata programului

__check

o investiție pentru mai mulți ani

Deși unele funcții sunt intensive și pot da impresia unui masaj real, acestea pot înlocui doar parțial munca maseurilor profesioniști.

 

fotoliu-masaj-bucatarie
 

Cum și unde să alegi un fotoliu masaj?

 

 

Ca și în cazul achiziționării oricărui produs, există o serie de criterii de luat în considerare. Iar în cazul produselor mai scumpe pe care nu le cumpărăm des, acest lucru este de două ori mai adevărat. În special, următorii parametri sunt decisivi.

 

Tipuri de masaj

 

 

Gama de programe de masaj variază în primul rând în funcție de tipul de scaun de masaj și, de asemenea, în funcție de fiecare model în parte. Care sunt cele mai frecvente tipuri de masaj pe care le au fotoliile de masaj?

După un masaj cu vibrații, vei simți în principal o eliberare a tensiunii musculare și o ameliorare a durerii. De asemenea, acesta face ca sângele să circule în tot corpul și poate ajuta la  eliberarea  stresului. Este recomandat după orice activitate fizică sau atunci când te simți obosit.

În cazul masajului prin tapotament, presiunea masajului pătrunde mai adânc în țesuturi, ceea ce duce la o desfacere eficientă a nodurilor musculari. De asemenea, este indicat să îl alegi atunci când încerci să elimini durerile cronice.

Prin masaj de relaxare, îți poți imagina un masaj al întregului corp, al zonei cervicale și al capului. Acest tip de masaj are un efect pozitiv asupra sistemului imunitar, a echilibrului hormonal și a circulației sângelui. Scaunele de masaj de relaxare promovează, de asemenea, detoxifierea generală a organismului.

Masajul tip Shiatsu este recomandat, de exemplu, după recuperarea după o accidentare sau pentru dureri cronice. Este, de asemenea, potrivit pentru sportivi și pentru persoanele cu probleme musculo-scheletice. Acest tip de masaj este destul de intens, așa că este bine dacă poate fi reglat.

Nu mai trebuie să cauți un magazin online de unde să cumperi fotolii masaj la un preț accesibil. Noi am găsit pentru tine. Consultă oferta VidaXl cât mai curând posibil pentru cea mai mare selecție.

 

În cazul în care scaunul are o funcție de masaj prin frământare, în timpul masajului sunt stimulate în principal țesuturile moi, dar sunt stimulate și atrofiile musculare. Masajul intens este cauzat de funcția de tapotament. Rolele și capetele de masaj ajută la relaxarea mușchilor și la desfacerea nodurilor musculari.Mai blândă este funcția de masaj cu perne de aer, pentru masajul cu presiune, dar presiunea pe punctele individuale este mai puțin intensă.

Funcția de apăsare asigură apăsarea  alternativă a punctelor de pe diferite părți ale corpului. Alege-o dacă vrei să scapi de tensiunea musculară, de durerile musculare sau să stimulezi circulația sângelui. Această funcție amintește, de asemenea, de un masaj adevărat. Dacă o pornești pe scaunul de masaj, rolele vor începe să se miște una împotriva celeilalte.

 

Și cât de mult să te masezi în scaunul de masaj? Timpul recomandat este de 15 minute. Acest interval este suficient pentru a relaxa mușchii și pentru a te relaxa. În schimb, masajul prea des și prea îndelungat ar putea agrava durerile existente și poate duce la leziuni musculare sau inflamații.

 

living-fotoliu-masaj

Autor: Autor: Max Rahubovskiy (Pexels)

Tehnologia  masajului

 

Fiecare fotoliu de masaj poate folosi o tehnică de masaj diferită, adică în ce și câte direcții se mișcă rolele de masaj în timpul masajului.

__check

Masaj 2D - există două direcții de masaj, fie doar în sus și în jos, fie la stânga și la dreapta. Aceasta este tehnica de masaj de bază pe care o poate oferi scaunul.

__check

Masaj 3D - masajul se face în trei direcții, atingând astfel o zonă mai mare a corpului.

__check

Masaj 4 D - există patru direcții de masaj. Un scaun cu această tehnologie oferă cel mai bun masaj pentru întregul corp.

__bulb
Cască ski cadou sub brad? Te sfătuim cum să alegi corect

Crăciunul este despre cadouri practice pe care persoana în cauză le va folosi. Dacă abia așteaptă să meargă la ski iarna aceasta, alege-i o cască ski. Ce trebuie să știi înainte de a cumpăra?

Opțiuni de poziționare

 

Scaunele de masaj au diferite tipuri de poziționare. Gândește-te care sunt cele mai importante pentru tine înainte de a cumpăra. Principalele tipuri sunt poziționarea spătarului și a tetierei, baza extensibilă sau reglarea lungimii scaunului.

 

Zone de masaj

 

Fotoliile de masaj includ diferite zone de masaj. Acestea sunt, de obicei, coloana vertebrală, gâtul, omoplații, fesele, brațele, picioarele și coapsele. În timp ce unele pot fi pornite individual, la alte scaune pot fi pornite simultan.

 

Material

 

Pielea sintetică este cel mai frecvent utilizată pentru fabricarea fotoliilor de masaj. Este rezistentă la deteriorări mecanice, întreținerea sa este ușoară, iar utilizarea sa face ca fotoliul de masaj să fie accesibil.

Scaunele de masaj din piele naturală sunt printre cele mai scumpe de pe piață. Acestea se caracterizează prin durabilitate îndelungată și un aspect cu adevărat plăcut. Cu toate acestea, prețul este accesibil  pentru un astfel de scaun.

Bumbacul este plăcut și destul de durabil. Dezavantajul este că se murdărește ușor. Scaunele de masaj realizate din țesătură sunt printre cele mai accesibile.

Dacă optezi pentru un scaun din microfibră, vei fi mulțumit de ușurința cu care se întreține, de respirabilitatea și de proprietățile antibacteriene. Prețul său este, de asemenea, relativ scăzut.

 

Știai că pe site-ul nostru poți găsi reduceri speciale și coduri de reducere până pe 20 decembrie? Folosește-le pentru a cumpăra cadouri de Crăciun. Aruncă o privire la Calendarul nostru de Advent și descoperă oferte excelente.

banner-advent

 

 

Putere

 

Firește, cu cât un scaun de masaj are mai multe funcții, cu atât consumă mai multă energie. Puterea fotoliilor din gama de prețuri mai mici nu depășește, de obicei, 50 W. Pe de altă parte, modelele de calitate superioară și mai scumpe pot avea o putere de peste 140 W.

Atunci când cumperi, ține cont și de greutatea maximă admisă. O sarcină mai mare ar putea deteriora fotoliul.

 

Dimensiuni

 

Dimensiunile scaunului sunt importante din două puncte de vedere. Primul este utilizarea confortabilă a scaunului de către toți utilizatorii din casă. Al doilea este locul în care dorești să amplasezi scaunul în casă.

Caracteristici suplimentare

 

Fotoliile de masaj pot avea diverse îmbunătățiri și caracteristici care fac ca utilizarea să fie mai plăcută pentru utilizatorilor. Acestea pot include.

__check

Detectarea poziției umărului - unele scaune au senzori încorporați în ele care detectează poziția corpului și ajustează poziția rolelor de masaj în consecință.

__check

Tapițerie detașabilă - acest lucru are avantajul unei întrețineri mai ușoare, precum și al capacității de a regla mai bine masajul.

__check

Difuzoare și radio - acestea sunt incluse în unele scaune, precum și posibilitatea de conexiune prin Bluetooth sau Wi-Fi.

__check

Spațiu de depozitare - nu este ceva de care ai neapărat nevoie atunci când ai parte de masaj, dar un loc pentru a pune o carte, un suport pentru pahare sau un suport pentru telefonul mobil sunt un bonus plăcut pentru orice scaun.

Cum să întreții fotoliul de masaj?

 

Modul de îngrijire a scaunului pentru ca durata de viață a acestuia un timp mai îndelungat este legat de materialul de la suprafață. Hai să vorbim despre cum se poate îngriji.

Un scaun din piele naturală nu trebuie să fie îmbibat cu apă la curățare. Pentru a-l curăța, freacă cu o cârpă umedă. Pentru a menține calitatea și durabilitatea pielii, trebuie trataț aproximativ la fiecare 3 luni cu produse concepute pentru îngrijirea pielii.

De asemenea, curăță scaunul de masaj din piele sintetică numai cu o cârpă ușor umedă sau cu șervețele concepute pentru piele sintetică. Pentru un aspect cât mai bun, utilizează un spray special conceput pentru acest material.

Dacă optezi pentru un fotoliu din microfibre, nu trebuie să îți faci griji nici pentru aspirarea acestuia. Dacă husa este detașabilă, se poate spăla. Pentru o curățare de zi cu zi, folosește o cârpă umedă.

Aspiră scaunul din țesătură în mod regulat pentru a preveni depunerea prafului. Murdăria poate fi îndepărtată prin curățare delicată cu o perie, apă și săpun.

Te-ai decis să cumperi un fotoliu masaj? Gândește-te la așteptările tale de la acesta și achiziția va fi și mai rapidă și mai ușoară. Și cum să fie mai avantajoasă și din punct de vedere financiar? Răspunsul este simplu - cumpără online. Pe lângă prețurile mai bune, vei găsi mai multe oferte online, ceea ce face ca achiziția să fie și mai avantajoasă.
 

__bulb
Cazare ieftină – cum puteți găsi la preț mai avantajos

O vacanță pe bani puțini dă roade mai ales dacă reușiți să găsiți cazare frumoasă și ieftină într-un mediu plăcut. Știți cum să obțineți o cazare ieftină? Am pregătit câteva sfaturi pentru dumneavoastră.