Luminițe balcon pentru Crăciun - ce trebuie să știți?

18.12.2022 Vlasta Casă și locuință Partajare

Nu uitați de decorațiunile luminoase exterioare atunci când vă decorați interiorul pentru Crăciun. Ce iluminat de Crăciun pentru balcon aveți de ales? Și ce greșeli să evitați?

În multe familii, decorațiunile de Crăciun încep încă de la începutul lunii decembrie. Primul este, de obicei, bradul de Crăciun. După aceea, restul casei primește o notă de Crăciun.

Obișnuiți să instalați decorațiuni de Crăciun și pe exteriorul casei? Sau preferați minimalismul sub forma interiorului? Vă vom arăta că orice instalație Crăciun balcon este la fel de frumosă și la fel de ușor de cumpărat și de instalat.

Căutați o selecție excelentă de lumini de Crăciun pentru interior și exterior? Răsfoiți oferta magazinului online e4Home.ro și alegeți-l pe cel care se potrivește cel mai bine decorului dumneavoastră de Crăciun. În plus, beneficiați de o reducere de 3%. Introduceți codul de reducere AFR3 în coșul de cumpărături.

 

lampi balcon craciun

 

Lumini pentru balcon

 

Există mai multe moduri de a decora balconul. Puteți alege nu numai tipul de iluminat, ci și schema de culori.  Vă este teamă să vă aprindeți anul acesta din cauza prețurilor la electricitate? Trebuie să știți că becurile LED sunt mult mai economice în comparație cu becurile convenționale. S-ar putea să plătiți puțin mai mult pentru ele, dar vă veți răsplăti sub forma unei durate de viață mai lungi.

stea iluminat craciun

 

Marcaje de iluminat exterior

 

O caracteristică specifică a iluminatului exterior este rezistența la apă și protecția împotriva frigului. Aceste informații ar trebui să fie menționate și pe ambalajul produsului de iluminat achiziționat.

Marcajul exterior se prezintă sub forma literelor IP și a unui număr din două cifre, de obicei sub forma IP44. Pentru iluminatul exterior, prima cifră este 4. Al doilea număr, cu o valoare de la 4 la 6, indică nivelul de rezistență la apă.

Dar ce se întâmplă dacă eticheta nu se află pe ambalaj? Ar fi bine să nu cumperi luminile. Originea lor poate fi dubioasă, iar utilizarea lor periculoasă.

Este posibil ca unii producători să pună simboluri desenate pe ambalajul produselor lor. Un triunghi cu o picătură înseamnă că luminile pot fi utilizate în aer liber. Cu toate acestea, un marcaj numeric cu IP este în continuare obligatoriu.

stea craciun exterior
 

Alimentarea cu energie pentru iluminatul de Crăciun

 

În funcție de tipul de sursă de alimentare distingem 3 tipuri de lumini:
 

1

 

pe baterii - trebuie să vă așteptați să înlocuiți bateriile la o utilizare regulată și îndelungată,

2

 

rețea - este important să poziționați bine cablurile de alimentare pentru a le proteja de umiditate și frig,

3

 

solare - nu trebuie să aveți de-a face cu nicio sursă de energie.

decoratiuni craciun


Caracteristici speciale ale iluminatului de Crăciun în aer liber

 

Multe lumini de exterior au caracteristici speciale. Acestea sunt:

__check

 

Caracteristici inteligente


În prezent, unele lumini LED pot fi controlate prin voce sau prin aplicație. Și asta fără a fi direct pe balcon sau chiar acasă.

Care este cel mai mare avantaj al iluminatului inteligent de Crăciun? Nu va trebui să vă faceți griji cu privire la deconectarea manuală a decorațiunilor sau la setarea unui temporizator. Îl veți controla pur și simplu ca un profesionist din confortul sufrageriei sau al casei de vacanță.

__check

 

Ajustarea culorilor
 

Doriți să schimbați culoarea luminilor de Crăciun? Sau comutați modul de culoare de la luminos la intermitent? Toate acestea reprezintă deja un fel de standard în iluminatul modern.

__check

 

Cronometru


Doriți ca luminile să se aprindă și să se stingă în același timp? Cea mai bună soluție este să vă procurați un cronometru.

balcon cu plante iluminat

Tipuri de iluminat de Crăciun în aer liber

 

Există până la 3 tipuri de iluminat de Crăciun în aer liber din care puteți alege:

1

 

Multifuncțional - se referă la iluminatul care luminează și zone mai mari. Acestea sunt, de exemplu, lanțurile ușoare. Le puteți folosi pe un copac, dar și pe un balcon, pe o terasă sau pe un gard. Cu toate acestea, lungimea lor le face, de asemenea, mai dificil de instalat.

2

 

Decorativ - iluminatul sub formă de decorațiuni (om de zăpadă, ren, stea sau copac) atrage privirea la prima vedere. Cu toate acestea, intensitatea lor de iluminare este mai slabă în comparație cu iluminatul multifuncțional. 

3

 

Proiectoare - cu siguranță nu sunt pentru toată lumea. Dar dacă alegeți să le folosiți, puteți proiecta prin ele forme de tot felul de culori. Puteți acoperi cu ușurință întreaga casă cu ele, dar iluminarea nu va fi la fel de izbitoare.

iluminat craciun

 

Ghirlandă luminoasă balcon

 

Ce ar trebui să puneți mai întâi pe balcon? Răspunsul este ghirlandele de Crăciun. Pentru a le face și mai frumoase, decorați-le cu luminițe pentru balcon. Acestea vă vor înfrumuseța balconul în timpul zilei, iar luminile îl vor ilumina pe timp de noapte. În plus, veți aduce verdeață pe balconul dvs. și în timpul iernii.

ghirlanda balcon craciun

 

Instalație Crăciun balcon

 

Dacă alegeți lumini pentru balcon menționate mai sus sunt unul dintre cele mai frecvent utilizate tipuri de iluminat pentru balcoane. Cel mai simplu mod este să le înfășurați în jurul balustradei. Dar ele pot decora orice piesă de mobilier sau orice altceva pe care îl aveți pe balcon.

De asemenea, puteți agăța lumânări de Crăciun și puteți aprinde cenacluri într-un mod similar. Acestea creează impresia unor adevărate carioci de iarnă pe streașină sau pe balustrade.

 

Diferite decorațiuni de Crăciun pentru balcon

 

Probabil că ați văzut un om de zăpadă strălucitor sau pe Moș Crăciun pe o sanie pe mai mult de un balcon. Sunt aceste decorațiuni prea izbitoare pentru tine? De asemenea, vă puteți decora balconul într-un mod mai subtil cu felinare, suporturi de lumânări sau stele strălucitoare.

O altă opțiune este de a plasa un brad mic sau o coroniță cu iluminare LED în fereastră. Există o mulțime de decorațiuni luminoase. Depinde de dvs. pe care le alegeți.

decoratiune stea stralucitoare

Culori de iluminat de Crăciun

 

Alegerea culorii iluminatului de Crăciun pentru balcon este o decizie importantă. Vă recomandăm să îl asortați cu restul decorului.

În general, distingem între culori reci și calde. Cele reci arată modern și elegant. Cele calde dau o atmosferă confortabilă.

Puteți alege între 3 tipuri de culori pentru iluminatul de Crăciun:

1

 

Alb - nu puteți da greș cu el. Acestea vă oferă spațiul necesar pentru a adăuga o iluminare mai colorată la balconul dvs. și pentru a crea un contrast de culori plăcut.

2

 

Monocromatice - sunt populare culorile tradiționale de Crăciun, cum ar fi roșu, verde, albastru și galben. 

3

 

Multicolor - se vinde într-o combinație de becuri de culori diferite.


În general, trebuie să fiți atenți atunci când combinați iluminatul de Crăciun. Nu vreți ca balconul dvs. să arate kitsch. Simplitatea înseamnă frumusețea.

iluminat decorativ

 

Poziționare și fixare

 

Pentru ca luminile de Crăciun din exterior să arate perfect, trebuie să le poziționați bine.

Gândiți-vă ce părți ale balconului doriți să iluminați și decideți cu care parte să începeți (de exemplu, balustradele). De la acest punct principal, apoi plasați restul de iluminat (mobilier, decorațiuni de podea...).

În același timp, fixați decorațiunile în mod continuu. Aceasta este baza succesului. Cel mai bine este să folosiți cleme ușoare concepute în acest scop. Dacă nu le aveți, puteți folosi și etichete de unică folosință.

iluminat exteror balcon


 

Sfaturi atunci când alegeți iluminatul de Crăciun pentru balcon

 

Mulți dintre noi își aleg luminile de Crăciun în principal în funcție de aspect. Totuși, acesta nu este singurul lucru de care trebuie să țineți cont. Evitați greșelile de bază cu aceste sfaturi:

__check

 

cumpărați luminițe pentru utilizare în exterior numai cu marcajul corespunzător

__check

 

utilizarea unui echipament de lucru de bună calitate (de exemplu, încălțăminte antiderapantă)

__check

 

Iluminatul cu LED-uri economisește o parte din energia electrică consumată

__check

 

înainte de a plasa iluminatul, verificați culoarea selectată a iluminatului și integritatea acestora

__check

 

utilizați numai cabluri fabricate pentru utilizare în exterior

__check

 

asigurați-vă că prizele și întrerupătoarele sunt protejate de umiditate după instalarea iluminatului
 

__check

 

temporizatorul facilitează pornirea și oprirea decorațiunilor de Crăciun
 

__check

 

nu conectați iluminatul cu LED-uri cu becuri convenționale
 

__check


după încheierea sezonului, depozitați felinarele într-un loc uscat pentru a le reutiliza fără probleme.

Ce lumini de balcon de Crăciun vă plac cel mai mult? Cu doar câteva, vă puteți transforma balconul într-un spațiu cu o atmosferă frumoasă de Crăciun.
 

__bulb
Ornamente de Crăciun din lemn: voi le aveți deja?

Vă întrebați cum ar putea arăta decorațiunile de Crăciun din acest an? Ornamentele din lemn pentru brad, cu diverse motive, sunt la modă în prezent. Citiți mai departe și lăsați-vă inspirați.