Înapoi pe Kuplio.ro

Doriți să economisiți? Învățați să cumpărați ecologic

Știți ce înseamnă cumpărăturile ecologice? Voi sau cunoscuții voștri cumpără ecologic? Cumpărați ecologic prin intermediul voucherelor de reducere de pe portalul KUPLIO.ro!

 

Cu siguranță ați observat și voi că, în ultima perioadă în România a apărut această modalitate importantă de a efectua cumpărăturile. Oamenii au început să gândească mai ecologic. Cei care susțin această metoda ecologică de efectuare a cumpărăturilor sunt mai ales tinerii, care gândesc ecologic.  

 

Ce înseamnă de fapt cumpărăturile ecologice?

Cumpărăturile ecologice implică mai multe domenii. Poate fi vorba spre exemplu de achiziționarea de alimente bio sau produse locale pentru a reduce poluarea aerului. De asemenea, oamenii gândesc ecologic și atunci când folosesc produse reciclate sau la gestionarea locuinței  fără existența deșeurilor menajere. Pentru majoritatea consumatorilor, acest mod de a efectua cumpărăturile este o modalitate importantă de a-și demonstra responsabilitatea față de mediu.
 

Alimente ecologice | KUPLIO.ro – cumpărați mai ieftin!

Fără deșeuri menajere

Ce ați spune dacă gospodăria voastră nu ar produce deșeuri menajere? În România există tot mai mulți susținători al așa zisului curent zero waste sau a gestionării gospodăriei fără deșeuri. Principiul este de fapt foarte simplu. Când mergeți la cumpărături, în loc de punga din magazin, vă puneți produsele în propria pungă. Recent, mai multe magazine alternative, brutării, restaurante sau alte afaceri au fost concepute în așa fel încât puteți cumpăra fără ambalaj. Astfel de unități nu produc deșeuri. Puteți pune produsele în propriile voastre pungi sau alte pachete refolosibile. Puteți, de asemenea, reduce cantitatea de deșeuri făcând propriul vostru compost. Este capabil să descompună toate deșeurile biologice datorită bacteriilor astfel creând lut, care poate fi folosit pentru plantare atunci când este amestecat cu solul sau pur și simplu îl puteți arunca prin pădure.

 

Cumpărați lucruri folosite

Credeți că, perioada când se efectuau cumpărăturile la mână a doua a trecut? Dimpotrivă, din ce în ce mai multă lume cumpără îmbrăcăminte folosită din second hand-uri, dar și cărți și CD-uri din anticariate sau autoturisme second hand din piețele auto. Consumatorii percep această metodă de a efectua cumpărăturile ca o modalitate de obține obiecte de valoare la preț mai mic, astfel limitând abundarea pieței cu lucruri noi.  

 

Alimentele bio sunt la mare căutare

La fel precum și în țările învecinate, românii au trecut la alimente bio. Aceste alimente sunt în general considerate a fi mult mai bune decât cele care nu sunt bio. Trebuie să recunoaștem că au un gust mai bun, sunt mai proaspete și sunt mult mai sănătoase. În plus, aceste alimente sunt în general disponibile local, ceea ce limitează și poluarea aerului. Din același motiv, se recomandă și cumpărarea alimentelor sezoniere, limitând astfel transportul de mărfuri din țările îndepărtate.

Să recunoaștem. Pentru calitate se și plătește iar alimentele bio sunt preferate mai ales de cei care și le permit. Dar ați știut că, la cumpărăturile ecologice puteți și economisi?

 

Cumpărați ecologic la reducere

Studiile au demonstrat că, românii cumpără ecologic mai ales atunci când reușesc să și economisească ceva. Ce părere aveți despre asta? Este de ajuns să cumpărați online și să profitați de oferta noastră de vouchere de reducere la produsele bio.