Cele mai bune magazine online

TOP branduri

Cele mai bune magazine online

Cele mai bune magazine online

Doriți să economisiți? Învățați să cumpărați ecologic

cumparaturi ecologice

Știți ce înseamnă produse ecologice? De ce este această metodă de economisire extrem de eficientă și cum o poți transforma într-un stil de viață?

 

Cu siguranță ați observat și voi că, în ultima perioadă în România a apărut această modalitate importantă de a efectua cumpărăturile. Oamenii au început să gândească mai ecologic. Cei care susțin această metoda ecologică de efectuare a cumpărăturilor sunt mai ales tinerii, care gândesc ecologic.  

În fiecare zi devenim din ce în ce mai conștienți de ceea ce cauzează actuala criză climatică. Căldura mare, secetă extremă și o serie de dezastre naturale imprevizibile. Acestea sunt și motivele pentru care tot mai mulți oameni caută modalități de a trăi mai ecologic și mai durabil.

Nu trebuie să faci schimbări mari pentru a contribui cu puținul tău la un mediu mai sănătos. O mică schimbare în stilul tău de viață va face bine. De exemplu, și la cumpărături.

zero waste

 

Creșterea costului vieții ne obligă în mod constant să ne reevaluăm cheltuielile. Cum să economisești acasă când aceste cheltuieli reprezintă o parte semnificativă a bugetului familiei?

 

Ce înseamnă de fapt cumpărăturile ecologice?

 

Cumpărăturile ecologice includ mai multe zone. Poate fi, de exemplu, o achiziție conștientă de alimente sau produse produse local. Utilizarea produselor reciclate sau managementul gospodăriei fără deșeuri este, de asemenea, ecologic. În astfel de moduri vă puteți arăta responsabilitatea față de mediu.

Primul pas către acest obiectiv este o gospodărie fără deșeuri, sau reducerea deșeurilor menajere - zero waste. Ce produse include? Printre principalele lor caracteristici se numără produsele:

__check

ambalajele ecologice

__check

realizate din surse durabile

__check

amprentă redusă de carbon

__check

calitate superioară

__check

consum redus de energie

eco geanta cumparaturi

Știați că consumul mediu de apă potabilă este de aproximativ 100 de litri pe o persoană? O baie fierbinte, apa curenta in timp ce ne spalam pe dinti sau spalarile frecvente sunt cele mai mari pacate ale noastre. Cum să economisești apă acasă?

Atât ecologic, cât și economic


 
Dar cumpărăturile ecologice sunt și economice? Cumpărăturile ecologice pot fi și economice în același timp. Avem câteva sfaturi pentru a vă combina cu ușurință acești doi parametri.

1

Achiziții zero waste

- această filozofie favorizează cumpărăturile fără deșeuri. Vii aici cu propriile tale recipiente, pe care le umpli și le cântărești. Deci plătiți doar pentru produsul în sine, nu pentru ambalaj. Produceți mai puține deșeuri, reciclați ambalajele vechi din sticlă, plastic sau material textil și cumpărați doar ceea ce aveți nevoie cu adevărat.

2

Calitate, nu cantitate

- preturile mici ale produselor sunt extrem de atractive. Cu toate acestea, gândiți-vă la durabilitatea lor. Ce este mai bine, să cumperi un produs ieftin și de calitate scăzută timp de 1-2 ani sau unul de înaltă calitate și mai scump, care să reziste 5-10 ani?

3

Cumpărați local

- metoda de producție, prelucrare și transport sunt parametri importanți în cumpărăturile ecologice. Ele determină nivelul de amprentă de carbon produsă a produselor individuale. Și tocmai acesta este motivul pentru a alege ingrediente locale și de sezon precum și alimente ecologice. În plus, vei susține astfel piața internă.

economisire eco

Creșterea costului vieții ne obligă în mod constant să ne reevaluăm cheltuielile. Cum să economisești acasă când aceste cheltuieli reprezintă o parte semnificativă a bugetului familiei?

 

Reciclează și upciclează


 
Este cumpărăturile un hobby pentru tine sau o modalitate de a te mulțumi pe tine și pe alții? Dar mai întâi, pune-ți câteva întrebări de bază:

Ai nevoie de articol?
Chiar îl vei folosi?
Cât de des îl vei folosi?
Îl poți folosi în mai multe scopuri?
L-ai cumpăra chiar dacă nu ar fi la reducere?

Apoi faceți-vă cercetarea de piață și alegeți produse din magazine sustenabile. Ei folosesc toate mijloacele posibile pentru a minimiza amprenta de carbon. Fie că este vorba de producție etică, transport ecologic sau ambalaje aproape zero deșeuri. Verificați cu atenție dacă afacerea în cauză este într-adevăr sustenabilă, astfel încât să nu cedați în mod inutil la greenwashing-ului.

eco baie

 

Cumpărați din second hand


 
Magazinele de second hand, piețele de vechituri, schimburile sau schimburile sunt modalități ideale de a oferi lucrurilor o a doua șansă. Pe lângă aspectul ecologic, au și o valoare adăugată - o poveste. Sunt adesea piese de colecție, vintage sau realizate local, caracterizate prin originalitate. Cu haine reciclate, mobilier sau lucruri utile second-hand, economisești nu doar natura, ci și portofelul.

 

Cumpărături ecologice online


 
După o perioadă de doi ani de izolare și pandemie, cumpărăturile online au devenit foarte populare. Chiar dacă la prima vedere nu pare, are și un impact negativ asupra mediului.

moda sustenabila

Dar din moment ce trăim într-o lume consumeristă, să lăsăm viziunea utopică a unei lumi fără cumpărături așa cum este. Mai degrabă, să ne uităm la cum să faci cumpărături ecologic și mai durabil în spațiul online. Iată câteva sfaturi simple despre cum să o faci:

__check

Cumpărați în grupuri

– dacă cumpărați mai multe articole deodată, vânzătorii vi le vor trimite într-o singură livrare și un pachet. Acest lucru va reduce numărul de călătorii de curier și cantitatea de ambalaje de la articole separate.

__check

Acordați atenție durabilității

- evitați livrarea rapidă, ceea ce face imposibil pentru vânzători să grupeze efectiv expedierile. Dacă este posibil, alege opțiuni de transport ecologic - bicicletă, tren, scuter sau mașină electrică.

3

Cumpărați din magazinele ecologice

– verificați autenticitatea certificării durabile. Alege companii cu producție etică, transport ecologic și ambalaje minimaliste.

4

Nu alege returnări gratuite

- este o mare atracție, dar majoritatea transporturilor returnate ajung în gropile de gunoi. Livrarea plătită ne obligă să ne gândim la achiziție și să luăm decizii informate.

Sfaturi ecologice pentru gospodărie din articolele noastre

__fire
Sortarea deșeurilor cum procedăm?

Încercați să abordați în mod responsabil tema sortării deșeurilor? Pentru anumite tipuri de deșeuri, pur și simplu nu putem oferi sfaturi. Cu toate acestea, acest ghid vă va ajuta.

__bulb
Panouri solare - avantaje, dezavantaje, dotări

Panourile solare au devenit din ce în ce mai populare în ultimul timp. Și voi v-ați gândit să vă cumpărați?

__bulb
Cum să economisești bani în gospodărie?

Traiul de zi ci zi devine tot mai scump și de aceea suntem nevoiți să reevaluăm cheltuielile și să ne gândim cum putem face în fiecare lună economii în plus. Cheltuielile pentru întreținere reprezintă o mare parte a bugetului nostru, de aceea ar fi o idee bună să începem cu economiile chiar aici.

__tag_orange

15565

vouchere de reducere

69979

reduceri
__cart_orange

3487

de magazine online
__users_orange

60 000

de utilizatori KUPLIO