Baia fierbinte, spălare frecventă a rufelor și spălarea manuală a vaselor murdare. Credeți sau nu, și aceste lucruri consumă multă apă în gospodărie. Iată câteva sfaturi care să vă ajute să economisiți bani.
Nu numai încălzirea sau energia electrică afectează în mod semnificativ bugetul familiei. Și apa reprezintă o cheltuială destul de mare respectiv. facturile pentru ea. În plus, economisirea apei are și o dimensiune ecologică. Iată câteva sfaturi datorită cărora veți ajuta nu doar mama natură, ci și portofelul vostru.
1. Schimbați băile în cadă cu dușul
Dacă vă plac băile fierbinți îndelungate, renunțați la ele. Cada plină până la margini este într-adevăr un mod plăcut de a vă relaxa după o zi obositoare la muncă, dar acest lucru o să vă coste destul de mult. Încercați să înlocuiți băile lungi cu un duș și veți fi plăcut surprins cât de mult veți economisi.
Un alt mod de a economisi apă este achiziționarea unui adaptor special pentru economisirea apei. Principiul său se bazează pe limitarea debitului de apă prin tehnologia turbinelor. Prin comparație, dușurile convenționale pot consuma până la 6 - 45 litri pe minut, un adaptor special de economisire a apei poate economisi până la 7 litri de apă pe minut, permițând unei gospodării medii cu patru persoane să economisească până la 30.000 litri de apă pe an.
2. WC
Învățați să clătiți doar cu cantitatea de apă cât este necesară. O familie obișnuită cu patru membri clătește toaleta de până la 10.000 de ori pe an. Cumpărați un economizor de apă pentru toaletă și economisiți aproape 1,2 litri de apă de fiecare dată când clătiți toaleta, iar până la 12.000 de litri pe an.
3. Spălarea dinților
Și voi obișnuiți să uitați să opriți robinetul când vă spălați pe dinți. Faceți o greșeală. Astfel puteți consuma până la 6 litri de apă pe minut.
4. Spălarea vaselor
Bucătăria este locul unde vreți nu vreți consumați multă apă. Gătitul și spălarea ulterioară a vaselor pot fi adesea destul de costisitoare. Dacă spălați vasele cu mâna, încercați mai întâi să le spălați într-o chiuvetă umplută cu apă și mai apoi să le clătiți la robinet.
Dacă dețineți o mașină de spălat vase, ați câștigat dublu O mașină de spălat vase de înaltă calitate nu numai că vă salvează de efort, dar vă economisește și multă apă sau chiar și energia electrică. Pentru ca spălarea vaselor în mașina de spălat vase să fie cât mai economică, trebuie să o umpleți la capacitatea maximă.
5. Spălarea rufelor
Majoritatea persoanelor fac greșeala de a spăla o cantitate mică de rufe de mai multe ori pe zi. Este de preferat să umpleți întotdeauna mașina de spălat până la margine, ceea ce economisește nu numai timp, ci și apa.
6. Apa uzată menajeră
Nu irosiți apa uzată. Utilizați un bidon clasic și folosiți această apă pentru a vă spăla mașina sau geamurile.
7. Robinetul care curge
Și încă un sfat util la încheiere. Nu subestimați robinetele care curg. Se poate pierde până la 160 de litri de apă în timpul zilei, ceea ce cu siguranță nu este o cifră neglijabilă. Prin urmare, verificați robinetele în mod regulat și nu uitați să înlocuiți garnitura.