Mucegaiul pe pereți vă face probleme? Eliminați-l fără produse scumpe

17.01.2024 Monica Casă și locuință Partajare

Petele de mucegai sunt o problemă nu numai din cauza aspectului neplăcut al locuinței, dar mai ales sunt dăunătoare pentru sănătate. De ce apare de fapt mucegaiul pe pereți și cum îl puteți elimina?

Apariția mucegaiului în locuințe nu este ceva neobișnuit. Principalul motiv al apariției sale este umiditatea excesivă și condensul. Dar pot exista și alte cauze care stau la baza apariției sale. Aflați care sunt acestea și, de asemenea, cum să scăpați de mucegai în mod eficient folosind metode de uz casnic la îndemâna oricui.

În articolul nostru de astăzi veți găsi răspunsurile la această întrebare:

__check

care sunt principalele cauze ale mucegaiului

__check

dacă mucegaiul din casă poate provoca și alergii

__check

cum puteți preveni apariția mucegaiului în casă

__check

care dintre lucrurile pe care sigur le aveți în casă vor ajuta împotriva mucegaiului

__check

care sunt magazinele online în care poți cumpăra la prețuri avantajoase.

Cum se formează mucegaiul pe pereți?

 

Mucegaiul este un organism mic care se manifestă sub formă de pete de culoare verde, gri sau neagră pe pereți sau pe alte suprafețe, cum ar fi gresia, colțurile băii, dar poate apărea și în spatele mobilierului. Uscarea rufelor în interior și gătitul frecvent, în combinație cu o aerisire neadecvată, creează, de asemenea, mediul ideal pentru formarea lor. Folosirea unor materiale și ferestre de proastă calitate în construcții poate contribui, de asemenea, la apariția lor mai devreme sau mai târziu. Prin urmare, atunci când cumpărați o proprietate, merită neapărat să întrebați despre materialele folosite, precum și despre procesul general de construcție.

Ce mai cauzează mucegaiul pe pereți? Un motiv frecvent este temperatura ridicată în încăpere, care,  cu o aerisire neregulată, provoacă nu numai mucegai, ci și umezeală. Mucegaiul poate apărea în casă și din cauza prezenței lemnului sau a tapetului.

Vă puteți da seama dacă mucegaiul este prezent într-o casă prin mirosul tipic de mucegai sau de umezeală și, de asemenea, prin schimbarea texturii suprafeței, de la netedă și uscată la umedă sau lipicioasă, în funcție de tipul de mucegai.

__bulb
Te apuci de construcția casei? Poți economisi cu voucherele noastre

Nu ai găsit o casă potrivită pentru familia ta? Atunci te așteaptă construcția unei case noi. Te vom sfătui cum să te apuci de construcția casei și cum să fie mai puțin costisitoare dar gata într-un timp cât mai scurt.

Categoric nu ignorați prezența mucegaiului, acesta poate duce la o varietate de probleme de sănătate, cum ar fi dureri de cap, iritații oculare, alergii și multe altele. Prin urmare, este o idee bună să scăpați de mucegai cât mai curând posibil.

Evitați mucegaiul și folosiți materiale de construcție de calitate. Mai mult de atât, puteți găsi toate uneltele necesare la super reduceri în aceste magazine online:

Ai auzit de Extensia KUPLIO? Instalează-ți și se va ocupa de cele mai avantajoase cumpărături ale tale.

Cum puteți preveni în mod eficient mucegaiului în casă?

 

Avem câteva sfaturi utile pentru a vă ajuta să preveniți apariția mucegaiului în casa dumneavoastră.

__check

păstrați casa curată

__check

aerisiți de mai multe ori pe zi

__check

lăsați un spațiu liber între mobilier și pereți pentru ca aerul să circule

__check

dacă este posibil, uscați rufele în aer liber

__check

folosiți hota în bucătărie atunci când gătiți

__check

în baie, folosiți un ventilator pentru a extrage aburii

__check

și, în cele din urmă, nu uitați să monitorizați în mod regulat temperatura aerului din interior

mucegai-perete

Autor: Annie Spratt (Unsplash)

__bulb
Modalități simple de a scăpa aproape gratuit de musculița de oțet

Musculițele sunt enervante, se înmulțesc rapid și greu ne putem descotorosi de ele. Cum să scapi de musculița de oțet fără să folosești chimicale? Încearcă aceste capcane verificate făcute în casă, pentru a scăpa rapid și ieftin.

Cum să eliminați mucegaiul de pe pereți?

 

Puteți elimina cu ușurință zonele mai mici afectate de mucegai cu remedii care le aveți în casă. Vă reamintim să folosiți echipament de lucru de protecție, în special mănuși și o mască. Nu uitați să puneți mobila și alte echipamente în afara razei de acțiune. De asemenea, asigurați-vă că zona este bine aerisită atunci când îndepărtați mucegaiul.

 

Ce să folosiți pentru mucegaiul de pe pereți?

 

Cea mai rapidă și mai ușoară modalitate de a elimina mucegaiul din casă este să folosiți oțet. Este un lichid versatil care poate distruge eficient mucegaiul de mici dimensiuni. Cum se procedează? Îl puteți folosi nediluat sau diluat cu apă în proporție de 1:1. Turnați-l într-un recipient cu pulverizator și pulverizați-l pe mucegai. Lasă-l să acționeze timp de aproximativ 15 minute și apoi șterge-l cu o cârpă umedă. Dacă o parte din mucegai rămâne pe suprafață, repetați procesul a doua zi.

Puteți, de asemenea, să faceți acasă o soluție pentru mucegai amestecând oțet, bicarbonat de sodiu și peroxid de hidrogen. Pulverizați amestecul pe zona afectată de mucegai și lăsați-l să acționeze timp de 15 minute, apoi ștergeți cu o cârpă umedă. Extractele de citrice și uleiul de Tea tree sunt, de asemenea, considerate a fi eficiente în combaterea mucegaiului. După ce amestecați aproximativ 30 de picături de extract sau ulei cu 2 căni de apă, aplicați acest amestec pe mucegai.

femeie-carpa

Autor: cottonbro studio (Pexels)

 

Aveți mucegai pe pereții din casă care se  formează pe suprafețe mari? În acest caz, ar trebui să alegeți  produse speciale anti-mucegai. Respectați instrucțiunile de pe ambalaj atunci când le folosiți. Dacă acestea nu vă ajută, nu ezitați să contactați un profesionist.

În cazul în care soluțiile făcute în casă nu sunt utile pentru mucegai, trebuie folosite preparate speciale. Vezi ce prețuri avantajoase au în magazinul online Mathaus, e timpul să te aprovizionezi și tu.

Mucegaiul în casă nu este cu siguranță ceva plăcut. Casa dumneavoastră suferă de mucegai incipient? Încercați sfaturile noastre și scăpați de mucegai în mod eficient și fără chimicale. Și veți avea nu doar o casă curată, ci și sănătoasă.

__bulb
Cum să economisiți la gaze naturale în locuință? Iată câteva sfaturi

Vă interesează cum să economisiți la gaze naturale? Le folosiți nu numai pentru gătit, ci și pentru încălzirea apei și pentru încălzirea locuinței? Încercați aceste sfaturi practice și nu plătiți inutil.