Te apuci de construcția casei? Poți economisi cu voucherele noastre

24.10.2023 Monica Casă și locuință Partajare

Nu ai găsit o casă potrivită pentru familia ta? Atunci te așteaptă construcția unei case noi. Te vom sfătui cum să te apuci de construcția casei și cum să fie mai puțin costisitoare dar gata într-un timp cât mai scurt.

Drumul către casa visurilor este diferit pentru fiecare persoană. Cineva alege să cumpere o proprietate de la agenți imobiliari, altul vrea să își construiască singur casa de la zero.

Știi cum să procedezi și să economisești în diferite etape ale construcției? Și ce te așteaptă înainte de a te muta în noua ta casă? Citește mai departe pentru a afla o mulțime de informații utile.
 

Nu poți face acest lucru fără materiale de construcție de calitate. Asigură-te că vei cumpăra tot ce ai nevoie din departamentul de materiale de construcții al magazinului online Mathaus. Cu un singur click pe butonul de mai jos poți alege dintr-o varietate de produse la mari reduceri.

masa-laptop-agenda

Autor: Ivan Samkov (Pexels)

 

Construcția casei pe cont propriu sau cu o firmă? Cum este mai bine?

 

La ce nivel se află abilitățile tale manuale? Nu toată lumea are calificările necesare pentru a se lansa în construirea unei case pe cont propriu. În plus, și locul de muncă joacă un rol important. Dacă ai un loc de muncă obositor din punct de vedere fizic, care îți ocupă mult timp, probabil că nu vei avea prea multă putere și timp pentru a lucra la construcție. Va dura cu atât mai mult să te muți în casă.

Construirea unei case pe cont propriu înseamnă economisirea banilor pentru muncitori, deoarece familia și prietenii apropiați ajută de obicei gratuit. Cu toate acestea, costul materialelor de construcție și al componentelor necesare se va adăuga la costul construcției. Dezavantajul este timpul de finalizare, deoarece nu toți cei care te ajută vor putea veni întotdeauna în ajutor.

Cealaltă opțiune este să optezi pentru construcția unei case la roșu. În comparație cu construcția casei pe cont propriu, aceasta este de obicei mai rapidă și elimină necesitatea de a te ocupa de mai multe lucruri. De fapt, cele mai multe companii de construcții oferă un serviciu complet - de la obținerea autorizației de construcție până la aprobarea efectivă. Pentru o persoană care lucrează, acest lucru reprezintă un mare câștig de timp. Bineînțeles, acest lucru se reflectă în prețul final. Rămâne la aprecierea fiecăruia dacă merită prețul mai ridicat prin economisirea timpului și a energiei.

Sunteți îngrijorat de calitatea slabă a lucrărilor efectuate de o firmă de construcții? Apelează la o companie de construcții verificată și de încredere. Fă cercetări, compară ofertele și prețurile lor, uită-te la lucrările pe care le-au făcut deja și verifică mărturiile clienților. Pentru a economisi timp,  recomandăm să obții oferte de preț de la mai multe companii în același timp.

 

acoperis-consrtuctie-barbat

Autor:  Ron Lach (Pexels)

Am ales câteva vouchere pentru a te ajuta să reduci prețul construcției. Asigură-te că profiți de ele cât sunt încă valabile.

Construcția unei case pas cu pas

 

Există mai multe etape importante care te despart de propria ta casă. Să vedem care sunt acestea și cum poți economisi cu ele.

Alegerea terenului

 

Creșterea prețurilor se referă nu numai la imobile, ci și la terenuri. Știi cum să economisești când cumperi terenul? Trebuie să iei în considerare de cât teren vei avea cu adevărat nevoie. Gândește-te cât de mare vrei să fie casa și în ce scop ai vrea să folosești grădina: doar pentru recreere, grădinărit sau ambele.

Verifica oferta de terenuri disponibile în locația pe care o preferi. Pentru fiecare, ia în considerare dimensiunea, forma, panta sau utilitățile disponibile. Toate acestea se reflectă în prețul final al casei.

În general, prețurile terenurilor sunt mai mici în mediul rural decât în ​​orașe. Dar ia în calcul  naveta la serviciu și la accesibilitatea generală a locației.
 

__bulb
Izolarea tavanului, avantaje și metode

Izolarea tavanului este una din soluțiile cele mai frecvente pentru a preveni pierderile de căldură. Dacă și tu te-ai gândit la acestă soluție, citește acest articol pentru a afla de ce ar trebui să o faci.

Realizarea unui proiect de casă

 

Vrei să economisești la proiectul de casă? Alege din catalogul proiectelor de case existente. Este cea mai economică și eficientă opțiune.

Când să faci un proiect nou? Cu siguranță atunci, când niciun proiect nu se potrivește cu ideile și cerințele casei tale de vis. La urma urmei, trebuie să te simți cât mai confortabil acasă. Iar designerul te va ajuta să transformi aceste idei în realitate. Se mai recomandă realizarea unui nou proiect mai ales in cazul parcelelor atipice.

oameni-planul-casei

Autor: Ivan Samkov (Pexels)

 

Te-ai gândit să instalezi panouri solare? Spune-i arhitectului. Instalarea lor în timpul construcției casei este mult mai ușoară, atât din punct de vedere tehnic, cât și financiar, decât în ​​cazul instalării și conectării ulterioare a componentelor.

Încă nu te-ai decis complet asupra locației panourilor solare? Pregătirea pentru fotovoltaice sau colectoare este întotdeauna recomandată de experți atunci când construiesc o casă.

Magazinul online SolarTech vă oferă panouri solare și accesorii la prețuri de chilipir și prețuri tentante. Faceți clic pe oferta lor, cumpărați astăzi și profitați de avantajele clienților.

De ce este importantă orientarea geografică a casei? Cu cât lumina soarelui și lumina zilei pătrund mai mult în casa ta, cu atât mai mult, poți economisi la energie. Se recomandă ca livingurile să fie orientate spre gradină, iar celelalte spre stradă.

Dormitorul, camerele copiilor și camera de zi ar trebui să fie îndreptate spre sud. Este indicat ca bucătăria și sufrageria să fie orientate dinspre nord-vest spre sud-est. Orientați încăperile utilizate mai rar, cum ar fi un dressing sau o cameră de depozitare, spre partea de nord a casei. O cameră de joacă pentru copii sau un studiu este de obicei orientată către părțile de est și vest ale casei.

 

camera-birou-scaune

Autor: Naim Benjelloun (Pexels)

 

Intocmirea autorizatiei de construcție

 

Cererea de eliberare a autorizației de construire se eliberează la primărie. Primul pas al acestui proces este emiterea certificatului de urbanism. Procesul durează până la 30 zile, conform legii, și are o valabilitate de 12 luni, așa că este indicat să începi lucrările în acest timp.

Pentru a obține o autorizație de construire, aveți nevoie de mai multe documente, dintre care cele mai importante sunt:

__check

documentația proiectului

__check

avizul de mediu

__check

avizul de alimentare cu energie electrică

__check

avizul de racordare la sistemul de apă și canalizare

__check

avizul de amplasament pentru salubritate

Te-ai hotărât să o faci în regie proprie? De asemenea, trebuie să ai diriginte de şantier și responsabil tehnic cu execuţia, ambii autorizați de Inspectoratul de Stat în Construcţii. Este obligatoriu să se supravegheze realizarea întregii construcții.

 

femeie-laptop-schite

 

Comparația materialelor de construcție

 

Ai autorizație de construcției? Este timpul să cumperi materiale și să începeți construcția. Dar, ce materiale să alegi?

Cărămida roșie este un material de construcție tradițional cu o durată lungă de viață și o rezistență mare. Are proprietăți bune de izolare termică și fonică și rezistență mecanică ridicată. Principalele sale dezavantaje includ greutatea mai mare, fragilitatea și construcția intr-un timp mai îndelungat.

Pe piață găsiți și cărămizi BCA, cu ce diferă de cărămizile roșii? Cărămida BCA aparține categoriei materialelor de construcție alternative. Este destinat în primul rând construcției de pereți portanti sau pereți despărțitori în clădiri, unde reține căldura. De asemenea, sunt un izolator perfect împotriva zgomotului.

Cărămizile moderne de astăzi nu mai au forma unor blocuri mici roșii clasice. Sunt disponibile în mai multe dimensiuni pentru o construcție mai convenabilă și mai rapidă. Baza lor este o cărămidă arsă, al cărei interior este umplut cu izolație termică sub formă de vată minerală sau polistiren. Rezultatul sunt proprietăți excelente de izolare termică. Dezavantajul este, desigur, cel mai mare preț din gama de cărămizi.

Indiferent de materialul pentru care te-ai hotărât, îți aducem cupoane pentru diverse evenimente și reduceri, datorită cărora întreaga clădire va costa mai puțin.

camera-renovare-scara

Autor: Francesco Ungaro (Pexels)

 

Vrei să construiești o casă cu consum redus de energie? Cărămizile BCA sunt un material de construcție excelent nu numai pentru construcția unor astfel de case. Se caracterizează prin prelucrare ușoară în forma dorită, viteza de construcție, neinflamabilitate, proprietăți excelente de izolare termică și fonică. Dezavantajele includ acumularea de căldură mai mică sau rezistența și durabilitatea în comparație cu cărămida.

Lemnul este unul dintre materialele naturale populare și din ce în ce mai utilizate pentru construirea caselor. Acest lucru se datorează duratei sale lungi de viață, calității și modului ușor de prelucrare. Lemnul este un izolator excelent, care ulterior se va reflecta in costuri mai mici de incalzire. Este puternic, durabil, rapid și ușor de lucrat. Când construiești din lemn, nu uita să utilizezi adeziv pentru  îmbinările lemnului și lacuri cu protecție  împotriva apei, umezelii sau dăunătorilor.

 

Casele prefabricate, modulare sunt și ele populare, pot fi făcute din lemn, cărămidă sau panouri. Principalele lor avantaje sunt prețul scăzut, execuția rapidă, aspectul ecologic și eficiența energetică. Dezavantajele includ în principal imposibilitatea de a alege modelul dorit (proiectul este selectat din catalog).

constructie-lemn-barbat

Autor: Ron Lach (Pexels)

__bulb
Panouri solare - avantaje, dezavantaje, dotări

Panourile solare au devenit din ce în ce mai populare în ultimul timp. Și voi v-ați gândit să vă cumpărați?

Cât costă să construiești o casă?

 

Vrei să faci o estimare preliminară a costului pentru  construirea unei case? Suma finală poate fi estimată mai precis în cazul construcției casei la cheie. Atunci știi exact cât vei plăti pentru casa în sine. În cazul construcției pe cont propriu, este mai dificil să estimezi în avans suma pentru materialele de construcție din cauza modificărilor prețului acestora.

De asemenea, trebuie să ții cont de cheltuielile pentru achiziția terenului, pregătirea proiectului și taxele asociate construcției, precum cererea de eliberare a autorizației de construire.

 

Prezentare generală a unor taxe:

__check

taxa pentru eliberarea certificatului de urbanism în mediul urban, construcție până la 1.000 m2  poate ajunge până la 12lei(persoană fizică)

__check

taxă autorizație – aproximativ 1200 RON (construirea unei case familiale)

__check

taxa pentru eliberarea certificatului de urbanism pentru  zonele rurale este egală cu 50% din taxa stabilită pentru mediul urban

Fie că te hotărăști asupra construcției pe cont propriu sau a unui proiect de casă la roșu la o firma, ar trebui întotdeauna să ai o rezervă financiară (cel putin 10-15% din suma pregatită pentru situații neașteptate.

 

oameni-laptop-conversatie

Autor:  Alena Darmel (Pexels)

 

Când să începem construcția?

 

O temperatură exterioară peste 5 °C este ideală pentru majoritatea materialelor de construcție. Înseamnă că poți construi fundațiile clădirii în toamnă și poți continua cu alte lucrări în primăvară. În total, poți împărți construcția în 5 faze - construcția fundațiilor, construcția pereților, acoperișul, realizarea fațadei și lucrările de finisare.

Construcția de tip „do-it-yourself” durează în general mai mult decât construcția la cheie. La construcția la cheie, timpul este mai ușor de estimat datorită experienței companiei în cauză. Construirea unei case pe cont propriu durează în medie de la 1 până la 3 ani.

Credem că vei economisi cu voucherele noastre. Doar la un click distanță vei găsi voucherele și le poți aplica.

 

Sfatul nostru la final? Când cumperi materiale de construcție, nu te grăbi și compară prețurile mai multor magazine online. Profită de reduceri și cumpără atunci când este cel mai convenabil. Fiecare leu economisit te va ajuta la construcția casei.