Știți cum îngrijim mașina de spălat rufe? Vă oferim câteva ponturi

ingrijire masina de spalat

Îngrijirea regulată a mașinii de spălat rufe ar trebui să facă parte din curățenia obișnuită a locuinței. Datorită îndepărtării regulate a calcarului, nu doar că prelungiți durata de viață a mașinii de spălat, dar și rufele voastre vor rămâne frumoase și cu un miros plăcut.

 

Ați știut faptul, că și mașina de spălat are nevoie de o curățare regulată? Exact așa. Calcarul, murdăria, bacteriile vă pot crea probleme serioase. Dar cu o îngrijire decvată a mașinii de spălat îi prelungiți durata de viață și astfel evitați cheltuielile neprevăzute. Vă oferim câteva ponturi datorită cărora veți face față cât ați clipi.


 Miros neplăcut? Curățați tamburul

Mașinile de spălat automate au multe compartimente unde pot ascunde diverse murdării, mucegai chiar și calcar, care aduc cu ele miros neplăcut dar pot păta și rufele. De aceea când veți curăța mașina de spălat rufe nu uitați de tambur. La curățarea lui puteți folosi oțet sau sare de lâmaie, care este mai puțin agresivă. Instrucțiunile sunt simple: În mașina de spălat rufe turnați 1 litru de oțet și presărați cu sare de lămâie și setați mașina pe programul lung. Se recomandă să introduceți și o bucată ce cârpă, aceasta va atrage toată murdăria.

» Pontul nostru: Doriți ca tamburul să fie ca nou? Atunci cu siguranță ar trebui să căutați produse de curățare de calitate iar tamburul vostru va fi ca nou. Soluția de curățare aleasă o turnați în compartiment sau direct în tambur și porniți mașina de spălat la programul normal. Important este ca, temperatura să nu fie sub 60 °C la program complet. Soluția ar trebui folosită cel puțin o dată la 3 luni, astfel încât rezultatul să fie unul pe măsură. Dacă doriți să economisiți la cumpărături atunci cu siguranța nu omieți să folosiți voucher Emag  și cumpărați mai avantajos.

 

Dozator pentru detergent

Poate că nici nu ați bănuit, dar și dozatorul pentru detergent poate fi un loc, unde se adună mucegai și bacterii. Chiar dacă compartimentul destinat pentru detergent nu afectează cu nimic mașina de spălat, dacă îl curățăm corespunzător vom scăpa de mirosurile neplăcute. Procedăm în felul următor:

  scoatem dozatorul și îl vom clăti cu apă fierbinte


  după fiecare spălare recomandăm să lăsați deschis dozatorul


  îl puteți curăța în fiecare lună

 

Guma și etanșarea

Muceagaiul poate apărea și pe parte de etanșare. Chiar dacă curățarea acestui loc poate părea imposibilă, totul este posibil. Pe locul cu pricina puneți o cârpă îmbibată în oțet și lăsați să acționeze timp de câteva minute.
 

Nu uitați nici de filtru și pompă

Curățarea filtrului nu este una foarte simplă și la fiecare mașină de spălat poate decurge diferit. Curățarea acestei părți a mașinii de spălat este importantă, tocmai curățarea insuficientă a mașinii de spălat poate duce la defectarea ei.

Și pe rufele voastre apar des pete? Poate că de vină este calcarul! Dacă dorți să protejați mașina voastră de spălat împotriva calcarului începeți să folosiți soluții anticalcar, care previn depunerile și mențin pompa funcțională.

 

Cele mai des întâlnite greșeli la spălarea rufelor

Credeați, că nu puteți strica nimic atunci când spălați rufele? Greșit. Acestea sunt cele mai des întâlnite greșeli care distrug mașina de spălat rufe:

1. Utilizare detergenților de slabă calitate

2. Spălarea foarte desasă la temperaturi mici încurajează apariția murdăriei care duce la apariția altor probleme

3. Spălarea unei cantități foarte mari de rufe odată

4. Nu acordați prea multă importanță mașinii de spălat și curățării acesteia

5.  Folosiți o cantitate destul de mare de înălbitor

6. Fiți atenți la fermoare și nasturi care pot afecta tamburul

 

S-ar putea să vă intereseze și:

Detergent lichid sau detergent pudră – care este mai bun?

La ce trebuie să fim atenți atunci când achiziționăm electrocasnice

Planificați să cumpărați o mașină de spălat nouă? Aveți mare grijă la asta