Detergent lichid sau detergent pudră – care este mai bun?

detergent lichid

Folosiți detergent lichid sau detergent pudră? Care este mai bun? Citiți mai multe pe blogul KUPLIO.ro și cumpărați detergent de rufe prin intermediul voucherelor de reducere.

 

Rufele spălate insuficient sunt coșmarul fiecărei gospodine. Soluția poate fi utilizarea unui detergent de rufe corespunzător.  

 

Acesta sau celălalt?

La fel cum avem rețetele favorite pentru gătit la fel avem și trucuri și instrucțiuni în ceea ce privește spălatul rufelor. Detergenți pot fi împărțiți în două mari grupe – lichide sau pudră resp. praf. Fiecare își menține părerea pro sau contra. Care sunt avantajele sau dezavantajele lor cele mai mari?

 

Detergenții lichizi din ce în ce mai populari

În momentul de față  popularii detergenți lichizi ne fac viată mai ușoara încă din anii 50. ai secolului trecut. În general putem spune că sunt deosebit de eficienți în îndepărtarea petelor comune. În același timp elimină și petele provenite din grăsimi. Consistența lor le-a adus popularitatea, și datorită ei par a fi mult mai practici. Îi putem aplica direct pe pată, astfel curăță mult mai eficient petele.

Cel mai mare dezavantaj al lor este că producția însăși și transportul împovărează mult mai mult mediul înconjurător deoarece produsele lichide sunt produse pe bază de apă. Cu prețul lor mai mare facem față, dacă cumpărăm online și folosim voucherul de reducere potrivit.

 

Detergenții pudră aproape dați uitării

Detergenți praf sunt frații mai modernilor detergenți lichizi. Dar ceea ce este mai vechi nu înseamnă că este neapărat și mai rău. Dimpotrivă. Toate au un pro și contra al lor și detergenții pudră au ce oferi.

 

Detregent lichid | KUPLIO.ro – cumpărați mai ieftin!

 

În principiu se știe că formulele active sub formă de pulbere sunt mai stabile decât cele din compozițiile lichide. Acest lucru facilitează îndepărtarea ierbii a noroiului și a sângelui din echipamentul de fotbal al fiului tău. Stabilitatea înseamnă, de asemenea, o durabilitate mai mare. Dar aveți grijă de umiditatea mediului în care le depozitați. Pulberile conțin, de asemenea, mai mulți agenți de albire decât preparatele lichide. În același timp, aceasta înseamnă că în general conțin mai multe substanțe chimice, care pot fi periculoase pentru sănătate.

Dezavantajul detergenților pudră este acela că, trebuie să fim mai precauți atunci când spălăm rufele la temperaturi mai mici. Ocazional se poate întâmpla ca acesta să nu se dizolve complet și să rămână pe îmbrăcăminte sau în mașina de spălat. Cu toate acestea la dacă respectăm temperatura recomandată a apei și cantitatea de preparat atunci nu ar trebui să se întâmple acest lucru.

Dacă locuiți într-o zonă cu apă dură, pentru detergenții pudră acest lucru nu prezintă nicio problemă. Duritatea apei nu le afectează în nici un fel eficiența. De altfel mulți dintre noi vor fi mulțumiți de faptul că detergenții pudră clasici sunt mai puțin costisitori decât cei lichizi și că ambalajul și compoziția lor sunt mai puțin împovărătoare pentru mediul înconjurător.

Detergenții pudră au fost lăsați deoparte într-o oarecare măsură și le produc din ce în ce mai puține companii. Aceasta înseamnă și o selecție mai limitată de mărci și miresme care joacă un rol important la cumpărarea lor.