La ce trebuie să fim atenți atunci când achiziționăm electrocasnice

aparate electrocasnice

Clasa energetică ne informează despre consumul electrocasnicelor, deci și despre economisirea de energie. O întâlnim în mod special la aparatele de uz casnic cum ar fi frigidere, mașini de spălat, mașini de spălat vase și televizoare. Etichetarea lor cu clasa energetică este obligatorie și unitară în întreaga UE. Știți ce înseamnă fiecare clasă energetică în parte și cum puteți economisi datorită ei?

 

Prezentarea generală a claselor energetice

Clasa energetică a aparatului electrocasnic ar trebuie să fie prezentată pe eticheta sa cu clasa energetică care este inclusă în ambalaj. Știți cum să vă orientați printre valorile individuale și care clasă energetică este cea mai bună pentru portofelul vostru? Haideți să dezbatem mai în detaliu.

Bani marunti I Kuplio.ro

 

Eticheta cu clasa energetică ne informează în detaliu despre eficiența energetică a aparatului și, prin urmare, despre consumul acestuia. Categoriile individuale de clase energetice se caracterizează prin literele A (cele mai economice din punct de vedere energetic) până la litera G (consumă cea mai mare parte a energiei). În prezent, veți vedea și clasa A extinsă, cum ar fi A +, A ++ și A +++, cu cât să regăsesc mai multe "+" cu atât economiile sunt mai bune. Cu toate acestea, regăsi și simboluri precum  A-25%, A-30% și A-50%, unde procentele ne arată cât la sută  sunt clasele energetice mai rentabile față de clasa A clasică.

 

» Exemplu: La frigidere și congelatoare, economisiți cu clasa energetică A +++ aproximativ 30% mai mult față de cele cu clasa energetică A ++ și aproximativ cu jumătate mai bună față de cele marcate cu A +. Prin comparație, în cazul mașinilor de spălat, clasa A +++ este în medie cu 22% mai bună față de clasa A +.

 

Clase energetice I Kuplio.ro


Numărul claselor energetice individuale poate varia în funcție de diferitele tipuri de aparate. De exemplu, congelatoarele, mașinile de spălat și frigiderele din 2013 nu pot fi vândute cu o clasă mai slabă decât este A. Eticheta energetică include de asemenea pictograme care indică consumul anual al aparatului în kW / h sau zgomotul emis, consumul de energie în așteptare, consumul de apă sau alte proprietăți caracteristice unui anumit produs.


» Pontul nostru: Consumul multor aparate electrocasnice scade de la an la an, deci nu este de mirare că după aproximativ 6 până la 8 ani înlocuim aparatele mai vechi, chiar dacă încă funcționale cu aparate mai noi. Avantajul este că, pe lângă noile tehnologii, vă veți bucura, fără îndoială, de banii economisiți pentru cosnumul de energie electrică. Iar dacă la cumpărături profitați de oferte Flanco electrocasnice, atunci puteți cumpăra mai avantajos, o mașină de spălat nouă, un frigider sau o mașină de spălat și veți economisi.. Aflați mai multe detalii la ce trebuie să fiți atenți atunci când alegeți o mașină de spălat nouă AICI.


Economisire vs. preț

Atunci când alegem un aparat electrocasnic nou, mulți dintre noi, pe lângă clasa energetică, se concentrează și pe prețul aparatului. Atenție un preț mic nu înseamnă neapărat și o economisire mai avatajoasă. Prin urmare, dedicați suficient timp în alegerea unui aparat electrocasnic nou, calculați raportul dintre prețurile fiecărei clase de energie și economiile realizate.