Locuință frumoasă în stil boho: materialele de bricolaj sunt aproape gratuite

barbat_carte_fotoliuratan_floriuscate

Vă place locuința dvs? Sau credeți că este nevoie de o schimbare? Creați cu noi o locuință frumoasă, boemă cu costuri minime.

Stilul boho are în zilele noastre adepți nu doar în alegerea hainelor sau a accesoriilor de modă, ci și în locuințe. Este popular datorită cantității uriașe de creativitate, relaxare și varietate pe care o aduce interioarelor.

Stilul boho, ce îl caracterizează și cum să vă aranjați locuința în funcție de acest stil?

Căutați să cumpărați decorațiuni cu adevărat deosebite? Le găsițiîn eshopul Iedera.ro. Folosiți la cumpărături cod reducere EXTRA20 și beneficiați de o reducere de 20% la cumpărături. Promoția este valabilă până in data de 28.02.2023.

 

hamac-terasa-picioare-lemn

 

Ce este caracteristic stilului boho?

 

Amenajarea interioară în acest stil este definită de varietatea și diversitatea materialelor, culorilor și combinațiilor de elemente. Îmbinarea vechiului și a noului într-un singur spațiu și amplasarea de obiecte cu semnificație personală specială sunt, de asemenea, binevenite.

 

Sunteți un suflet aventurier și creativ? Tocmai  persoanele de această natură sunt cele care tind cel mai mult spre stilul boho. Ele își exprimă astfel temperamentul lor sălbatic, stilul lor distinctiv și imaginația.

pat-patura-crengi

Elementele de bază ale stilului boho

 

Puteți paria pe elemente și decorațiuni colorate. Dar, de multe ori, prea mult din orice stică. Așa că nu ar trebui să exagerați nici cu aceste elemente. Așezați doar atât cât să vă simțiți confortabil și să lăsați spațiul să respire.

 

__check

Culori - Păstrați culorile interioare naturale și neutre. Culoarea albă, crem, verde măsliniu sau nuanțele pastelate sunt printre cele mai populare. Vă plac culorile mai aprinse? Folosiți portocaliu, verde sau albastru.

__check

Mobilier - completați mobilierul clasic cu piese unice de epocă și retro care vă duc cu gândul la istorie. Recondiționați  chiar și mobilierul mai vechi pentru a-i oferi o a doua șansă.

__check

Materiale - cu cât mai multe, cu atât mai bine. Imaginați-vă o masă de lemn cu picioare metalice în mijlocul sufrageriei iar  lângă, un fotoliu de răchită cu o pătură groasă. Nu vă fie teamă să combinați diferite materiale într-un singur spațiu.

__check

Flori - așezați în spațiu câteva flori naturale dar și buchete din flori uscate.

__check

Alte decorațiuni - covoarele, corpurile de iluminat sau accesoriile pentru casă sunt o necesitate.

covor-patura-cana

 

DIY decorare în stil boho

 

Pe lângă faptul că puteți cumpăra diferite decorațiuni și obiecte boho, multe altele le puteți confecționa și singuri. Acestea sunt cele care vă reflectă cel mai bine personalitatea și gusturile.

Iată câteva surse de inspirație pentru un stil de viață boho unic și frumos.

Locuiți într-un apartament în oraș, dar vă place să petreceți mult timp în aer liber? Vă vom sfătui cum să amenajați cu pricepere o mică terasă de balcon chiar și într-un spațiu cu adevărat limitat.

 

Înrămați-vă amintirile

 

Vă place să călătoriți? Care este destinația dv preferată? Cu siguranță aveți de acolo o mulțime de fotografii. Alegeți-le pe cele mai frumoase și înrămați-le într-o ramă simplă din lemn. De fiecare dată când vă veți uita la ele, vă vor aminti de momente frumoase.

Puteți face același lucru cu suvenirurile, cum ar fi o hartă. Aceasta va dezvălui caracterul dumneavoastră călător, încă de la prima vedere.

De asemenea, ramele se potrivesc perfect cu broderiile făcute chiar de dv, cu propriile picturi sau cu citatele preferate.

bambus-desen-pluta

Ați auzit de stilul Hygge? Descoperiți cum puteți schimba locuința dumneavoastră într-una și mai primitoare cu diverse elemente și obiecte.

pat-floriuscate-lemn

 

Croșetatul și tricotatul

 

Nu-i așa că aceste activități vă sunt aproape de inimă? Vizitați-vă părinții sau bunicii și încercați să găsiți  împreună cu ei pături tricotate, pe care le-au făcut ei înșiși.

Dacă găsiți, luați și pernele mai vechi cu franjuri sau dantelă. Astfel de piese sunt binevenite în stilul boho.

 

Dreamcatcher

 

Nu ar trebui să vă lipsească un prinzător de vise în interiorul locuinței dumneavoastră. În mod tradițional, se pune deasupra patului pentru a prinde visele rele, astfel încât să vină cele bune.

Cum să faci un prinzător de vise acasă? O procedură video simplă vă va ajuta.

Sursa: YouTube

Un alt accesoriu grozav al stilului boho este macrameul. Prin simpla împletire a firului textil și a șnururilor de bumbac, puteți crea modele interesante. Macrameul poate fi  ca o decorațiune de perete de sine stătătoare, fie, de exemplu, ca o agățătoare pentru ghivece de flori.

femeie-planteverzi

 

Refolosiți  totul

 

Aveți câteva resturi de țesătură gata de aruncat? Aceast încă mai pot fi utilă. De exemplu, confecționați mici pungi pentru ierburi aromatice și plasați-le în camere.

Sau le puteți coase împreună pentru a crea fețe de pernă, originale  cum nu are nimeni.

Puteți folosi chiar și ghem de lână pentru tricotat,  pentru a face o husă de scaun sau un covor frumos pentru camera de zi.

fotoliu-covor-comoda

 

Am reușit să vă inspirăm cu interioare boho? Acum depinde doar de dumneavoastră, puteți crea o locuință frumoasă, unică, care să vă scoată în evidență personalitatea.

 

Cauțați mai multe inspirații de design interior boho? Mai jos veți găsi mai multe idei creative pentru decorarea boho.

eucalipt-vaza

canapea-comoda-plante

femeie-dreamcatcher

macrame-plantecurgatoare

macrame-planteuscate

macrame-ghivecefloricurgatoare

plantaverde-ghiveciimpletit

living-covor-canapea

 

 

 

 

 

Florile naturale și uscate

 

Rearanjați plantele împrăștiate prin casă cu cele care nu sunt pretențioase sau de care nu trebuie sa vă ocupați. Firele uscate de iarbă și florile uscate sunt o alegere excelentă. Faceți o plimbare în natură, adunați flori uscate după preferințele dv  și așezați-le în vaze de diferite mărimi, culori și forme. Varietatea lor se va potrivi perfect cu interiorul dumneavoastră.

Nu trebuie să așezați ghivece de flori doar pe podea. Agățați pe perete un raft din lemn cu plante curgătoare și faceți din spațiul dumneavoastră de locuit o perfectă oază de liniște.

floriuscate-peretealb

 

Folosiți lemnul în X moduri

 

Profitați de plimbările în natură pentru a regândi decorațiunile boho sofisticate. Crenguțele mici vor completa o vază cu flori, iar ramurile mai mari pot fi un element funcțional.

Fixați o creangă groasă de perete. Două cleme și o bucată de frânghie vor fi suficiente. O bucată de lemn neșlefuit și netratat va servi ca un dulap natural frumos. Agățați umerașele de haine pe el și se naște piesa de mobilier boho perfectă.

O ramură poate înlocui, de asemenea, o garnișă clasică. Prindeți de ramură o  perdea cu o sfoară subțire și aduceți o parte din natură chiar în casa dumneavoastră.

Dar ce ați zice de un pat cu tăblie din ratan? În combinație cu niște culori neutre, va arăta minunat.

patratan-floricurgatoare

 

Dați un aspect nou lucrurilor cu ajutorul sfoarei

 

Cum să transformati un ghiveci obișnuit într-unul original? Aplicați treptat lipici pe ghiveci și înfășurați sfoară în jurul lui.

În același mod, puteți da un aspect nou cutiilor vechi de carton sau borcanelor vechi de la dulceață. Puteți crea un element de depozitare elegant sau o vază de flori.

Sfoara este un ajutor versatil. De asemenea, poate înfrumuseța veiozele sau poate servi ca un cuier funcțional pentru o oglindă de perete.