Aveți o terasă sau balcon? Creați-vă propria oază de relaxare

amenajare balcon

Un balcon, o loggie, o terasă sau o grădina la casă pot deveni locul vostru preferat în zilele de primăvară și în serile de vară. Trebuie doar să dați frâu liber imaginației și să faceți câteva modificări care să creeze atmosfera potrivită. Lăsați-vă inspirați!

Ambient plăcut

Fiecare terasă sau balcon sunt puțin diferite, iar sentimentul nostru față de ele la fel poate fi diferit. Cantitatea de lumină, lumina soarelui, dar și zgomotul din împrejurimi, priveliștea și alte aspecte creează un fel de ambient. Așa că încercați să analizați cum este cu balconul vostru. Ce vi se potrivește și  dimpotrivă ce vă deranjează?

»  Lumină insuficinentă: această problemă este frecventă în loggie și balcoanele închise. Chiar și spațiile care sunt acoperite în mare parte de copaci sau pereții clădirilor din jur tind să fie întunecate. Înlocuirea unei balustrade întregi cu una care să permită pătrunderea mai ușoară a luminii. Uneori, însă, nu se poate face nicio schimbare. În acest caz, încercați să iluminați balconul optic: folosiți o vopsea albă pentru pereți sau una galben deschis astfel veți crea o iluzie că „ inundă soarele” balconul. Folosiți lumini decorative care creează o atmosferă magnifică. Veți aprecia calitatea unei iluminări mai puternice pe timp de seară când veți dori să citiți cartea preferată.

»  Soarele care inundă: opusul lipsei de lumină poate fi soarele fierbinte. În zilele caniculare de vară, vă simțiți de parcă ați fi pe grătar și nu într-o oază verde plăcută. Ce facem în acest caz? Cu siguranță ar trebui să cumpărați sisteme de umbrire. Există mai multe opțiuni: copertină, parasolar, jaluzele, rolete pentru grădină puteți utiliza foișor. De asemena vă pot fi de folos și plantele care creează un climat rece și mai plăcut.

»  Peisaj inestetic: această problemă este dificil de controlat. Dar nu disperați - iată câteva opțiuni pe care le puteți încerca. Un paravan de grădinăsistem de umbrire natural pentru balustradă sau perete și diverse decorațiuni de agățat, care vor crea din balconul vostru un spațiu complet diferit. Și din nou, plante de orice fel, dimensiuni, atârnate într-un ghiveci pe balustradă, atârnând din tavan... Posibilitățile sunt infinite.

 

Mobilier de grădină

Dacă tocmai vă aflați în căutarea mobilierului pentru balcon, terasă sau grădină, țineți cont de anumite lucruri. Ar trebui să stați pe el (eventual să vă întindeți) cu adevărat confortabil. Alegeți tipul de mobilier în funcție de ce vă va deservi cel mai mult. Aveți de gând să lucrați sau să studiați afară? Dacă aveți nevoie să așezați laptopul în fața voastră să desfășurați cărțile și notițele, ideală ar fi o un birou la înălțimea mesei de bucătărie iar la el adăugat un scaun sau un fotoliu mai înalt care poate fi manevrat foarte ușor.

Dacă obișnuiesc să vină la voi des prietenii, gândiți-vă la spațiu suficient pentru așezat. Seturile din ratan sau din ratan artificial sunt foarte populare, precum și scaunele din paleții de lemn. O masă mai joasă sau eventual  mai multe mese mai mici pentru băuturi și gustări sunt potrivite pentru aceasta.

Îți dorești ceva mai relaxant? Un leagăn de grădină, tip „ou” sau un hamac vă vor duce cu gândul  la paradis, spre o plajă de nisip printre palmieri. De asemenea, vă puteți bucura de odihnă și pe un șezlong în aer liber.

Doriți să căutați mobilier de grădină nou și alte accesorii? Cumpărați-le din magaiznul online Somproduct.ro acum mai avantajos datorită cupoanelor cu reducere!

Oaza verde

Din nou vorbim despre plante, despre care am menționat deja de câteva ori în acest articol. Dar chiar merită. Verdele poate aduce o senzație de prospețime, conexiune cu natura și poate evoca o atmosferă relaxantă în orice spațiu. Florile înfloritoare vor încânta ochiul și vor reînvia structurile metalice plictisitoare și pereții gri. Și dacă plantați și ceva plante comestibile, veți mulțumi și papilele voastre gustative.

Vei obține un plus dacă alegeți ghivece de flori interesante sau soluții netradiționale. Puteți păstra ierburile plantate în ghivece, în paleții de lemn sau în rafturi găurite pe perete. Foarte bine arată și stativele pentru flori din metal. Plantele și florile cățărătoare ies în evidență foarte bine în ghivece agățate.

 

Decorațiuni

Ne mai  rămâne un ultim pas - pentru a decora frumos balconul sau terasa. Câteva detalii interesante fac spațiul confortabil și îi conferă un șarm aparte, dar și individualitate. Așa că alegeți decorațiuni și accesorii care vă surprind și care corespund stării de spirit pe care doriți să o creați aici. Nu trebuie să exagerați deloc cu cantitatea lor și nici nu trebuie să mergeți imediat la cumpărături. Cu siguranță veți găsi ceva acasă. Puteți utiliza luminițe concepute pentru utilizarea în exterior, sfeșnice, lumânări, ghivece de flori decorative, sculpturi din lemn sau metal. Pernele decorative colorate arată de asemenea foarte frumos. O fântâna arteziană mică este un decor minunat pentru grădină și, în același timp, un element pentru meditație.

În magazinul online 4home.ro puteți găsi cele mai frumoase decorațiuni pentru oaza voastră din balcon. Și datorită cupoanelor cu reducere, le puteți obține la cele mai bune prețuri!