Ce este stilul hygge? 12 sfaturi practice pentru o viață mai fericită

hygge stil

Dacă doriți să vă bucurați mai mult de viața de zi cu zi și să aveți o dispoziție mai bună, încercați hygge. Cum să-l aplicați acasă pentru a fi mai mulțumiți și mai fericiți?

Hygge este numit și rețeta pentru o viață fericită sau stilul de viață danez. Rădăcinile sale provin din cea mai mică țară scandinavă.

A devenit o tendință uriașă în urmă cu câțiva ani. În prezent este urmărit de tot mai mulți oameni din întreaga lume cu o singură dorință - de a obține o viață mulțumită.

Doriți și voi să faceți parte din acest concept? Citiți cum puteți proceda.

cafea pana

Vă mobilați casa de la zero sau vreți doar să o însuflețiți cu accesorii noi? Cumpărați-le simplu din confortul locuinței voastre.

Ce este „hygge”?

 

Cuvântul de origine scandinavă nu are o traducere literală în limba română. Este derivat din cuvintele „hyggelig” și „hügge”, care înseamnă o atmosferă bună.

Hygge exprimă orice sentiment plăcut caracteristic fiecăruia dintre noi. De exemplu, pace, încredere sau siguranță. În general, înseamnă un singur lucru - o atitudine pozitivă de viață.

Cum să transferi stilul hygge în viața de zi cu zi? Pentru început, aplicați-l în 2 zone:

__check

 

comportament

__check

 

locuință

fotoliu perna

Puteți incepe cu luminile ambinetale pentru a crea o atmosferă și mai plăcută acasă. Acum și mai ieftin online.

Comportamentul

 

Cum ar trebui să arate comportamentul și gândirea voastră conform hygge? Baza este să vă bucurați de toate momentele și experiențele vieții de zi cu zi. Pentru că cumva nu avem timp să le apreciem în această perioadă grăbită. Fiți recunoscători pentru fiecare dimineață sau chiar pentru ceașca voastră de cafea preferată, de exemplu.

Apreciați fiecare lucru mic pe care cineva îl face pentru dvs. Bucurați-vă de timpul petrecut împreună cu familia și cei dragi.

Și ce dacă pur și simplu nu aveți o zi perfectă? Și despre asta este hygge. Puteți face față stresului cu o mentalitate bună și atitudinea corectă. Aceasta este filosofia danezilor și, de asemenea, primul nostru sfat pentru voi.

ceasca cu ceai

 

Cum arată stilul de viață hygge?


 

Hygge nu este doar despre un mod de viață, ci și despre un stil de viață. Este vorba despre crearea unui mediu în care să vă simți confortabil. Cum va arăta depinde de voi. Creeați-l și bucurați-vă de momentul prezent.

Acestea sunt cele 12 sfaturi ale noastre despre cum ar putea arăta un hygge stil.

 

Lumânări aprinse

 

Nu este vorba doar despre a privi lumânările aprinse. Dar și despre căldura plăcută care radiază din ele. Este căldura care vă poate calma corpul și mintea.

Puneți lumanari în baie și rasfățați-vă cu o baie fierbinte mai lungă. În dormitor, vă pregăti de somnul care se apropie, iar în sufragerie vor crea o atmosferă grozavă pentru, de exemplu, citirea unei cărți.

Avrți un șemineu? Căldura și lumina care iradiază din acesta vă vor intensifica sentimentul de bine și armonie.

lumanare aprinsa

 

Miros plăcut

 

Mirosurile pot afecta starea de spirit și pot calma emoțiile. De exemplu, dacă suferiți de somn prost, alegeți parfumul de lavandă. Folosiți un difuzor și creați o atmosferă plăcută chiar și cu câteva ore înainte de culcare. Calitatea acestuia se va îmbunătăți semnificativ.


Carte nouă

 

V-ați cumpărat o carte, dar nu v-ați apucat să o citiți încă? Schimbați asta. Alocați un anumit timp pentru lectură și nu lăsa pe nimeni sau nimic să-l întrerupă.

Puteți pune cărțile citite pe raftul de lemn. Ele vă vor servi ca un plus frumos pentru designul interior hygge.

Relaxați-vă citind o carte cu o ceașca de ceai în mână și o lumânare aprinsă din confortul locuinței. 

femeie carte pat

 

Mâncare gustoasă

 

Satisfacția generală este cu siguranță asociată cu mâncarea bună sau cu băutura preferată. Sau îți poftești ceva nesănătos? Răsfățați-vă din când în când. La urma urmei, scopul hygge-ului este de a obține sentimente plăcute.

Merele calde sau conservate pot fi o gustare gustoasă în momentele de hygge liniştite. În articolul nostru, vă aducem o procedură simplă despre cum să le procesați și să vă bucurați de ele pe tot parcursul anului.

Pături și perne moi

 

Confortul este numărul unu în hygge. Oriunde te uiți, ar trebui să vezi pături și perne confortabile. Așa că vă puteți bucura de confort oricând doriți.

 

Iluminare adecvată


 
Senzația de relaxare totală va fi susținută de mici luminițe, lămpi sau benzi LED distribuite în tot spațiul.

Crearea unei atmosfere inconfundabile în casă nu este o problemă. Iluminarea potrivită vă poate ajuta și în acest sens. Pe care o veți alege?

Fără electronice

 

Epoca modernă actuală este asociată inexorabil cu utilizarea telefoanelor mobile și a altor dispozitive electronice. Vreți să adoptați stilul hygge? Învațați să puneți deoparte electronicele pentru cel puțin o anumită perioadă în timpul zilei. Veți vedea că fără ele veți fi mai calm și vei experimenta mai puțin stres.

 

Mobilierul potrivit

 

Stilul de locuit scandinav este definit de minimalism, funcționalitate și eleganță. Gândiți-vă la asta atunci când amenajați interiorul și preferați materialele naturale. Lemnul, piatra și ceramică completate de covoare vor crea o casă confortabilă.

Aduceți acasă o bucată de natură și creați o imagine originală din ramurile colectate. Sau puneți-le într-o vază. Un accesoriu grozav de toamnă îți va înfrumuseța casa.

living planta

 

Locuință curată

 

O casă neîngrijită vă poate înrăutăți starea de spirit și vă poate reduce apetitul pentru activități normale. Faceți curățenie regulat și sistematic și scăpați de lucrurile pe care nu le folosiți.
 

 

Plante de interior

 

Diverse flori și plante sunt o parte fără îndoială a stilului hygge. Există mai multe motive. Pe lângă înfrumusețarea și completarea interiorului, mai ales culoarea lor verde calmează și îmbunătățește starea de spirit.

planta pe masa

 

Muzica preferată

 

Unele persoane au nevoie de liniște deplină pentru a se relaxa, în timp ce alții preferă să asculte muzică. Dacă aparțineți celui de-al doilea grup, răsfățați-vă cu o ascultare netulburată a tonurilor trupei voastre preferate. În liniște sau cu muzică, e perfect.
 

Culori neutre

 

Culorile bej, crem și alb definesc cel mai bine gama de culori a vieții în stil hygge. Tonurile de culori moi, plăcute caracterizează exact esența acestui stil - armonie, pace și nu perturbă fluxul de energie.

Vă gândiți cum să aplicați stilul hygge în viața voastră cât mai mult posibil? Un alt mod este îmbrăcarea. În ce haine vă simțiți cel mai bine? Nu ratați ofertele imbatabile pentru a le cumpăra.

fotoliu masa lampa

Nu vă place iarna? Începeți cu stilul hygge în acest moment. Vă va ajuta să faceți față vremii mai reci cu o perspectivă și o dispoziție plăcută.

Economisirea costurilor cu locuința este visul multor oameni. Aveți impresia că cheltuiți mult prea mult? Citiți sfaturile noastre despre cum să contribuiți la creșterea bugetul familiei și să economisiți.