Încearcă tunsori acasă fără frizer și vei economisi

Se știe, realizarea unor tunsori acasă nu sunt o tendință nouă. Încă nu te-ai tuns singură? Îți spunem cum să procedezi, când e nevoie să îți tunzi părul și ce fel de accesorii ai nevoie. În multe familii, nu este ceva neobișnuit să se efectueze tunsori acasă. De obicei, mama este cea care realizează tunsorile acasă membrilor familiei, în special a celor mici.

Vrei să încerci tunsori acasă? Acest articol este ideal pentru tine. Economisește bani și timp, realizează singură o nouă frizură. În acest fel o poți face rapid și ușor.

Cel mai frumos păr este părul sănătos. Ia-ți vitaminele de pe Vegis și bucură-te de un păr frumos, hrănit și strălucitor.

femeie-par-scurt

Când ar trebui tuns acasă părul?

 

Una este să îți dorești o coafură diferită și alta este să aibă nevoie părul de o tunsoare.

__check

Căderea părului – este absolt normal, ca o anumită cantitate de păr să cadă în fiecare zi. Totuși ar trebui să fii atentă și să observi  dacă pe pieptene este mai mult păr decât de obicei timp de mai multe zile la rând.

__check

Vârfurile despicate - dacă le-ai observat, nu ar trebui ignorate. Un astfel de păr este mai predispus la rupere, iar vârfurile despicate vor afecta curând întreaga lungime a părului.

__check

Aspectul general al părului tău - îi acorzi părului tău îngrijirea de care are nevoie și totuși este obosit? Este clar, părul are nevoie de o tunsoare cât mai curând posibil.

femeie-par-lung

Ce accesorii tuns părul ai nevoie acasă

 

Pregătește toate accesoriile necesare înainte de tuns acasă. Acestea sunt cele mai importante:

__check

Piaptăn pentru tuns - în primul rând, te va ajuta descâlcit părul. După aceea, poți separa cu ușurință părul în secțiunile dorite.  Recomandăm să alegi un piaptăn care are o parte din dinți mai groși și o parte mai subțiri.

__check

Foarfecă de tuns - ai neapărat nevoie de o foarfecă de tuns, nu de orice fel de foarfecă. Unele ar deteriora și ar nu ar tăia corect părul. Ai părul foarte des? Ia-ți neapărat și o foarfecă pentru filat părul.

__check

O pelerină tuns este ceva ce poți folosi sau nu, dar este unul dintre accesoriile  recomandate pentru tuns acasă.

__check

Oglinda - cu cât mai mare, cu atât mai bine.

__check

Agrafe, clame, elastice - folosește-le pentru a-ți despărți și fixa părul astfel încât să fie atât de fixat cât ai nevoie.

__check

Placa de îndreptat părul - nu este esențială, dar poate fi de mare ajutor atunci când îți tunzi părul. Părul întins placa va fi neted și vei putea vedea mai bine diferențele de lungime.

__check

Mașină de tuns - bineînțeles, nu uităm de domnii care preferă o tunsori realizate cu mașina de tuns în detrimentul tunsorilor cu foarfeca.

perie-par-foarfeca

Dorești să cumperi o mașină de tuns nouă la preț accesibil? Fă click pe Babyliss și alege dintr-o gamă largă de modele fiabile.

Cum să realizezi o tunsoare acasă?

 

Ia câteva minute pentru a te pregăti înainte de a începe tunsoarea. Pe lângă faptul că trebuie să ai pregătite toate accesoriile necesare, trebuie să te pregătești și tu. Poate te întrebi, cum anume? În primul rând, ar trebui să te gândești la ce fel de tunsoare îți dorești. Și în al doilea rând, dacă ești suficient de hotărâtă, pentru că mâinile tremurânde cu siguranță nu te vor ajuta să obții o tunsoare perfectă.

Tăierea vârfurilor

 

Există o serie de modalități de a tunde vârfurile părului acasă. De exemplu, îți poți tunde vârfurile în șuvițe sau pe secțiuni. Am rezumat această din urmă procedură în următorii 3 pași.

1

Strânge părul într-o coadă cu un elastic iar apoi mai împarte în alte 3 șuvițe.

2

Fiecare șuviță din cele 3, strânge părul cu un elastic până la nivelul la care dorești  să îl tai.

3

La final desprinde părul și taie orice fire mai lungi.

femeie-barbat-tunsoare

__bulb
Îngrijirea părului în zilele călduroase, știi cum să îl îngrijești corect?

Cu siguranță ai observat cum vremea caldă îți afectează părul. Nu vrei ca acesta să mai fie uscat și fragil? Îți dăm câteva sfaturi despre îngrijirea părului în timpul verii.

Părul  tuns acasă în scări

 

Etapele individuale diferă ușor în funcție de lungimea  părului. Cu toate acestea, procedura este simplă în ambele cazuri și poate fi realizată fără probleme.

 

Cum să tunzi părul scurt în etape

1

Umezește părul și piaptănă-l.

2

Împarte-l în 2 jumătăți egale.

3

Împarte fiecare jumătate într-o secțiune, una din față și una din spate și separă fiecare jumătate cu un elastic.

4

Prima dată ia o împletitură din spate. Piaptănă în sus și netezește cu degetele în față pentru a  putea vedea și taie lungimea dorită.

5

Taie secțiunile formate în partea din față în același mod.

Vrei ca părul tău să arate hrănit? Încearcă să faci măști de păr făcute în casă.

femeie-foarfeca

Și cum să tunzi părul lung acasa?

 

Poți obține o tunsoare a părului lung urmând acești pași:

1

Fă două cozi mici din părul de pe părțile laterale ale capului, în față.

2

Fixează restul părului cu un elastic într-o coadă. Fixează un al doilea elastic la capătul cozii. Taie părul sub elastic.

3

Desfă tot părul și taie orice fire mai lungi.

femeie-coada-foarfeca

Tunsori acasă cu  mașină de tuns

 

Nu i-am uitat nici pe domni și încheiem cu un ghid despre cum să folosești o mașină de tuns părul pentru a crea o tunsoare de bază dar versatilă.

 

1

Alege și introdu în mașina de tuns accesoriul pentru lungime care o dorești - selectează mai întâi accesoriul mai lung.

2

Treci cu acesta pe toată suprafața capului.

3

Apoi, schimbă accesoriul cu lungimea mai mică și treci în jurul părților laterale ale capului. Asigură-te că alegi dimensiunea atașamentelor astfel încât să îți placă diferența dintre lungimile de păr pe care le tai.

4

Pentru o tunsoare corectă, treci cu aparatul de tuns în direcția opusă  creșterii părului, încet și în secțiuni scurte.

femeie-barbat-tunsoare

Tunsorile realizate acasă nu sunt chiar o știință. Ce spui, vei încerca? Cel mai important lucru este să nu îți faci griji și vei vedea că rezultatul te va surprinde plăcut.

__bulb
Vrei să te răcorești în zilele toride? Pregătește-ți acasă cocktailuri delicioase

Ce anume evocă vara în tine? Pentru majoritatea oamenilor, soarele, relaxarea, confortul, lipsa oricăror activități și, ca o notă finală, cocktailuri savuroase. Îți vom da câteva sfaturi despre cum să prepari cele mai bune cocktailuri fără alcool.