Îngrijirea părului în zilele călduroase, știi cum să îl îngrijești corect?

22.08.2023 Monica Sănătate Partajare

Cu siguranță ai observat cum vremea caldă îți afectează părul. Nu vrei ca acesta să mai fie uscat și fragil? Îți dăm câteva sfaturi despre îngrijirea părului în timpul verii.

În timpul verii, este firesc să ne protejăm pielea și ochii de razele soarelui. Dar, cum rămâne cu părul? Oare și tu uiți să îți protejezi părul de soare?

Îngrijirea necorespunzătoare a părului în timpul verii are ca rezultat părul fragil și vârfurile despicate. Soarele și apa usucă părul, vântul introduce cu ușurință murdărie precum praful și nisipul în păr, iar razele UV îl deteriorează. Folosește aceste sfaturi pentru reda frumusețea și sănătatea părului.

Cauți produse de calitate pentru îngrijirea părului? Profită de achiziții făcute în magazinul online Notino.

femeie-plaja-mare

 

Spălarea părului

 

Ești una dintre acele femei care își spală părul în fiecare zi? Nu este deloc sănătos pentru păr. Spălarea frecventă usucă scalpul și stimulează secreția de sebum.

Așadar, cât de des ar trebui spălat părul?  Ideal este la fiecare 2 sau 3 zile.

O soluție rapidă pentru păr cu aspect proaspăt spălat în vacanță poate fi șamponul uscat. Alege-ți preferatul din magazinul online Vivantis.

 

femeie-privire-soare

 

Aplicarea măștii de păr

 

O parte din rutina de  îngrijire a părului pe tot parcursul anului ar trebui să fie folosirea măștilor pentru păr. Acestea oferă părului hidratarea și hrănirea necesară. Mai ales vara, alege o mască ce conține ulei de argan, de exemplu, pentru că va calma eficient pielea după ce a stat la soare.

Ai făcut vreodată măști de păr făcute în casă? Află care sunt beneficiile lor pentru părul tău și cum să le aplici corect.

Nu uita să folosești balsam atunci când iți speli părul. Apelează la balsam pentru părul distrus de soare. Pe lângă faptul că îi oferă nutriția de care are nevoie, îl va face mai ușor de pieptănat ulterior.

 

femeie-spalatul-parului

 

Aranjează cât mai puțin părul termic

 

Părul are mai mult decât suficientă căldură în timpul verii. Așa că, încearcă să limitezi tratarea părului termic, și anume utilizarea uscătoarelor de păr, a ondulatoarelor și a plăcilor de îndreptat părul. Lăsându-l să se usuce în mod natural îl vei ajuta să fie mult mai sănătos. Dacă dorești totuși să tratezi părul termic, folosește în prealabil produse speciale pentru protecție termică.

Știm că prinderea părului cu ajutorul unei agrafe sau prinderea cu elastic este mai mult decât plăcută și practică în timpul verii. Dar dacă îl lași așa toată ziua, nu-i faci niciun favor  părului tău și poate fi mai predispus la rupere. Așadar, încearcă să schimbi coafura pe parcursul zilei.

__bulb
Astenia de primăvară 10 modalități cum putem scăpat de ea

Nici voi nu prea aveți chef de nimic în ultima vreme? Vă simțiți obosiți și nu știți cum să scăpați de ea? Este posibil să suferiți de o problemă de sănătate care nu poate fi diagnosticată, numită astenia de primăvară.

Vopsirea părului după sezonul verii

 

Recomandarea generală a hairstiliștilor este să aștepți până la sfârșitul verii cu vopsirea părului. Motivul este simplu - culoarea își pierde din intensitate din cauza soarelui și a apei sărate.

Cu toate acestea, merită să faci o vizită la  coafor înainte de vacanță pentru a tăia vârfurile despicate. Și părul des se va bucura dacă va fi rărit, va fi vizibil mai aerisit  și mai ușor de purtat.

 

Protecția capului

 

În cele din urmă, dorim să reamintim să nu uiți de protecția capului. Acesta poate fi acoperit cu orice care  poate proteja capul și părul de razele puternice ale soarelui.

De exemplu, alege o pălărie elegantă sau o șapcă. O eșarfă legată în mai multe feluri este deosebit de modernă. Vei vedea că orice fel de șapcă va completa frumos ținuta nu doar pe plajă, ci și în afara ei.

 

femeie-mare-stanci

 

Acestea au fost câteva sfaturi ale noastre despre cum să ai grijă de părul tău în zilele călduroase. Tu ce ai adăuga ca fiind o îngrijire potrivită pentru păr pe timp de vară?

Gândește-te că fiecare podoabă capilară este unică. Dacă ai probleme în a alege șampoanele și produsele speciale care sunt potrivite pentru tipul tău de păr, cere sfatul coafezei tale. Și te vei bucura de un păr frumos pe tot parcursul anului.

__bulb
Celulita, cum scăpați de ea în câteva luni? Încercați următoarele sfaturi

Vă întrebați cum să scăpați de celulită în cel mai eficient mod? Poate că sfaturile noastre vă vor ajuta să o combațeți. Aflați cum o puteți preveni eficient.