Memorie
Memoria laptopului se referă la memoria de operare și la hard disk.
Memoria de operare este specificată în GB și este utilizată pentru a menține buna funcționare a sistemului de operare. Acest lucru înseamnă că, cu cât este mai puternic, cu atât mai multe programe poți rula în același timp fără probleme. De asemenea, aceasta stochează temporar datele în curs. 4 GB sunt baza, dar 8 GB vor face ca laptopul să fie cu adevărat confortabil de utilizat.
Hard disk-ul stochează fișierele media, programele instalate, documentele create și toate celelalte date. Există mai multe tipuri, dar SSD-ul este cel mai recomandat, deoarece este rapid și rezistent la șocuri. Cu toate acestea, dezavantajul este capacitatea mai mică.
De Buro Millennial (Pexels)
Ecranul
În ceea ce privește ecranul, trebuie să acorzi atenție diagonalei și rezoluției. Dar, de asemenea, acordă atenție și finisajului suprafeței ecranului.
Dimensiunea diagonalei afectează direct dimensiunile laptopului și greutatea acestuia. În funcție de dimensiunea diagonalei, putem împărți laptopurile în două categorii. Prima include laptopurile cu o diagonală de la 11 la 13 inci. Acestea sunt compacte, ușoare și ideale pentru a fi transportate frecvent.
Laptopurile de la 14 la 17 inci îți vor oferi mai mult confort în utilizare. Sunt ideale pentru muncă, jocuri și vizionarea de filme.
Rezoluția ecranului este dată în pixeli. Pur și simplu, cu cât sunt mai mulți pixeli, cu atât imaginea este mai clară. Rezoluția Full HD este deja considerată standardul, care poate fi de 1920 x 1080 px sau mai mult.
În ceea ce privește ecranul în sine, ai de ales între laptopuri cu finisaje lucioase, mate sau anti-reflexie. În timp ce luciul scoate în evidență culori foarte vibrante, cu acesta nu vei putea vedea nimic în lumina soarelui. Atunci când este folosit în interior, însă, imaginea este foarte vizibilă și saturată.
Finisajul mat, pe de altă parte, este o alegere excelentă dacă lucrezi mult în aer liber. Saturația culorilor este ușor mai scăzută, dar nu este nimic care să îți afecteze munca cu laptopul. Cel de-al treilea, anti-reflexie, este un fel de combinație fericită între lucios și mat. Acesta minimizează eficient strălucirea, având în același timp o calitate bună a imaginii.