Cauți remedii naturiste pentru arsuri solare? Încearcă aceste metode

femeie-pietris-plaja-mare

Dacă îți place să faci plajă, probabil că ai suferit de mai multe ori de arsuri solare, care sunt neplăcute. Ce remedii naturiste pentru arsuri solare, la îndemâna oricui acasă, poți încerca pentru a ameliora arsura solară și pentru a atenua durerea?

Razele calde ale soarelui sunt plăcute, dar dacă te expui prea mult timp, pot provoca arsură solară neplăcută. Este firesc ca de multe ori să nu simți sau să nu vezi un bronz la soare. Cele 2 manifestări tipice ale sale - pielea roșie și usturimea - nu apar decât după câteva ore.

Multe remedii naturiste pentru arsuri solare  făcute acasă te pot ajuta. Cunoști vre-un remediu?

Poți preveni arsurile solare, cumpără produse cu protecție solară pentru întreaga familie de pe HelpNet la prețuri avantajoase.
 

picioare-nisip-cremaspv

 

Arsurile solare și cum se manifestă

 

Chiar dacă arsurile solare nu sunt estetice, acestea nu reprezintă cea mai mare problemă. Expunerea frecventă la soare dar mai ales neprotejată poate fi foarte dăunătoare pielii. Ea poate duce la apariția petelor pigmentare, la uscarea și îmbătrânirea pielii sau la apariția ridurilor.

Pe lângă roșeață și durere la atingere, umflături ușoare, dureri de cap și oboseala sunt, de asemenea, caracteristice pentru arsuri solare. Pielea este sensibilă la orice atingere timp de câteva zile, reducând calitatea somnului, de exemplu.

Unele persoane pot avea, de asemenea, febră. Arsurile solare au provocat bășici? Dacă da, consultă  un medic. Bășicile cauzate de arsurile solare sunt un semn al unui grad mai mare de arsură solară pe piele.

 

femeie-palarie-plaja

 

3 pași de îngrijire corectă a pielii arse de soare

Arsurile solare sunt  inconfortabile și nu dispar pur și simplu. Aceste sfaturi sunt mai mult decât importante în procesul de vindecare.

 

1

Aplică în mod regulat produse concepute pentru tratarea pielii arse de soare.

2

Nu zgâria și nu exfolia pielea. O vei deteriora și mai mult.

3

Ai răbdare și evită soarele până când arsura s-a vindecat.

oameni-plaja-nisip

__bulb
Îngrijirea părului în zilele călduroase, știi cum să îl îngrijești corect?

Cu siguranță ai observat cum vremea caldă îți afectează părul. Nu vrei ca acesta să mai fie uscat și fragil? Îți dăm câteva sfaturi despre îngrijirea părului în timpul verii.

Ce să folosești pentru arsuri solare?

 

Pentru arsuri solare, probabil că vei apela mai întâi la produsele din farmacii. Produsele obișnuite pe care le găsești acasă sunt, de asemenea, o alternativă bună. Acestea vor atenua eficient simptomele arsurilor solare și te vor ajuta să atenuezi durerea neplăcută.

Primul pas este să răcești pielea afectată cu un duș rece sau cu un prosop ud rece. Repetă metoda aleasă de mai multe ori pe zi. Pe lângă senzația de răcorire, aceasta va reduce, de asemenea, umflăturile cauzate de arsurile solare.

De asemenea, trebuie să hidratezi suficient pielea. Există mai multe modalități de a face acest lucru. Probabil că cele mai cunoscute sunt produsele lactate, cum ar fi smântâna sau iaurtul. Acestea vor calma și răcori pielea arsă de soare.

Aplică un strat mai gros de smântână sau iaurt pe zona afectată și lăsă să acționeze aproximativ 15 minute. Clătește apoi cu apă călduță. Repetă acest proces pe tot parcursul zilei.

 

picioare-plaja-nisip

 

Ai auzit de efectul antiinflamator al castraveților și căpșunilor? Feliază și aplică pe arsuri. Planta Aloe Vera și efectele sale vindecătoare probabil că nu mai au nevoie de nicio prezentare. Gelul din frunze răcorește și vindecă pielea arsă în același timp.

Fața este o parte extrem de sensibilă a corpului și acest lucru este cu atât mai adevărat atunci când este expusă la soare. De asemenea, o puteți proteja aplicând crema de față cu SPF pe tot parcursul anului.

O baie cu fulgi de ovăz este o altă modalitate cu care se poate calma pielea iritată de soare și totodată se pot ameliora mâncărimile. Adăugă 2 căni de fulgi de ovăz mixați în cadă cu apă călduță spre rece. Fă baie timp de aproximativ 15 minute.

Ceaiul de mușețel răcit sau ceaiul verde va oferi, de asemenea, ameliorarea dorită. Pune pe piele un tampon de vată îmbibat în acest amestec și lăsă să acționeze câteva minute.

 

femeie-stanca-privire-spre-soare

 

Nu uiți să te hidratezi în timpul zilei? Este foarte important să consumi suficiente lichide. Ar trebui să crești aportul de lichide și mai mult în timp ce tratezi arsura solară. Corpul are nevoie de mai multe lichide  să se hidrateze și din interior. Apa plată sau minerală este cea mai bună.

Exfolierea pielii după arsuri solare

 

O consecință naturală după o expunere intensă la soare este exfolierea pielii după arsura solară. La ce ar trebui să acorzi o atenție sporită?

__check

Hidratarea. Imediat după arsura solară  începe prin hidratarea pielii. Poți folosi un castravete tăiat  felii pentru a răcori zona afectată.

__check

Tratament delicat: Când faci duș, spală ușor zonele arse. De asemenea, este indicat să porți haine mai lejere, care să nu se frece de piele.

__check

Îndepărtarea pielii exfoliate: Așteaptă până când pielea se exfoliază. Nu rupe cu forța.

__check

Protejarea pielii: Noul strat de piele nu este încă suficient de rezistent la razele UV, așa că ar fi ideal să te asiguri că  protejezi pielea suficient cu cremă de protecție solară.

femei-plaja

4 sfaturi pentru a face plajă  corect

__check

Folosește cremă de protecție solară cu SPF de cel puțin 30. Aplică pe piele cu aproximativ 30 de minute înainte de expunea la soare și repetă aplicarea după 2 ore sau după ce faci baie

__check

Între orele 11:00 și 15:00, evită să stai la soare.

__check

Pe cât posibil alternează statul la soare cu statul la umbră.

__check

Nu uita de aportul optim de lichide.

Arsurile solare sunt inconfortabile și dureroase. Remediile naturiste menționate mai sus pot ajuta adesea la ameliorarea și vindecarea arsurilor solare.  Cu toate acestea, cu siguranță nu trebuie subestimate aceste simtome. Dacă ai greață, amețeli, febră sau frisoane, consultă imediat un medic.