Folosiți cremă de protecție solară cu factor UV ridicat? Fiți precauți

crema de protectie solara

Zilele fierbinți de vară sunt caracterizate de petrecerea timpului în aer liber. Intenționați să cumpărați din nou protecție solară pe ultima sută de metri? Faceți ceva în această privință și schimbați asta până la sfârșitul verii.

O protecție solară de calitate ar trebui să vă protejeze pielea de razele ultraviolete puternice și de cancerul de piele. Cele mai recente cercetări arată că până la 3/4 din toate cremele de protecție solară pot fi potențial periculoase. Ei au investigat fiabilitatea factorului SPF de protecție, ingredientele chimice, eficacitatea generală și siguranța.

femeia se bronzeaza

Ce înseamnă SPF?

 

Factorul SPF este un parametru care exprimă cât de mult timp protecția solară vă poate proteja pielea de roșeață și arsuri. Îți ia aproximativ 10 minute să te arzi de soare? Când utilizați o cremă cu un factor SPF de 15, aceasta ar trebui să vă protejeze de 15 ori mai mult, adică aproximativ 2,5 ore. Totuși, depinde de tipul dvs. de fotografie.

Crema protectie UVA și UVB este un produs specific în care calitatea ar trebui să fie parametrul principal. Cumpărați numai cele mai bune produse cu protecție SPF ridicată.

femeia aplica crema de protectie

Ar trebui să alegeți și creme cu protecție cu UVA și UVB. Care este diferența dintre ele? Ce înseamnă raze UVA și UVB?

__check

Radiații UVA – pătrund mult mai adânc în piele și poate provoca riduri și îmbătrânirea pielii, dar și probleme mai grave precum cancerul de piele.

__check

Radiații UVB – ne provoacă arsuri solare.

Vrei să citiți mai multe despre protecția solară? Citiți despre cum să alegeți o protecție solară cu SPF adecvat pielii dvs.

Preparate cu un factor de protecție ridicat
 

Un efect secundar al cremelor solare cu SPF ridicat este că oamenii au prea multă încredere în ele. Apoi folosesc incorect preparatele. În plus, se expun adesea la radiații ultraviolete mai dăunătoare, deoarece au un fals sentiment de protecție mai mare. Nu observăm un astfel de fenomen cu preparatele cu un SPF mai mic.

Chiar dacă folosiți protecție solară cu SPF 50, fiți precauți. Dacă aveți pielea sensibilă, vă va proteja mult mai puțin decât cineva cu un pigment de calitate. În orice caz, urmați câteva sfaturi de bază pentru a rămâne în siguranță la soare:

1

Evitați expunerea la soare în cele mai fierbinți ore între 11:00 până la 16:00.

2

Purtați capul acoperit ori de câte ori vă aflați la soare.

3

Protejați-vă corpul cu îmbrăcăminte.

4

Beți suficientă apă pentru a evita deshidratarea.

5

Utilizați SPF cu un factor de protecție ridicat în mod regulat pe tot parcursul zilei (chiar și în timpul iernii).

crema de protectie cu spf

Atunci când alegeți creme solare cu SPF, baza este selecția celor de cea mai bună calitate. Unde puteți găsi o selecție largă de mărci dovedite în fiecare categorie de preț?

Pariați pe calitate
 

Când alegeți o protecție solară, nu vă bazați doar pe factorul SPF. De asemenea, verificați protecția UVA și UVB. Căutați simbolul de pe ambalaj care exprimă protecție UVA optimă.

Acest simbol indică faptul că crema oferă un raport semnificativ de protecție UVA și UVB. Raportul său minim trebuie să fie de 1:3. Cu toate acestea, acest lucru se aplică numai în Uniunea Europeană. Alte denumiri se aplică în America, Asia, Australia sau Marea Britanie.

crema protectie solara

Suspectați că pielea voastră se comportă ciudat la soare? Ar putea fi o alergie solară! Puteți găsi totul despre cauzele, simptomele și tratamentul acesteia în articolul nostru.