Închiriere apartament - 6 sfaturi pentru viitorii proprietari

19.10.2022 Vlasta Casă și locuință Partajare

Dețineți un apartament, dar nu locuiți în el și nu doriți să-l vindeți? Vă vom oferi căteva sfaturi utile despre cum să închiriați un apartament și la ce ar trebui să fiți atenți.

Închirierea imobilelor este în prezent o modalitate foarte populară de utilizare a spațiului nelocuit. Pe lângă faptul că apartamentul își îndeplinește scopul, mai primiți și bani în plus pentru închirierea lui.

 

Ce apartament ați închiria dvs. dacă ați fi în pielea chiriașului? Dacă vi l-ați imaginat și nu este cel pe care îl oferiți, incearcați să adaptați căt mai mult ideeile dvs. Ofertele online convenabile vă vor ajuta în acest sens.

femeia barbatul cutiile

Ce este închirierea unui apartament?

 

Chiria înseamnă utilizarea pe termen scurt sau lung a apartamentului de către chiriaș. Condițiile de utilizare a apartamentului sunt definite printr-un contract de închiriere semnat de comun acord între chiriaș și proprietar.

Cerințe ale contract de închiriere apartament:

__check

 

definirea părților contractante

__check

 

obiect de închiriere

__check

 

domeniul de utilizare al contractului de închiriere

__check

 

cuantumul și scadența chiriei

__check

 

durata raportului contractual

__check

 

modalitatea de încetare a contractului de închiriere

În caz că aveți nevoie de accesorii pentru completarea apartamentului pe care doriți să-l dați spre închiriere acum le puteți cumpăra online din confortul locuinței. 

carti plante

 

Cum să închiriați un apartament?


 
Cu siguranță doriți să găsiți un chiriaș pentru apartamentul dvs. cât mai curând posibil. Așa că aveți grijă la câteva lucruri. Dacă le îndeplinești, nu doar dvs., ci și chiriașul vostru va fi mulțumit.

 

Fiți atenți la anunțuri

 

În cazul anunțurilor de închiriere, vechea zicală nu trebuie să se aplice, cu atât mai multe, cu atât mai bine. Puteți publica singur oferta pe portalul de publicitate. A doua opțiune este să contactați o agenție imobiliară de încredere.

Sfatul nostru este să alegeți o singură opțiune și să nu publicați anunțuri oriunde. Potențialii chiriași ar putea avea impresia că nu puteți închiria apartamentul din anumite motive. Ar putea foarte repede să-și piardă interesul chiar și fără a arunca o privire mai atentă asupra ofertei.

Cum ar trebui să arate un anunț bun?

__check

 

Descrieți în detaliu apartamentul - câte camere are, ce echipamente și facilități are, care este amenajarea lui sau la ce etaj se află.

__check

 

Fotografii de calitate - asigurați-vă că faceți fotografii bune. Desigur, acestea trebuie să corespundă realității și stării actuale a apartamentului.

__check

 

Bonusuri oferite de apartament - de ce un viitor chiriaș ar trebui să-ți aleagă apartamentul. Există parcare cu apartamentul, animalele de companie sunt permise în apartament? Sau avantajul apartamentului tău este un balcon mare și o priveliște frumoasă?

canapea perne

 

Este mai bine să închiriați un apartament mobilat


 
Apartamentele mobilate se închiriază mai repede. Mai mult de un agent imobiliar va confirma acest lucru.

Motivul principal este că apartamentele sunt închiriate în mare parte de studenți și tineri. Și tocmai pentru ei un apartament cel puțin parțial mobilat este mai puțin solicitant financiar decât unul complet nemobilat.

O excepție fac, de exemplu, familiile cu copii, cărora le place să adapteze spațiul la nevoile lor.

dulapuri usi

Intenționați să renovați apartamentul înainte de a-l închiria? Pariați pe un stil minimalist, cu suficient spațiu de stocare. Găsiți unul chiar acum fără să vizitați magazinele.

Păstrați apartamentul în stare bună


 
Aspectul și curățenia apartamentului sunt foarte importante. Niciun chiriaș nu va fi convins de un apartament în care există un depozit de lucruri inutile. Decizia lui va fi influențată și de murdăria vizibilă la prima vedere.

Prin urmare, acordați atenție aspectului și curățeniei apartamentului. Ofertele pe portalurile de publicitate sunt în continuă creștere, iar chiriașii aleg.

rafturi polite

 

Stabiliți toate condițiile cu chiriașul

 

Ați găsit un chiriaș potrivit pentru apartamentul dvs.? Este timpul să definiți termenii detaliați din contract închiriere apartament. Acordul dumneavoastră trebuie să fie în formă scrisă sub forma unui contract de închiriere imobil.

Nu uitați să includeți în contract de închiriere locuință suma depozitului. Se foloseste pentru plata eventualelor daune în apartament sau restante la chirie sau utilități.

 

Stabiliți chiria în mod responsabil

 

Nu sunteți sigur cât de mult ar trebui să cereți pentru apartamentul dvs.? Cu siguranță nu vă recomandăm să determinați prețul de închiriere chiar așa.

Cea mai bună opțiune este să contactați agenții imobiliari. Ele vă vor ajuta cu stabilirea corectă a prețului. Pentru comparație, puteți vizita și portaluri de publicitate, unde veți afla cum se mișcă în prezent prețurile chiriilor.

Ce afectează suma de închiriere? Mai presus de toate, este locația și starea proprietății. Nu puteți cere un preț de închiriere mai mare pentru un apartament în starea inițială decât pentru un apartament după o renovare completă.

In plus, daca apartamentul nu dispune de loc de parcare, lift sau balcon, va trebui sa reduceti si mai mult pretul.

 

Nu uitați de taxa de închiriere

 

O obligație importantă este asociată cu închirierea unui apartament. Trebuie să vă înregistrați la fisc și să plătiți taxa pentru închirierea unui apartament în declarația dvs. de impozit.

tv mobilier living

Nu ezitați să completați locuința cu tot ce este nevoie acum onloine simplu doar cu un singur click.

Rezilierea contractului de închiriere

 

Contractul de închiriere cu un chiriaș se poate încheia în mai multe moduri. Și asta dacă:

__check

 

a trecut perioada pentru care a fost încheiat contractul

__check

 

între părțile contractante se va semna un acord scris

__check

 

se semnează notificarea scrisă a uneia dintre părțile contractante

__check

 

retragerea scrisă din contractul de închiriere se semnează conform condițiilor prevăzute în contract

__check

 

obiectul contractului de închiriere încetează să mai existe

mpbila bucuatarie

 

La final, am dori doar să adăugăm că un apartament grozav nu este totul. Negocierea corectă și responsabilitatea ar trebui să fie întotdeauna pe primul loc atunci când se închirează un apartament.

__bulb
Economisirea energiei electrice în timp ce prețurile cresc? Aceste sfaturi vă vor ajuta

Doriți să știți cum puteți economisi energie electrică în locuință? Există mai multe măsuri pentru a vă ajuta să reduceți costurile. Încercați-le cât mai curând posibil.