Doriți să obțineți o ipotecă? Iată care sunt pașii necesari

aprobare ipoteca

Intenționați să vă cumpărați casa mult visată? Banca vă va solicita câteva cerințe înainte de a aproba ipoteca. Stiți care sunt? Îndepliniți condițiile de bază pentru obținerea unui credit ipotecar?

 
Pentru o mai bună prezentare per ansamblu asupra documentelor de care veți avea nevoie și de ce ține cont banca, vă aducem la cunoștiință această scurtă prezentare generală.
 

Valoarea veniturilor este crucială

 

Condiția de bază pentru aprobarea ipotecii este un venit suficient. Dacă venitul tău nu este suficient de mare, cel mai probabil nu vei primi un credit ipotecar. Banca trebuie să se asigure că va trebui să plătiți această obligație solicitantă financiar pe toată durata.

Ce este inclus în cuantumul venitului evaluat de bancă? Dacă ești angajat, este în principal salariul dvs. Este diferit pentru cei care desfășoară activități independente. Acestea sunt evaluate de bancă în funcție de veniturile din afaceri.

Cu toate acestea, venitul principal poate fi alte venituri. De exemplu, venituri din alte tipuri de societăți (cum ar fi societățile cu răspundere limitată), venituri din profesie, dar și venituri din chirii sau pensii pentru limită de vârstă și pensii.

Unele bănci acceptă și venituri suplimentare. Se acceptă și alocația parentală, alocațiile pentru copii, pensiile, pensia alimentară și alte alocații. Cu toate acestea, acceptarea acestui venit specific variază. Totul depinde de condițiile individuale ale băncii. Toate aceste venituri trebuie să fie verificabile. Banca trebuie deci să aibă la dispoziție documentele necesare. Acestea includ dovada veniturilor, declarația fiscală sau confirmarea de la Agenția de Asigurări Sociale.

Aveți nevoie de sfaturi cu privire la finanțele dvs., asigurări sau credit ipotecar? Nici pentru aceste servicii nu trebuie să plătiți întreaga sumă. Ar fi bine să profitați de oferta noastră unică de pe web:

calcul ipoteca

 

Care sunt cheltuielile voastre?

 

Atunci când solicită un credit ipotecar, banca ia în considerare și cheltuielile lunare obișnuite. Acestea sunt în principal credite ipotecare și de consum existente, dar și carduri de credit și descoperiri de cont pe conturi curente.

După deducerea tuturor cheltuielilor, trebuie să aveți o anumită rezervă financiară prevăzută de lege pentru a aproba ipoteca. În plus, suma tuturor creditelor ipotecare și a altor împrumuturi nu trebuie să depășească venitul net pe 8 ani al solicitantului.

Chiar și în acest caz, tipurile de cheltuieli pe care băncile le iau în considerare diferă. Fiecare bancă este interesată în principal de valoarea creditelor tale curente, dar și de istoricul rambursărilor și disciplina de plată a creditelor dvs. rambursate.

Băncile folosesc diverse registre și baze de date pentru a le verifica. Registrul creditelor, registrul entităților nebancare, dar și bazele de date proprii ale băncilor și altor entități financiare sunt surse de încredere ale acestor informații.

obtine credit ipotecar

 

Și vârsta este importantă

 

Vârsta nu contează. Totuși, acest lucru nu se aplică împrumuturilor ipotecare în bănci. Vârsta dvs. este unul dintre parametrii care vor afecta valoarea creditului dvs. ipotecar. Băncile individuale au stabilit vârsta la care trebuie să rambursați împrumutul.

Această limită de vârstă nu are reguli uniforme. În general, ar trebui să vă rambursați ipoteca până la vârsta de 65 sau 70 de ani. Deci, dacă solicitați un credit ipotecar la o vârstă mai înaintată, aveți mai puțin timp de rambursat, ceea ce vă va crește plata lunară.

Cu toate acestea, vârsta poate afecta valoarea creditului dumneavoastră ipotecar în alte moduri. Ai sub 35 de ani și, în același timp, venitul tău nu depășește de 1,3 ori venitul mediu lunar din economia națională? În acest caz, aveți dreptul la un bonus fiscal. Banca ar trebui să ramburseze jumătate din dobânda plătită pe an în numele dumneavoastră. Le puteți solicita ca parte a declarației fiscale, până la maximum 400 EUR.

casa noua

 

Valoarea proprietății

 

Proprietatea pe care doriți să o finanțați este, de asemenea, importantă atunci când evaluați o ipotecă. Cel mai important parametru luat în considerare în cazul bunurilor imobiliare este valoarea acestuia. Banca nu vă va furniza 100% din valoare, dar va fi guvernată de restricții legale. Băncile actuale oferă o acoperire de 80-90%. Restul trebuie să-l cofinanțați din resurse proprii.

Cumpărarea unei proprietăți, precum și modalitatea de a obține o ipotecă pentru a o cumpăra este o provocare. Cu toate acestea, la sfârșitul acesteia, vă așteaptă o recompensă sub forma casei mult râvnite.

Și dacă doriți să aflați mai multe despre finanțele dvs., consultați alte articole din secțiunea finanțe. Acolo veți găsi informații nu numai despre cum să economisiți acasă, despre cum să consumați apa eficient, ci și despre cum să alegeți cele mai bune economii.