Cum îngrijim mușcatele pentru a fi frumoase și bogate?

ingrijirea muscatelor

Pelargonium, cum mai sunt numite aceste flori, sunt o decorațiune foarte frumoasă pentru balcon sau pervaz. Dacă nu știți cum să îngrijiți mușcatele, astfel încât acestea să crească frumos și să înflorească, atunci vă aflați la locul potrivit. Prin câțiva pași simpli și rapizi, vă vom ghida, astfel încât o să vă descurcați ca prin joacă. Anul acesta veți avea în sfârșit un balcon înflorit!

 

În câțiva pași, vă vom ghida prin intermediul instrucțiunilor rapide și ușoare, datorită cărora veți face față ca prin joacă. Anul acesta veți avea în sfârșit un balcon înflorit.

 

Plantarea și poziționarea mușcatelor

 

Cultivarea mușcatelor din semințe poate fi destul de dificilă. Cel mai simplu mod este să cumpărați mușcatele de-a „gata”, adică mușcate înflorite în ghivece sau puieți pre-crescuți. Dar cum să afli care sunt cele mai bune? Observați aspectul lor: ar trebui să fie puternic și sănătos cu o rădăcină bogată și frunze de culoare verde închis.

 

 

Cele mai frumoase muscate pre-crescute le găsiți în multe magazine online. Dar de ce să le cumpărați pentru întreaga sumă dacă le puteți avea puțin mai ieftin? Profitați de oferta noastră exclusivă Mathaus cu care veți economisi garantat.

 

muscate pe balcon

Replantarea mușcatelor în ghivece

 

Replantați-le într-un recipient suficient de adânc și care are găuri de drenare în partea de jos pentru a se scurge excesul de apă. Pentru balustrada balconului ideale sunt ghivecele alungite. De asemena un efect frumos îl pot crea și ghivecele rotunde care se pot atârna ușor din tavan.

De asemenea ar trebui să acordați atenție și unui substrat de calitate conceput pentru mușcate. După plantare, udați plantele bine și așezați-le într-un loc luminos, cald și însorit. Feriți-vă de înghețurile de primăvară, care sunt pot fi dăunătoare pentru muscate.

Aveți nevoie de ghivece, jardiniere sau alte accesorii de grădină noi? Puteți găsi cea mai bună ofertă în magazinul online e4home.ro.

 

fertilizare muscate

 

Fertilizare pentru o creștere bogată

 

Pentru ca muscatele să fie frumoase și înflorite au nevoie de îngrășământ în mod regulat. Puteți adăuga îngrășământ direct în substrat atunci când replantați sau îl puteți folosi atunci când udați plantele.

Nu sunteți siguri cât de des să fertilizați muscatele? Este ideal să urmați instrucțiunile de pe ambalajul îngrășământului achiziționat, deoarece compoziția acestora poate varia.

Puteți utiliza îngrășăminte cristaline solubile în apă o dată pe săptămână sau în concentrații mici la fiecare udare. Cu toate acestea, aveți grijă să nu exagerați cu cantitatea de îngrășământ, care ar duce la arderea rădăcinilor plantelor.

Sfat de la noi: Încercați să vă faceți îngrășământ de casă natural pentru muscate. Tot ce aveți nevoie este un cub de drojdie, pe care îl dizolvați într-un litru de apă și apoi îl lăsați să fermenteze două săptămâni într-un loc cald. Diluați îngrășământul fermentat adăugând trei litri de apă – și este gata.

udarea corecta a muscatelor

 

Udarea corectă a muscatelor

 

Se spune că ce este în exces poate fii dăunător, la fel se întâmplă și atunci când udăm muscatele De asemenea, nu este indicat udatul cu apă prea rece. Cel mai bine ar fi dacă ați folosi apa la temperatura camerei.

Puteți preveni udatul în exces cu un vas de flori adecvat, cu găuri de drenarea apei, despre care am menționat deja, dar și prin monitorizarea umidității substratului. Nu trebuie înmuiat, adică udat excesiv cu apă dar nici foarte uscat.

Nu sunteți sigur cum să procedați la plantare? Încercați să urmăriți videoclipul despre creșterea mușcatelor.

Odată ce ați plantat mușcate, puteți planta și câteva ierburi nesolicitante. Ce ierburi sunt cel mai ușor de cultivat?