Cum îngrijim mușcatele pentru a fi frumoase și bogate?

__avatar_name
ingrijirea muscatelor

Pelargonium, cum mai sunt numite aceste flori, sunt o decorațiune foarte frumoasă pentru balcon sau pervaz. Dacă nu știți cum să îngrijiți mușcatele, astfel încât acestea să crească frumos și să înflorească, atunci vă aflați la locul potrivit. Prin câțiva pași simpli și rapizi, vă vom ghida, astfel încât o să vă descurcați ca prin joacă. Anul acesta veți avea în sfârșit un balcon înflorit!

 

Plantarea și poziționarea mușcatelor

Cel mai simplu mod este să cumpărați mușcatele de-a „gata”, adică mușcate înflorite în ghivece sau puieți pre-crescuți. Observați aspectul lor: ar trebui să fie puternic și sănătos cu o rădăcină bogată și frunze de culoare verde închis. Replantați-le într-un recipient suficient de adânc și care are găuri de drenare în partea de jos pentru a se scurge excesul de apă. Pentru balustrada balconului ideale sunt ghivecele alungite. De asemena un efect frumos îl pot crea și ghivecele rotunde care se pot atârna ușor din tavan.

De asemenea ar trebui să acordați atenție și unui substrat de calitate conceput pentru mușcate. După plantare, udați plantele bine și așezați-le într-un loc luminos, cald și însorit. Feriți-vă de înghețurile de primăvară, care sunt pot fi dăunătoare pentru muscate.

 

Când se scot muscatele afară?

Dacă ați păstrat mușcatele peste iarnă, atunci momentul ideal pentru a le scoate afară este după ce trec ultimele înghețuri, când temperatura medie atinge de până la 15 grade Celsius mai multe zile consecutiv. Acest se întâmplă de regulă cam după începutul lunii aprilie, uneori le începutul lunii mai.

 

Fertilizare pentru o creștere bogată

Pentru ca muscatele să fie frumoase și înflorite au nevoie de îngrășământ în mod regulat. Puteți adăuga îngrășământ direct în substrat atunci când replantați sau îl puteți folosi atunci când udați plantele. Nu sunteți siguri cât de des să fertilizați muscatele? Este ideal să urmați instrucțiunile de pe ambalajul îngrășământului achiziționat, deoarece compoziția acestora poate varia. Puteți utiliza îngrășăminte cristaline solubile în apă o dată pe săptămână sau în concentrații mici la fiecare udare. Cu toate acestea, aveți grijă să nu exagerați cu cantitatea de îngrășământ, care ar duce la arderea rădăcinilor plantelor.

Sfat de la noi: Încercați să vă faceți îngrășământ de casă natural pentru muscate. Tot ce aveți nevoie este un cub de drojdie, pe care îl dizolvați într-un litru de apă și apoi îl lăsați să fermenteze două săptămâni într-un loc cald. Diluați îngrășământul fermentat adăugând trei litri de apă – și este gata!

 

Udarea corectă a muscatelor

Se spune că ce este în exces poate fii dăunător, la fel se întâmplă și atunci când udăm muscatele De asemenea, nu este indicat udatul cu apă prea rece, de aceea este mai bine să aveți apă în recipient pregătită în avans. Puteți preveni udatul în exces cu un vas de flori adecvat, cu găuri de drenarea apei, despre care am menționat deja, dar și prin monitorizarea umidității substratului. Nu trebuie înmuiat, adică irigat excesiv cu apă.

 

Când se tund muscatele?

Muscata curgătoare nu e o plantă foarte pretențioasă, dar pentru a fi deasă aceasta ar trebui tunsă periodic. Muscatele curgătoare se tund primăvara, pâna la trei noduri, astfel planta se poate regenera. Dar aveți grijă să nu fertilizați după ce ați tuns planta doar după ce primește boboci. Pe măsura ce florile cresc ele trebuie indepartate pentru a face loc altora.

Puteți găsi ghivece pentru flori și alte accesorii pentru grădină la prețuri avantajoase în magazinele online 4Home.ro și Vivre.ro. Nu uitați să utilizați cupoane de reducere pentru a cumpăra la cele mai bune prețuri.