Acestea sunt cele mai cunoscute trucuri folosite de agențiile imobiliare

agentii imobiliare

În fiecare business se găsesc atât oameni cinstiți cât și necinstiți. Nici brokerii sau agențiile imobiliare nu fac excepție. Știți la ce ar trebui să fiți atenți atunci când cumpărați sau vindeți un imobil?

 

Din păcate așa se întâmplă. Unii agenți imobiliari sunt în stare să facă totul pentru comision. Adesea și la un preț nu foarte cinstit. Printre cele mai frecvente practici necinstite se numără :


Atunci când vindeți imobilul

 

1# Brokerul joacă pe interesatul

Când publicați imobilul spre vânzare ca și vânzător privat, așteptați-vă să fiți contact de diferiți agenți imobiliari. Mulți dintre ei vor juca rolul unui potențial cumpărător și adevărul va ieși la suprafață doar atunci când vor face o vizită imobilului. 

 

#2 Reprezentare exclusivă

Deși această combinație de cuvinte sună pompos, de aceasta reperezentare exclusivă beneficiază de obicei doar agenția însuși . Ee este singura care vă poate reprezenta la vânzare. Cu toate acestea, dacă nu reușește să vândă imobilul și o faceți dumneavoastră singur sau printr-un alt intermediar, veți fi penalizat. Chiar și atunci când agentul imobiliar nu este deosebit de interesat să vă vândă imobilul.

 

# 3 Prețul necorespunzător

La vânzarea unei proprietăți, prețul poate fi prea mic sau prea mare. Dacă un agent imobiliar vă oferă proprietatea la un preț mai mic, dar cu timpul crește prețul, clienții nu o să îl mai cumpere. În cele din urmă, va trebui să vă mulțumiți de un preț mult mai mic decât v-ați așteptat. Dacă, pe de altă parte, prețul de vânzare este prea ridicat, adesea ascunde doar o tentativă de a obține o reprezentare exclusivă.

 

# 4 Oferte fictive

Dacă vindeți un imobil, un broker vă poate prezenta inițial câteva oferte fictive care sunt în general mult mai mici decât costul real. După câteva astfel de încercări, vă va prezenta o ofertă reală, care s-ar putea să nu fie conform așteptărilor dumneavoastră, dar este mai ușor de acceptat după ce ați văzut ofertele mici anterioare.

 

 

În cazul în care cumpărați imobilul

 

# 1 Alte persoane interesate

Unul dintre cele mai comune trucuri de constrângere a agențiilor imobiliare. Aruncați o privire în jur, încercați să luați o decizie și brokerul începe să facă presiuni asupra voastră, că trebuie să luați o decizie rapidă. Imobilul are deja alți candidați. Acest fapt însă nu trebuie să fie adevărat, ci fictiv.

 

# 2 Comision exagerat

Dacă sunteți într-adevăr interesat de cumpărarea unui imobil, verificați dacă comisionul agenției este deja inclus în prețul de achiziție. Cu siguranță nu ar fi o situație foarte confortabilă pentru dumneavoastră în cazul în care ați afla de acest commision extra doar la semnarea contractului.

 

# 3 Actualizarea ofertelor

Poate ați observat și voi că, unele proprietăți imobiliare vor dispărea din oferta agențiilor imobiliare după câteva luni. Acestea sunt imobile care nu pot fi vândute. După o perioadă scurtă de timp, agenția imobiliară le va republica spre vânzare, adesea cu fotografii sau descrieri modificate. Cu toate acestea, nimeni nu dorește să cumpere un imobil care se vinde cu greu.

 

# 4 Diverse informații despre proprietate

În cazul în care mai multe agenții imobilare vând același imobil deseori puteți găsi diverse informații înșelătoare în anunțurile lor. Aceasta se referă spre exemplu la vechimea clădirii, zona, etc. În unele anunțuri, puteți găsi chiar și poze care nu corespund realității - provin de la o altă proprietate sau sunt retușate. Deci, verificați informațiile la fața locului sau cel puțin în cadastrul imobilului.

 

Cum găsim un broker de încredere?

Din păcate, în calitate de clienți, nu avem încă multe opțiuni, cum putem evalua profesionalismul sau onestitatea unei agenții imobiliare sau a unui broker pe care nu îl cunoaștem. Adresați-vă cuiva care are deja recomandări pozitive. Întrebați colegii, prietenii sau accesați Google. Chiar și aici puteți găsi opiniile clienților mulțumiți sau nemulțumiți.


S-ar putea să vă placă și:

Doriți să obțineți o ipotecă? Iată care sunt pașii necesari