Știți cum să curățați covorul? Noi vă sfătuim cum puteți proceda

curatarea covoarelor

Curățarea covoarelor nu trebuie să fie o știință. Puteți folosi produse pe care le găsiți acasă sau puteți apela la produse profesionale. În plus dacă veți profita de reduceri atunci cu siguranță veți și economisi.

 

În încăperile contemporane moderne este de preferat parchetul laminat sau parchetul din lemn. Dar covoarele vechi nu pot fi considerate ca fiind de modă veche. Dimpotrivă. Se pare că în ultimul timp au devenit din nou foarte la modă.


Curățarea covoarelor nu trebuie să fie o știință

Poate aveți covoare prin întreaga locuință, poate doar ici colo câte unul, care mai degrabă doar îndeplinește rolul estic. În ambele cazuri, este bine să știți cum să aveți grijă de ele în mod corespunzător și cum să vă pregătiți pentru posibile accidente. Cunoașteți deja asta. Puteți avea doar un singur covor mic sub măsuța de cafea, iar paharul cu vin rosu îl va găsi.

În consecință există două modalități de bază cum să curățăm covoarele:

 curățarea manuală

 curățarea cu ajutorul tehnicii (aspirator multifuncțional, aspirator cu înaltă presiune și altele)

 

Solutii curatat covoare I Kuplio.ro

În ambele cazuri puteți alege să vă curățați singuri covoarele sau de acest aspect se pot ocupa profesioniștii. Noi acum ne vom concentra pe curățarea manuală.


 

Ajutooor, covor pătat!

Se întâmplă câteodată asta în fiecare locuință. Mai ales dacă primiți des musafiri sau sunteți o familie cu copii mici. Petele de pe canapea sau covor nu sunt o noutate pentru voi. Fie că aveți nevoie să scoateți petele de cafea sau de deja menționatul vin roșu, procedura este asemănătoare.

La început veți avea nevoie de șervețele sau un prosop care să fie așezate peste pata proaspătă, astfel veți absorb cât mai mult lichid. Pasul următor ar fi să aplicați apă curată peste lichidul rămas pe covor. Întodeauna rece! Apoi din nou tamponăm cu șervețele sau prosop și continuăm cu detergent pe care îl aplicăm peste pată. Lăsăm să acționeze, mai apoi curățăm cu o cârpă curată.  

 


Produse pentru curățarea covoarelor din casă sau cele din comeț?

Puțini dintre noi dețin acasă un întreg arsenal de produse pentru curățenie. Mai ales cele pe care nu le folosim zilnic. De aceea merită să cunoaștem câteva trucuri pe care ne putem baza la momentul potrivit. Știți că, la curățarea unei catastrofe neașteptate pe covor vă pot fi de folos și mijloacele pe care le veți găsi în bucătărie?


În acest scop de real ajutor ne poate fi sarea de masă, bicarbonatul de sodiu, oțetul sau lâmăia resp. apa cu lâmăie. Ingredientele uscate aspiră lichidul și resturile le puteți curăța cu ajutorul aspiratorului. Atunci când veți curăța pe pata umedă ultimul pas pe care îl veți face este să absorbiți cât mai mult lichid cu ajutorul unei cârpe și mai apoi lăsați covorul să se usuce în mod natural. 

Câteodată soluția anterioară nu dă rezultate și vreți nu vreți trebuie să apelați la chimicale. La petele mai rezistente (mai ales de la anumite alimente) o să vă fie de folos o perie practică, cu ajutorul căreia veți impregna soluția mai bine în interiorul covorului astfel rezultatul va fi unul mai rapid. Unele firme oferă și produse 2în1 asta înseamnă că, produsul are deja peria integrată. Alegeți soluțile speciale pentru tapițerie și covoare mai ales la petele uleioase. Sunt adaptate mai multor tipuri de materiale și curăța cu grijă petele fără a deteriora culorile. De regulă este vorba de spuma acivă care promite și înlăturarea mirosului. 

 

Cum economisim la curățarea covoarelor?

Aveți noroc’’ de pete repetate pe covor? Atunci o să vă fie utile sfaturile cum să economisiți la curățarea repetată. Una dintre modalitățile cele mai ieftine sunt rețetele de acasă deja menționate și anume folosirea produselor pe care le avem în casă. Câteodată este suficient și nu trebuie să plătiți curățarea profesională. Astfel veți economisi zeci de RON.

Dacă preferați curățarea petelor cu ajutorul produselor chimice atunci soluția sunt cumpărăturile de pe internet. Este cunoscut faptul că majoriatea magazinelor online sunt mai ieftine față de produsele oferite de magazinele fizice. În acest context puteți apela la promoții Dedeman sau voucher Emag precum și multe altele pe care le veți găsi pe portalul nostru de vouchere. Puteți economisi la cumpărarea detergenților sau cosmeticelor pentru întreaga familie.