Știți cum să curățați argintul? Datorită acestor trucuri veți reuși

curatare argint

Doriți ca bijuteriile voastre să strălucească? Vă oferim câteva soluții de curățat argint, astfel încăt să strălucească ca nou. Puteți apela și la rețetele vechi ale bunicelor, dar vă pot fi de folos și soluțiile de calitate pentru curățarea bijuteriilor. În plus dacă veți folosi voucher de reducere, atunci cu siguranță veți și economisi ceva.

 

 Curățarea argintului este o joacă

Bijuteriile de argint, tacâmurile sau șfeșnicele. Indiferent sub ce formă se găsește acest material lucios, un lucru este sigur, timpul își pune amprenta pe ele, fie că vă doriți acest lucru sau nu, nu aveți cum evita procesul de oxidare. Acesta este accelerat de factori externi, cum ar fi:

 Poate că, nu ași știut de acest lucru, dar transpirația umană acționează extrem de agresiv în contact cu argintul. Prin urmare, pentru activitățile sportive, ar fi de preferat să puneți toate bijuteriile la locul lor în cutia de bijuterii. Aceeași regulă se aplică și atunci când mergeți la piscină sau ștrand. Clorul și razele de soare le-ar putea deteriora semnificativ.

 Argintul nu este foarte rezistent nici la schimbările bruște ale temperaturii. Atunci când mergeți la saună, ar fi de preferat să vă scoateți bijuteriile

 Dacă folosiți parfum, atunci cu grijă. Vă recomandăm mai întâi să folosiți parfumul și apoi să vă puneți accesoriile de argint. Același lucru este valabil și în cazul în care veți aplica loțiunile de corp, șampoanele sau alte preparate cosmetice.

 

Tacamuri de argint | KUPLIO.ro – cumpărați mai ieftin!

 

Curățarea argintului nu este nicio știință, sigur veți face față chiar și de acasă. Vă puteți inspira și din sfaturile bunicilor sau puteți folosi produse certificate care sunt destinate în acest scop.

 

7 ponturi de încredere

 Folie de aluminiu: Pentru această metodă de curățare, veți avea nevoie de o bucată de folie de aluminiu, aproximativ un litru de apă și o lingură de bicarbonat de sodiu. Se amestecă materiile prime împreună până ating punctul de fierbere. Apoi introduceți argintul (aproximativ 10 secunde) în recipient și scoateți-l folosindu-vă de clești. Dacă argintul este un pic mai închis la culoare, puteți să-l lăsați un pic mai mult în recipient.

 Amidon de porumb și oțet sau suc de lămâie: Vom rămâne în bucătărie pentru o vreme. Pasta obținută din amidonul de porumb și apă va face ca argintul dumneavoastră să arate ca nou. Același lucru se aplică și în cazul amestecului de apă și oțet sau suc de lămâie

 Bicarbonat de sodiu: Bicarbonatul de sodiu este de asemenea un mare aliat în curățarea bijuteriilor. Fiecare gospodină îl deține în bucătărie. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați ½ ceașcă de oțet cu 2 linguri de bicarbonaț de sodiu. În amestecul obținut se introduc bijuteriile sau alte obiecte de argint pentru aproximativ 2-3 ore.

 Ketchup: Una din cele mai bizare metode pentru a curăța argintul este tocmai cu ajutorul ketchup-ului. Puneți un pic de ketchup pe prosopul de hârtie, apoi puneți  bijuteriile de argint pe el. Lăsați ketchup-ul să acționeze timp de cel puțin 15 minute, clătiți-l și curățați-l cu o cârpă. Dacă bijuteriile voastre au o textura mai complexă, alegeți o periuță de dinți pentru curățarea detaliilor și prin intermediul căreia puteți ajunge chiar și în cele mai înguste locuri.

✓ Pastă de dinți și detergent de rufe: Din bucătărie ne mutăm direct în baie. Pasta de dinți curăță nu numai dinții voști, ci și bijuteriile uzate. Puteți folosi și detergent de rufe. Împachetați oala într-o folie de aluminiu și umpleți-o cu apă caldă și adăugați o lingură de detergent de rufe. Introduceți argintul timp de 1 minut în soluție și apoi scoateți-l și clătiți-l cu apă curată.

 Amoniac: Poate că nu știați, dar amoniacul este folosit și de câtre mulți bijutieri la curățarea argintului. Dar liniștit, faceți față și de acasă. Pur și simplu amestecați 1:1 ceașcă de apă caldă cu amoniac și înmuiați în soluția rezultată bijuteriile timp de 10 minute.

 Soluții din drogherie: Pentru curățarea argintului puteți folosi și diverse soluții de curățare din drogherie. O alegere foarte bună sunt și soluțiile de curățat argint Hagerty pe care le găsiți și în magazinul online Emag. În plus dacă profitați de oferta portlaului de vouchere KUPLIO.ro atunci cu siguranță veți și economisi ceva, un voucher Emag sau transport gratuit vor încânta pe oricine.

Redați-le frumusețea bijuteriilor pe care și-au pierdut-o în timp și bucurați-vă de strălucirea lor. Datorită îngrijirii corespunzătoare pot rezista și câțiva zeci de ani și vor deveni comoriile familiei. Până la urmă bijuteriile de argint fac parte din categoria celor mai îndrăgite bijuterii și sunt o investiție foarte bună.

Bijuteriile de calitate nu trebuie să vă coste cât un întreg salariu. Mai ales în cazul în care veți profita de reduceri la bijuterii sau veți folosi spre exemplu voucher Elefant sau cupon reducere Vivantis pe care le puteți găsi pe portalul de vouchere KUPLIO.ro.