Știți cum recunoașteți fructele din magazine dacă sunt într-adevăr coapte?

fructe coapte

Și vouă vi s-a întâmplat desigur neintenționat, ca ați adus din magazin fructe necoapte sau dimpotrivă stricate? Există feluri de fructe, unde ne dăm seama cu greu de acest aspect. Vă vom sfătui asupra câtorva trucuri care vă vor ajuta să nu mai treceți prin această situație.

 

Cumpărarea fructelor și legumelor proaspete poate fi  uneori o sarcină dificilă. Cu toții știm acest lucru. Petrecem zeci de minute pentru a alege fructele potrivite pentru a constata acasă atunci când le tăiem și gustăm că sunt absolut insipide. Atunci când alegem, ar trebui să ne concentrăm în principal pe anotimp resp. pe sezon. De exemplu, mandarinele sunt fructe de iarnă, atunci au cel mai bun gust, dar roșii gustoase sunt greu de găsit în magazine în timpul lunilor de iarnă. În afara sezonului, trebuie să ținem cont în mod automat că fructele sau legumele nu vor fi atât de gustoase, în afară de acest aspect au și un preț pe măsură. Prin urmare, este ideal să cumpărați numai fructe de sezon, întotdeauna numai în cantități pe care le puteți consuma înainte de a se strica. Dar haideți să analizăm în detaliu.


Cum să alegem în mod corect legumele și fructele

Atunci când cumpărați fructe alegeți nu doar cu ochii, ci și atingeți și mirosiți. Poate că nu trebuie să vă reamintim că fructele pe care le aruncați în coș s-ar putea să nu fie deteriorate la prima vedere mecanic sau prin putrezire și nu trebuie să fie acoperite de pete. Un indicator foarte bun de prospețime pot fi frunzele (morcovi, roșiile ...). Cu cât sunt mai uscate, cu atât este și fructul mai copt. În plus, parfumul trebuie să fie unul plăcut. Nu vă lăsați ispitiți de aspectul perfect și o dimensiune gigantică. Ideal ar fi să alegeți bucăți de dimensiuni medii (cu excepția citricelor).

 

Ananas

Știți cum să recunoașteți un ananas perfect copt? Trebuie să-l mirosiți. Un ananas bine copt trebuie să aibă un miros dulce, o culoare aurie și trebuie să fie mai moale. Nu recomandăm să cumpărați fructul mai verzui pentru că acestea nu o să se coacă acasă. De asemenea, tulpina vă poate ajuta. Cu cât se separă frunza mai ușor, cu atât ananasul este mai coapte și, astfel, mai potrivit pentru consum. Evitați, ananasul prea moale și vădit este un semn că procesul de putrezire a început. Deci alegeți o cale de mijloc.

 

 

  Avocado

Recent, din ce în ce mai popular și, prin urmare, nu e de mirare că în magazinele noastre, acest fruct (da, fruct) devine din ce în ce mai frecvent. Un avocado copt poate fi recunoscut ușor după suprafața sa. Coaja lui ar trebuie să fie netedă și moale pentru a face cât mai ușor posibil să se desprindă. Avocado foarte copt are pete și crăpături.

 

 Piersici

Sunt fructe de sezon, care adesea sunt culese încă necoapte. Prin urmare atunci când le alegem ne concentrăm în special pe culoarea lor. Cele mai delicioase piersici sunt cele de culoare galben-portocaliu și "păroase". Cele cu tonuri verzui sunt adesea acre și, din păcate, nu se vor coace niciodată.

 

 

Rodie
 

Alegerea rodiei potrivite poate face uneori dificilă. Atunci când alegeți, focalizați-vă numai pe acele bucăți care au o coajă subțire. Dacă semințele strălucesc prin coajă atunci rodia este deja prea coaptă și mai bine o lăsați în magazin.

 

 

Căpșunile

Majoritatea persoanelor adoră căpșunile. Dar acestea trebuie să fie destul de dulci. Știți cum să le recunoașteți? Practic foarte simplu. Căpșunile coapte au tulpina solidă, sunt roșii și parfumate. Cu siguranță nu ar trebui să alegeți căpșunile care au o culoare foarte închisă sau dimpotrivă foarte deschisă spre alb. În plus, căpșunile sunt foarte exigente în ceea ce privește depozitarea, astfel le putem păstra doar pentru o perioadă scurtă de timp și  asta doar în frigider la 1 - 5 grade.

 

 

Kiwi

Știți cum să recunoașteți un kiwi copt? Înfigeți unghia în el. Dacă zgârieturile nu lasă urme, atunci kiwi-ul este copt și gata pentru consum.

 

 

Nucă de cocos

Ați încercat vreodată să agitați nuca de cocos înainte de a o cumpăra? Așa ar trebui să procedați. Dacă auziți lichidul din interior atunci cu siguranță este nuca de cocos potrivită pentru dvs. Greutatea nucii de cocos ar trebui să corespundă și mărimii acesteia.

 

 

Mandarine

Cu toții iubim mandarinele și mulți dintre noi le regăsesc în pachețelul de Sf. Nicolae. Principalul lor sezon este în lunile de iarnă. Puteți recunoaște mandarinele coapte la prima vedere. Ele au o culoare portocalie și o coajă subțire strălucitoare. În nici un caz nu pot fi prea moi sau "umflate".

 

 

Mango

Din păcate în magazinele noastre, găsim rareori mango copt . Este recoltat încă necopt și rareori reușește să se maturizeze. Dar un mango perfect este parfumat, moale și are o coajă galben-roșiatică.


Pepene

Și voi obișnuiți să bateți în pepene pentru afla dacă este copt? O faceți inutil. Pepenele răscopt are deja coaja moale care are diferite urme. Cu siguranta nu ar trebui să cumpărați nici bucățile care au formate linii albe pe ele.


Papaya

Când cumpărați papaya, alegeți numai acele fructe care au o coajă fermă, care se decojește ușor. Lăsați fructele foarte moi cu pete albe în magazin.


Roșii

În privința roșiilor este un pic mai complicat. Gustul lor variază foarte mult în funcție de țara de origine. Cu toate acestea, roșiile adevărate ar trebui să aibă cu siguranță o culoare portocalie intensă și o coajă fermă, fără defecte.