Cele mai bune magazine online

TOP branduri

Cele mai bune magazine online

Cele mai bune magazine online

Sirop de păpădie - cum se prepară acasă

02.06.2022 Vlasta Partajare

Unii o consideră o simplă buruiană, alții obișnuiesc să trateze cu ea multe boli. Știați că puteți prepara sirop de păpădie acasă?

Multe persoane consideră că păpădia este o buruiană. Cu toate acestea, numele speciei sale sugerează că este o plantă medicinală. Are un gust amar, este inodor și întreaga plantă este comestibilă. Păpădia este o plantă perenă care înflorește din aprilie până în noiembrie în locuri uscate.

Când este momentul potrivit pentru a culege păpădia? Cel mai bine ar fi să o culegeți atunci când e vremea însorită, într-un mediu curat. Adică departe de drum. Este mai bine să alegeți locații mai adânci în păduri sau pe pajiștile fermelor.

Cel mai obișnuit mod în care putem folosi păpădia este să gătim o miere delicioasă din ea. Totuși, din ea putem pregăti și o altă poțiune delicioasă - siropul de păpădie.

Ce ingrediente active conține păpădia? Ce beneficii ne oferă? Și cum să facem un sirop medicinal din ea?

pajiste cu papadie

 

Ce vitamine contine păpădia?

 

Păpădia conține o serie de vitamine, de ex. A, C, D, K și complexul de vitamine B. Sunt prezente și minerale precum calciu, fier, sodiu, potasiu, magneziu. În plus, păpădia conține și acid folic și acid silicic. Frunzele de păpădie mai conțin carotenoide, flavonoide și substantele zeaxantina și luteină. Ele mențin vederea sănătoasă.

Dar dacă mai trebuie să suplimentați câteva vitamine, o puteți face acum. Cumpărați mai mult cu mai puțin aplicând cod reducere Help Net.

Beneficiile asupra organismului

 

Beneficiile pentru sănătate ale păpădiei medicale sunt nelimitate. Această plantă medicinală ajută la:

- boli și activități ale splinei și glandelor

- anemie, slăbiciune generală și astenia de primăvară

- regenerare mai rapidă dupa antrenament

- ateroscleroza

- boli și probleme cronice ale pielii (mâncărimi ale pielii, vulpi și erupții cutanate)

- arsuri inflamație

- diabet

- detoxifierea stomacului, sângelui

- ameliorarea digestiei, armonizarea acidului gastric, tulburări gastrice, hiperaciditate gastrică, dar și în caz de catar intestinal sever, anorexie sau constipație

- dizolvarea calculilor biliari

- accelerarea metabolismului, ceea ce ajută la pierderea în greutate

- buna functionare a vezicii urinare, inflamarea tractului urinar și a rinichilor, pietre la rinichi și elimină toxinele din organism prin transpirație

- încetinirea creșterii celulelor canceroase

- reumatism

- reducerea umflăturilor

- diluarea sângelui îngroșat

- răceli și afectiuni respiratorii

 Nu stiți cum să scăpați de oboseală? Acestea sunt sfaturile noastre despre cum să facem față asteniei de primăvară odată pentru totdeauna.

sirop de papadie

 

Sirop de păpădie NEGĂTIT

1

Ingrediente

- 1 litru de capete de păpădie (ideal dacă le umpleți cu un recipient de un litru), - 500 g zahăr - adăugați-l după gust, - 2 dcl de apă.

2

Mod de preparare

Rupem capetele de păpădie de tulpină. Le vom lăsa la soare pentru a ieși gândacii din ea. * Apoi separăm florile de părțile verzi. Le reciclăm aruncându-le în compost. Puneți florile într-un recipient mare care se poate resigila (de exemplu, sticlă de gem). Le acoperim cu zahăr. Închideți recipientul cu un capac sau folie alimentară. Lăsați amestecul să stea pe geam timp de două zile, astfel încât soarele să strălucească pe el, zahărul se dizolvă mai repede. Uneori scuturăm sticla și amestecăm conținutul acesteia. Apoi turnăm apă în recipient și o lăsăm pe pervaz a doua zi. Se strecoară siropul finit printr-o pânză. Stoarcem tot sucul din flori.** Păstrați siropul într-un recipient închis la frigider.

* o alternativă la acest pas este curățarea lor în apă rece. Dar prin acest mod veți pierde polen, ceea ce ar fi păcat.

** siropul este în mod natural puțin tulbure.

Siropul final rezistă aproximativ o lună. Îl puteți folosi ca aromă la limonade, ca îndulcitor clasic sau ca sirop medicinal sub forma unei lingurițe pe zi.

sirop de papadie

 

Sirop de păpădie GĂTIT

Nu sunteți sigur cum să reciclați deșeurile biologice? Ghidul nostru complet de sortare a deșeurilor cu siguranță nu numai că vă va ajuta, ci și vă va motiva.

1

Ingrediente

350 capete de păpădie (înflorite), 20 g acid citric, 4 lămâi, 3,5 l apă, 3,5 kg zahăr granulat, o mână de frunze de caprifoi și urzică (ingrediente opționale).

2

Mod de preparare

Rupem capetele de păpădie de tulpină. Le vom lăsa la soare pentru a ieși gândacii din ele. * Apoi separăm florile de părțile verzi. Le reciclăm aruncându-le în compost. Adăugați următoarele ingrediente într-o sticlă de gem de cinci litri: • Păpădie, • ierburi, • acid citric, • lămâi feliate. Peste ele se toarnă apă clocotită. Lăsați amestecul să stea timp de 24 de ore.** Recipientele trebuie închise tot timpul, dar în timpul infuzării amestecăm ocazional amestecul prin fierbere. A doua zi strecurăm amestecul. Ideal printr-ou material din pânză.*** Adăugați zahăr în sucul din oală. Puneți amestecul pe aragaz. Aduceți sucul de păpădie cu zahăr la fiert la temperatură medie și amestecând constant. Apoi scădeți temperatura și lăsați amestecul sa fiarbă până începe să se îngroașe. Obținem un lichid galben închis spre maro, ceva între miere și sirop. Densitatea este determinată de cantitatea de apă evaporată. Dacă dezvoltați spumă la suprafață, îndepărtați-o. Veți obține consistența mierii subțiri în aproximativ o oră și jumătate. Turnați amestecul fierbinte în sticlele de gem. Păstrați capacele și marginile sticlelor curate pentru a nu se lipi. Apoi închideți-le și întoarceți-le cu susul în jos. După răcire, păstrați siropul într-un loc întunecat, uscat și răcoros.

* O alternativă la acest pas este curățarea lor în apă rece. Totuși, așa veți pierde din polen, ceea ce ar fi păcat. Dacă utilizați alte ierburi și plante opționale, le puteți clăti. Nu li se va întâmpla nimic.

** Puteți găti mai întâi întregul amestec timp de 15 minute. Abia apoi lăsați-l să se infuzeze. Depinde doar de preferințele voastre opțiunea pe care o alegeți.

*** într-o sită obișnuită sau strecurătoare puneți o cârpă. Se toarnă amestecul prin sita pregătită astfel.

Siropul fiert rezistă aproximativ trei luni. Puteți să-l adăugați în ceai, limonadă sau să mâncați o linguriță pe zi ca măsură de precauție.

Veți avea nevoie de multe ustensile de bucătărie pentru a face acest sirop medicinal. Unde le puteți găsi pe toate sub același acoperiș și la cele mai bune prețuri de pe piață? Ei bine, la Delimano!

__tag_orange

15564

vouchere de reducere

69979

reduceri
__cart_orange

3487

de magazine online
__users_orange

60 000

de utilizatori KUPLIO