Unii o consideră o simplă buruiană, alții obișnuiesc să trateze cu ea multe boli. Știați că puteți prepara sirop de păpădie acasă?
Multe persoane consideră că păpădia este o buruiană. Cu toate acestea, numele speciei sale sugerează că este o plantă medicinală. Are un gust amar, este inodor și întreaga plantă este comestibilă. Păpădia este o plantă perenă care înflorește din aprilie până în noiembrie în locuri uscate.
Când este momentul potrivit pentru a culege păpădia? Cel mai bine ar fi să o culegeți atunci când e vremea însorită, într-un mediu curat. Adică departe de drum. Este mai bine să alegeți locații mai adânci în păduri sau pe pajiștile fermelor.
Cel mai obișnuit mod în care putem folosi păpădia este să gătim o miere delicioasă din ea. Totuși, din ea putem pregăti și o altă poțiune delicioasă - siropul de păpădie.
Ce ingrediente active conține păpădia? Ce beneficii ne oferă? Și cum să facem un sirop medicinal din ea?
Ce vitamine contine păpădia?
Păpădia conține o serie de vitamine, de ex. A, C, D, K și complexul de vitamine B. Sunt prezente și minerale precum calciu, fier, sodiu, potasiu, magneziu. În plus, păpădia conține și acid folic și acid silicic. Frunzele de păpădie mai conțin carotenoide, flavonoide și substantele zeaxantina și luteină. Ele mențin vederea sănătoasă.