Sfântul Valentin bate deja la ușă. Știți cum a apărut Ziua Îndrăgostiților?

ziua indragostitilor

Considerați ziua de Sfântul Valentin drept sărbătoarea dragostei sau doar ca un motiv să cheltuim bani în plus? Tradiția sărbătorii își are rădăcinile în trecutul îndepărtat, știți cum a apărut?

 

" Iubesc pentru că iubesc, nu există rațiune pentru a iubi."

                                                                                              Antoine de Saint-Exupéry

 

“De la al tău Valentin”

Știți cum a apărut Ziua Îndrăgostiților și de ce oamenii în această zi își declară iubirea mai puternic decât în alte zile? Despre Sfântul Valentin din secolul al 3-lea circulă multe legende, cea mai cunoscută fiind cea creștină. Potrivit legendei, Sf. Valentin a fost un martir și a trăit sub domnia împăratului Claudiu al II-lea, cunoscut și prin faptul că ă condus de multe ori cu mare plăcere multe războaie.
 

Dar interesul său nu prea le-a convenit bărbaților romani care nu prea s-au grăbit să facă armată. Claudio și-a explicat comportamentul lor în felul său - pentru toate aceste lucruri au fost învinuite soțiile și familiile. Din acest motiv, el nu a considerat bărbații căsătoriți drept buni războinici și, prin urmare, a venit cu o soluție netradițională - interzicerea căsătoriilor în Roma!

Inima formată din mâini | KUPLIO.ro – cumpărați mai ieftin!

Preotul roman Valentin, cu toate acestea, a decis să ignore acest ordin și a cununat în continuare cuplurile îndrăgostite - în secret. Așa cum era de așteptat, ceva de genul acesta nu ar fi putut fi păstrat în secret pentru o lungă perioadă de timp, și era doar o chestiune de timp când împăratul însuși urma să afle. A poruncit ca  Valentin să fie încarcerat imediat și pentru că nu fost suficient, l-au condamnat la moarte. Executarea a avut loc la pe 14 februarie anul 246.
 

Preotul executat chiar înainte de moartea sa a reușit să scrie fiicei paznicului din temniță, de care a fost îndrăgostit o scrisoare de dragoste care s-a încheiat cu un salut "De la al tău Valentin". Câteva decenii mai târziu, în anul 469, Papa Gelasius a proclamat ziua morții lui Valentin ca fiind o zi comemorativă, datorită căreia Sf. Valentin a devenit patronul tuturor îndrăgostiților.
 

Cadourile de Sfântul Valentin care vor încânta

Fără a lua în considerare faptul dacă legenda despre Sfântul Valentin este adevărată sau nu, un singur lucru este sigur. Cu vorbe sau gesturi de dragoste nu veți da greș, fie că le adresați tocmai în data de 14. februarie sau în orice altă zi. Dacă v-ați decis să îi oferiți o bucurie jumătății voastre tocmai în această dată simbolică, nu uitați un singur lucru – alegeți cadoul cu inima! Până la urmă nu trebuie să cheltuiți întreg salariul, nu este vorba de un concurs. Pentru cumpărături cât mai avantajoase puteți apela și la portalul cu vouchere de reducere KUPLIO.ro

 

Pontul nostru pentru voi: Pe portalul de vouchere KUPLIO.ro se veți da spre exemplu și de magazinele online precum Chocolissimo, Bijuteriastil.ro, Astratex  sau  Floria, unde cu siguranță veți găsi cadoul potrivit de Sfântul Valentin la prețuri avantajoase.

Reducerile, codurile sau voucherele de reducere de multe ori vă ajută să economisiți câțiva lei. Vizitați pagina și căutați prin categoriile oferite tocmai ceea ce aveți nevoie.