Se apropie Ziua Internațională a Femeii: Cu ce vă surprindeți jumătatea?

femeie-barbat-flori-masa-canapea

Peste doar câteva zile, partea feminină a populației va sărbători Ziua Internațională a Femeii. Cum a luat naștere această sărbătoare și care este adevărata sa semnificație? Iată sfaturi utile pentru cadouri.

Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită oficial pe 8 martie, din anul 1975. În această zi specială, Ziua Femeii, reamintiți-vă de valoarea femeilor și, de asemenea, de oportunitățile și poziția dumneavoastră în societate.

Cu toate acestea, nu a fost întotdeauna așa. Sute de femei din trecut au luptat pentru a obține dreptul de a trăi în aceleași condiții ca și bărbații și de a avea aceeași poziție socială.

Vă place literatura motivațională? Dezvoltați-vă personalitatea și îmbogățiți cunoștințele dvs despre istoria acestei sărbători.

patrufemei-zambete-îmbratisare

"Este ceva foarte special la femeile care se mișcă într-o lume a bărbaților. Este nevoie de multă grație, putere, inteligență, neînfricare și curaj pentru a nu accepta niciodată un NU ca răspuns."

- Rihanna

Istoria Zilei Internaționale a Femeii

 

Primii pași din spatele actualei sărbători a Zilei Internaționale a Femeii, au fost făcuți de muncitoarele din industria textilă în 1908, la New York. Acestea au organizat proteste pentru a obține:

__check

reducerea programului de lucru la 8 ore

__check

salarii mai mari

__check

condiții de muncă mai bune

__check

dreptul la vot

În urma acestor proteste, membrii Partidului Socialist din America au declarat o "Zi Națională a Femeii" în America. Aceasta a fost sărbătorită pe 28 februarie 1909 și, ulterior, în fiecare ultimă duminică din februarie.

 

Multe mărci globale răspund, de asemenea, la inegalitatea de gen. Campania actuală a magazinului online Answear.ro oferă femeilor o reducere mai mare decât bărbaților. Motivul este simplu - încearcă să atragă atenția asupra diferențelor salariale.

Doriți să oferiți femeilor din viața dvs. un cadou clasic care garantat o să le facă bucurie? Oferiți-le flori de 8 martie ziua femeii. De exemplu, o cutie de flori care va dura mai mult decât un buchet de flori viu. De la cine altcineva să o comandați decât de la Cityflowers.ro? În plus,  beneficiați de o reducere de 10% la toate produsele. Introduceți codul de reducere KUPLIO10 în coșul de cumpărături. Reducerea este valabilă până la 31.03.2023

douafemei-protest-pancarta

Jumătatea dvs visează la odihnă? Bucurați-vă de o vacanță exotică plăcută împreună, într-un cadru exotic. În articolul nostru veți găsi câteva sfaturi despre destinații populare.

În 1910, la Copenhaga a avut loc Conferința internațională a femeilor. Aceasta a reunit femei din 17 țări. O participantă importantă a fost Clara Zetkin, o socialistă germană și o mare apărătoare a drepturilor femeilor.

Ea a fost cea care a promovat pentru prima dată Ziua Internațională a Femeii la nivel mondial. Aceasta nu a avut o dată fixă, dar a început să fie sărbătorită în toate țările ale căror femei au fost reprezentate la conferință.

 În 1975, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a proclamat oficial ziua de 8 martie drept Ziua Internațională a Femeii.

De atunci, Ziua Internațională a Femeii a căpătat mai multe dimensiuni. Ea este sărbătorită în mod regulat și se acordă o atenție deosebită femeilor. În plus, în această zi, ar trebui să ne gândim și la ceea ce trebuie să înfrunte femeile în societatea actuală și la dezavantajele pe care le au în toate domeniile.

Acest lucru este legat de tema pe care Organizația Națiunilor Unite o anunță în fiecare an cu ocazia acestei zile.

femei-diferite-rase

 

Tema Zilei Internaționale a Femeii

 

În fiecare an, începând din 1966, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a anunțat o temă specifică pentru Ziua Internațională a Femeii. În acest an, sloganul principal este #EmbraceEquity.

Acesta transmite ideea și mesajul de a ne aminti că egalitatea între sexe este mai mult decât necesară în zilele de astăzi.

Sursa: YouTube

femeie-barbat-patura-picnic

Ziua Femeii- fapte interesante

 

Există mai multe fapte interesante asociate cu Ziua Internațională a Femeii. De exemplu, știați că:

__check

Culoarea Zilei Femeii este mov și simbolizează dreptatea și demnitatea. Verdele este, de asemenea, asociat cu această zi ca simbol al speranței, iar albul reprezintă puritatea.

__check

Prima temă a Zilei Mondiale a Femeii a fost "Celebrarea trecutului, planificarea viitorului".

__check

În mai multe țări, Ziua Internațională a Femeii este o sărbătoare de stat. De exemplu, în Vietnam, Uganda, Cambodgia, Muntenegru, Georgia și Cuba.

__check

În unele țări, oamenii sărbătoresc Ziua Femeii și Ziua Mamei în aceeași zi. De exemplu, în Albania, Macedonia sau Serbia.

femeie-bunica--povestesc

Idei pentru cadouri minunate

 

Nu știți cu ce cadouri originale să impresionați femeile din viața dvs? S-ar putea să vă inspire sfaturile noastre despre cadouri clasice și neobișnuite și sfaturi despre unde să faceți cumpărături.

Cadouri clasice

 

Preferați cadourile clasice? Acestea sunt cele mai căutate cadouri de ziua femeilor, cu care nu veti da greș cu siguranță și totuși veți face bucurii imense.

Cadouri extraordinare

 

De asemenea, puteți alege un cadou în funcție de activitățile în care preferă să-și petreacă timpul liber femeia căreia doriți să îî faceți un cadou. Cu siguranță va aprecia faptul că ați gândit și ați ales  cadoul.

Vrei mai multe sfaturi despre cadouri grozave pentru doamne? Găsiți-le în articolul nostru despre Ziua Îndrăgostiților.

 

trei-femei-zambete

A le oferi femeilor din viața dvs un cadou drăguț este un gest frumos în această zi. În același timp, nu uitați că aceasta este, de asemenea, o sărbătoare a drepturilor lor și a respectului care merită să li se arate în orice moment.

Doriți să călătoriți cât mai mult? Avem pentru dumneavoastră ponturi cum să găsiți bilete de avion cât mai ieftine

__bulb
Care excursii ieftine sunt top în acest sezon? Călătoriți și mai ieftin!

Tururile ieftine de vizitare a obiectivelor turistice sunt alegerea potrivită, deoarece puteți călători mai avantajos. În plus, puteți economisi și la transport. Cum puteți proceda? Vă vom spune în articolul nostru.