Preț carburanți - va continua să crească sau să scadă?

20.09.2022 Vlasta Combustibil Partajare

Cât plătiți pentru alimentare? Vă oferim o comparație actuală a prețurilor la combustibil. În plus, vei afla și cum puteți economisi cât mai mult.

În ultimele luni, șoferii nu au avut de ales decât să sape mai adânc în portofel. Motivul este creșterea prețurilor la combustibil.

Vestea bună este însă că prețurile la benzină încep să scadă încet. Cât veți plăti pentru alimentare? Și cum este în străinătate? Urmăriți o prezentare generală a prețurilor actuale și sfaturile noastre despre cum să economisiți la alimentare.

Călătoriți în străinătate pentru excursie sau pentru muncă? S-ar putea să vă întrebați cum ați putea cheltui mai puțin la călătorii. Obțineți o călătorie cu autobuzul mai ieftină și de încredere.

Combustibilul nu este singurul lucru pentru care plătim în plus în prezent. De asemenea, avem scumpiri și atunci când cumpărăm alimente.

__bulb
Cum să economisiți la mâncare fără a cheltui un întreg salariu?

Cum să vă răsfățați cu mâncare de calitate, dar în același timp cu bani puțini? Iată 7 sfaturi pentru a economisi și a mânca bine!

Cheltuielile la utiliăți nu fac excepție. Petrolul mai scump sau problemele sociale globale au avut un impact negativ asupra vieții noastre de zi cu zi.

masina pumba

Comparare actuală a prețurilor la combustibil

 

Cand auziți de preț combustibil vă duce gândul la cât de mult au crescut în fiecare țară. La prima vedere, diferențele ridicole de cenți vor afecta foarte mult suma finală. Doriți să știți preț combustibil în Ungaria?
 


Alimentare la noi și în statele vecine

 

V-ați gândit vreodată să mergeți la vecini pentru a face plinul? Gândiți-vă bine înainte de a pleca la carburanți prețuri. Deoarece benzină preț sau motorină preț e în continuă schimbare, s-ar putea să nu merite deloc.

Care sunt prețurile actuale la benzină și motorină în România și în țările învecinate? Treceți prin această listă și puteți vedea spre exemplu preț combustibil Ungaria.

 

pret combustibil

Prețurile aproximative la benzină și motorină în țările învecinate începând cu 20.09.2022 (Sursă: Cargopedia.ro)

 

3 sfaturi practice despre cum să economisiți la alimentare.
 

 

Profitați de reduceri și bonusuri în benzinării
 

Benzină, motorină mai ieftină, alte recompense și bonusuri. Puteți obține toate acestea de la unele benzinării. Este suficient dacă aveți cardul lor de fidelitate.

Desigur, condițiile de colectare și aplicare a acestora sunt diferite în funcție de benzinărie.

Puteți obține reduceri și bonusuri la mai multe benzinării:

__check

 

OMV 

__check

 

PETROM

__check

 

MOL

__check

 

LUKOIL

__check

 

SOCAR

Reduceți consumul mașinii dvs


 
De asemenea, poți economisi la alimentare prin reducerea consumului mașinii dvs. Cum să o facceți:

__check

 

conduceți lin

__check

 

frâna de motor

__check

 

planificați-vă călătoria

__check

 

opriți motorul

__check

 

îngrijiți mașina

masina pe drum

 

Aplicații mobile ale benzinăriilor

 

Benzinăria voastră preferată are o aplicație mobilă? Nu uitați să o întrebați data viitoare când alimentați. Vă poate ajuta să economisiți câteva zeci de lei.

Procedura este simplă. Vă va arăta cele mai apropiate benzinării din locația dvs. Dacă ai suficient combustibil, nu trebuie să alimentați la concurență cu prețuri mai puțin avantajoase. În același timp, ești sigur că vei ajunge la benzinăria „voastra”.

Mai multe benzinării oferă aplicații mobile pentru descărcare:

sofer auto

 

Trebuie să folosiți mașina zilnic? Nu puteți înlocui în niciun fel această metodă de transport? Atunci nu aveți de ales decât să alimentați la prețurile actuale și verificând online preț carburanți azi. Vestea bună este însă că mai mulți experți prevăd o scădere treptată a prețurilor la combustibil chiar și în timpul toamnei.

Una dintre modalitățile de a economisi combustibil este să cumpărați o mașină electrică. Cunoașteți avantajele și dezavantajele mașinilor electrice? Poate că articolul nostru vă va ajuta să luați o decizie.