Poți economisi și la benzină. Doar urmează aceste sfaturi

05.10.2023 Monica Combustibil Partajare

Chiar dacă prețurile la carburanți au crescut dramatic în ultimii ani, șoferii nu pot evita alimentarea mașinilor cu combustibil. Cum poți plăti mai puțin și cum poți economisi la benzină?

Prețurile carburanților cresc rapid pentru o perioadă, apoi scad și apoi cresc din nou. Șoferii care folosesc în mod regulat mașinile pentru a se deplasa în mod regulat adesea bagă mâna adânc în buzunare.

Pentru a economisi pe combustibil, mulți fac drumuri mai lungi la benzinăriile din țările vecine. Deși prețurile unor carburanți pot fi mai mici acolo, este discutabil dacă aceștia vor economisi, efectiv  la alimentarea cu combustibil. Acest lucru se datorează faptului că trebuie luat în considerare consumul combustibilui consumat la drumul dus-întors.

Cu siguranță te-ai întrebat adesea dacă există modalități pentru a  economisi bani la alimentarea cu carburanți. Sau cum poți economisi combustibil la condusul în sine. Îți vom spune cele mai multe și eficiente  metode în articolul nostru. 

Fă-ți șofatul și mai plăcut cu accesorii auto utile din magazinul online Autobon. 

masina-benzinarie

 

Cum poți reduce consumul de combustibil?

 

Fiecare șofer își dorește ca rezervorul de combustibil să țină cât mai mulți kilometri. Urmează aceste sfaturi simple pentru a te ajuta să faci exact acest lucru.

 

Conducere lină

 

Aveți obiceiul de a frâna frecvent și brusc și apoi de a accelera rapid? Acest lucru contribuie la  consumul mai rapid al benzinei. Conducerea lină este cheia unui consum redus de combustibil.

Pentru a evita frânarea și accelerarea continuă, păstrează o distanță adecvată față de alte vehicule. Acest lucru îți va oferi, de asemenea un timp mai bun pentru a reacționa la diferite situații din trafic.

 

benzanarie-masina-mov

 

Încălzirea mașinii înainte de călătorie

 

Mai ales în timpul lunilor de iarnă, unii șoferi au obiceiul de a porni mașina cu câteva minute înainte de a porni la drum. Totuși, acest lucru nu încălzește motorul, ci doar arde mai mult combustibil.

Frânarea naturală

 

Mulți șoferi uită de frâna de motorului. În schimb, ei folosesc metoda mai simplă, frânarea prin pedala de frână.

Ai mai multe dealuri pe drum cu coborâri ulterioare? Schimbă viteza cu o treaptă inferioară și lasă mașina să coboare dealul în mod natural, folosind doar puterea motorului. Acest lucru nu numai că va reduce consumul de combustibil, dar va împiedica și uzura rapidă a frânelor.

Te-ai gândit să cumperi o mașină? Nu trebuie să cumperi o mașină nouă, mașinile second-hand sunt o investiție excelentă.

 

masina-galbena-broscuta

 

Drumuri planificate

 

Tu și partenera ta lucrați în același interval orar? Mergeți cu o singură mașină. În mod similar, puteți merge cu colegii care locuiesc în apropiere și folosiți mașinile pe rând.

Trebuie să mergi la cumpărături? Gândește-te dacă merită să pornești mașina pentru un singur lucru. În schimb, fă o listă și cumpără totul deodată.

Procedează în același mod și la umpărăturile alimentelor. Gândește-te din timp la ceea ce vei găti în timpul săptămânii și cumpără toate ingredientele fă o singură cumpărături.

__bulb
Preț carburanți - va continua să crească sau să scadă?

Cât plătiți pentru alimentare? Vă oferim o comparație actuală a prețurilor la combustibil. În plus, vei afla și cum puteți economisi cât mai mult.

Oprirea motorului atunci când staționați

 

Puteți contribui, de asemenea, la economisirea combustibilului prin oprirea motorului atunci când staționați pentru perioade mai lungi de timp.

Unele mașini au sistemul start-stop. Acesta reduce automat consumul de combustibil prin oprirea motorului automat în timp ce staționați pentru o perioadă scurtă de timp și repornirea mașinii atunci când plecați.

 

masina-parcata-strada

 

Restricționarea drumurilor cu mașina

 

Mașina este un mijloc de transport foarte convenabil. Se poate întâmpla foarte ușor să  folosim mașina din obișnuință pentru călătorii inutil de scurte.

Gândește-te dacă poți înlocui unele drumuri cu mașina cu o legătură cu transportul public sau cu o plimbare, de exemplu. În acest fel vei economisi și în plus vei face ceva pentru sănătatea ta.

Alegerea unei benzinării și a combustibilului

 

Fiecare șofer are o rețea preferată de benzinării unde alimentează cu regularitate și încasează multe beneficii pentru loialitatea sa. Dar uneori acestea pot fi în detrimentul prețurilor la carburanți.

Te-ai gândit când faci plinul să alternezi carburanții mai ieftini a căror calitate concurează cu cei mai scumpi și cunoscuți carburanți? Compară prețurile de la mai multe benzinării și alege unde vei face plinul, ținând cont, totuși, de calitatea combustibilului.

Deși combustibilul premium este un lucru de care mulți șoferi se bucură, adevărul este că este o raritate. În plus, scoate câțiva lei în plus din portofel pentru fiecare litru. În comparație, carburanții clasici nu afectează performanțele mașinii, iar prețul lor este mai mic.

De asemenea, dacă locuiești la marginea unui oraș, gândește-te dacă merită să alimentezi la o benzinărie din centrul orașului.

Evită, cât se poate, alimentarea mașinii pe autostrăzi, prețurile carburanților sunt puțin mai mari acolo. Același principiu se aplică și în timpul sărbătorilor, vacanțelor sau în weekenduri.

 

benzinarie

 

 

Întreținerea autoturismelor

 

Nu este un secret că unii șoferi uită de întreținerea mașinii. O folosesc doar pentru a se deplasa și nu acordă atenție la ceea ce are nevoie. De exemplu, ar trebui verificată în mod regulat presiunea din anvelope sau nivelul uleiului. Ai nevoie de anvelope noi? Comandă-le acum de la Cauciucuridirect.

Nu vei face o greșeală dacă vei duce mașina la un servis autorizat pentru o verificare amănunțită la câteva luni, de exemplu înainte și după fiecare sezon.

 

mecanic-servis-auto

 

La final, doar un mic sfat, alimentarea full a  rezervorului face diferența. Pentru că, dacă alimentezi doar o cantitate mică, vei merge  des la  benzinărie. Astfel, vei economisi și cantități inutile de combustibil.

În același timp, alimentează doar până când pistolul de combustibil pocnește. Dacă îl ignori, riști să  deteriorezi mașina.

 

__bulb
Cum puteți face economii când schimbați cauciucurile?

Când doriți să schimbați cauciucurile e bine să apelați la service auto sau să vă bazați doar pre propriile cunoștințe? Aceasta este o întrebare cu care se confruntă sute de șoferi în fiecare an. În speranța că vom economisi niște bani, alegem o modalitatea de a schimba cauciucurile, care paradoxal ne aduce alte cheltuieli suplimentare. Cum puteți face economii reale altunci când trebuie să schimbați cauciucurile? Când puteți să faceți acestă operațiune singuri și când e mai bine să apelați la service auto?