Nu știți ce să gătiți? Iată câteva idei de mâncăruri ieftine pentru prânz

19.07.2022 Vlasta Mâncare și gătit Partajare

Doriți să știți cum să puteți pregăti mese pentru prânz ieftin? În articolul nostru, vă vom sfătui mai multe modalități garantate de a economisi la gătit și de a mânca în continuare delicios.

Gătitul acasă nu mai este o afacere ieftină. Prețurile alimentelor cresc constant și ne obligă să căutăm opțiuni de mâncare mai ieftine. Dar nu trebuie să apelezi imediat la produse semifabricate!

Nu renunțați la mancare gatita acasa si nu cheltui nici un lei in plus. Cum să o faceți?

Merită să cumpărați în mare. Folosiți vouchere la alimente astfel veți cumpăra la prețuri avantajoase.

Rețete mâncăruri gătite, dar sățioase

 

Strămoșii noștri au respectat deja această regulă. De aceea, de exemplu, supele groase sunt baza. Nu numai că sunt sățioase, dar le puteți pregăti din câteva ingrediente de bază. De exemplu, cartofii, usturoiul și ierburile, leguminoasele sau orice culturi de sezon vor fi suficiente.

Dacă adăugați pâine în supă, aceasta poate servi cu ușurință ca fel de mâncare din când în când. De exemplu, gătiți această supă simplă și groasă de linte. Este sfatul nostru grozav pentru mâncare gătită ieftină.

retete ieftine si rapide

 

Supă groasă de linte – rețeta

1

Ingrediente

250 g de linte 3 cartofi 1 smântână de gătit 30 g făină simplă frunză de dafin oțet sare

2

Mod de preparare

1. Spălați lintea, scurgeți-o și lăsați-o la înmuiat în apă peste noapte. 2. A doua zi o gătim împreună cu o frunză de dafin. 3. Înainte de a găti, adăugați cartofi tăiați cubulețe, sare și gătiți până se înmoaie. 4. La final amestecăm făina în smântână, o adăugăm la linte și asezonăm cu oțet.

__bulb
Cum să economisiți la mâncare fără a cheltui un întreg salariu?

Cum să vă răsfățați cu mâncare de calitate, dar în același timp cu bani puțini? Iată 7 sfaturi pentru a economisi și a mânca bine!

Serviți mai multe garnituri

 

Este de la sine înțeles că garniturile sunt mai ieftine decât carnea. Pe lângă orez sau cartofi, nu uitați de garnitura cu legume. O puteți pregăti în multe feluri, datorită cărora va fi gustoasă tot timpul. Celălalt beneficiu al său este că vă satură suficient, vă furnizează vitaminele necesare, iar achiziția ei nu vă împovărează portofelul.

mai multe tipuri de legume

 

Păstrați alimentele în congelator

 

Se întâmplă adesea ca multe alimente să ajungă la gunoi. Există două motive principale. Fie judecați greșit cantitatea, fie mâncarea se strică. Dacă vă ramâne mâncare, nu ezitați să o congelați. Ambalați porțiile rămase în recipiente sau pungi de plastic, etichetați-le cu numele și data gătirii și congelați. Alimentele ambalate astfel pot fi scoase cu ușurință din congelator în orice moment și consumate.

Sfatul nostru: dacă vă rămâne aluat, lăsați-l să se usuce și apoi procesați-l în pesmet.
 

Folosiți resturile de mâncare

 

V-a rămas ceva de la prânz? Resturile de mâncare pot fi folosite eficient. Folosiți-le la cină sau la următorul prânz. Dacă aveți multe legume în frigider, le puteți folosi pentru a face un risotto sau o salată copioasă de legume pentru masa principală.

 

Risotto cu carne tocată – rețeta

 

De asemenea, puteți economisi din alimentele pe care le consumați în fiecare zi. Pe lângă pâine, care va rămâne moale câteva zile, puteți coace diverse produse de patiserie și prăjituri. Află mai multe în articolul nostru.

Cumpărați eficient

 

Rețete ieftine de mâncare înseamnă și cumpărături ieftine. Atenție însă la materiile prime ieftine și de calitate scăzută. Nu veți economisi nimic dacă aruncați la gunoi jumătate din produsele pe care le cumpărați. Puteți economisi bani în alte moduri:

Cumpărați vrac - așteptați reduceri la alimente neperisabile și cumpărați-le în cantități mai mari. Dar distingeți dacă este o reducere reală sau achiziția nu merită.
- Cumpără în mai multe magazine - fiecare lanț de magazine oferă promoții diferite, în cadrul cărora merită să cumperi ceva diferit.
Când faceți cumpărături, urmăriți prețul unitar - cele mai mari tind să fie mai ieftine decât cele mici, dar este posibil să întâlniți și excepții.
Vânzători cu etichete private - vă aduc aceeași calitate la un preț mai mic.
Folosiți cupoane de reducere pentru produse alimentare - vă vor ajuta să economisiți mulți lei.
- Folosiți carduri de fidelitate - veți obține reduceri suplimentare la bunuri.

geanta cumparaturi aliemente

 

Economisiți apă și energie

 

Desigur, costul alimentelor nu include doar prețul alimentelor. Este, de asemenea, costul apei și al energiei pe care le folosești atunci când gătiți. Prin urmare, este oportun să ne gândim la modul în care putem reduce acest element:

- Gătiți la abur – puteți găti mai multe feluri de mâncare în același timp într-o oală cu abur și economisiți energie.
Nu uitați de capac - atunci când gătiți, utilizați un capac și oale care se potrivesc cu dimensiunea suprafeței de gătit.
Economisiți apă la spălarea vaselor - folosiți o mașină de spălat vase, sau când spălați manual, turnați apă în chiuvetă și clătiți vasele.
Gătiți mâncăruri dintr-o oală - veți murdări mai puține vase și veți folosi mai puțină energie.
Folosiți o oală sub presiune - vei găti mai repede și vei economisi până la jumătate din energie.

femeia gateste in bucatarie

Delimano se va ocupa de prepararea alimentelor sănătoase și de gătitul sănătos. Completați-vă bucătăria cu tot ce aveți nevoie.

Sfat bonus: cultivați ierburi sau tipuri de legume mai mici și mai puțin solicitante și pe balcon. Mâncarea asezonată cu ierburi proaspete are un farmec și un gust de nedescris. Cu ajutorul acestor sfaturi, ai un prânz rapid și ieftin pe masă.

Poftă bună!

__bulb
Cum să economisești bani în gospodărie?

Traiul de zi ci zi devine tot mai scump și de aceea suntem nevoiți să reevaluăm cheltuielile și să ne gândim cum putem face în fiecare lună economii în plus. Cheltuielile pentru întreținere reprezintă o mare parte a bugetului nostru, de aceea ar fi o idee bună să începem cu economiile chiar aici.