Citiți sfaturile lui Warren Buffett, un guru financiar, care vă pot asigura financiar familia pe viitor. Sfaturile vi le aduce KUPLIO.ro
Cu toții dorim să ne asigurăm financiar pe viitor, atât propria persoană, cât și familia. Acest lucru este posibil prin mai multe modalități. Dacă nu dorim să ne bazăm pe câștigul la loterie, o cale mai corectă ar fi să economisim.
Sfaturi de la cei mai buni
Nu veți da greș cu nimic dacă o să vă inspirați de la oamenii de succes. Denumirea articolului de astăzi este citatul cunoscutului investitor Warren Buffet, care este considerat un guru financiar. Multe dintre sfaturile lui sunt universale și utile și astăzi. Am ales câteva din ele.
Comparați veniturile cu cheltuielile
Suma veniturilor voastre o cunoașteți cu siguranță. Acum doar aflați cât reprezintă cheltuielile voastre lunare reale pentru întreaga familie și împărțiți-le în cele necesare și altele. Învățați să distingeți între lucrurile de care aveți într-adevăr nevoie și cele ce vă doriți, dar știți să trăiți și fără ele. Creați-vă un cont de economii și în mod regulat umpleți-l cu resursele rămase. Sistemul “ban cu ban” vă oferă siguranță, că nu veți rămâne surprinși pe viitor de cheltuielile imprevizibile.
Scăpați de obiceiurile financiare proaste
Primul pas este să conștientizați care sunt și de ce vă supuneți lor în continuare. Gândiți-vă cine din familie cheltuie cel mai mult și ce puteți face în această privință. Urmați două reguli. Prima regulă sună așa: Niciodată să nu pierzi bani! A doua regulă: Niciodată să nu uiți de regula numărul 1!
Cu cât dobândiți mai devreme regulile de bază ale competenței financiare, cu atât mai repede veți vedea rezultatele reale ale efortului vostru. Învățați-i și pe copii voștri și arătați-le tot ce pot avea, atunci când învață să gestioneze corect banii.
Împrumuturi inutile
Împrumutul ar trebui să fie ultima soluție, cum să rezolvăm veniturile mici și problemele financiare. Este important să avem sub control împrumuturile, precum creditele de consum sau cardurile de credit. Scăpați de ele cât mai repede și începeți să economisiți. Și sumele mici sunt la început un pas mare. Nu vă fie frică nici să căutați voucherele de reducere, pliantele promoționale sau lichidările de stoc de sezon.
Investiți
Este mai ușor decât credeți. Învățați terminologia de bază, alocați suma specifică, pe care o puteți manipula lunar și investiți. Și bani puțini sunt buni în acest caz, decât deloc. Dacă nu sunteți siguri, consultați-vă și învățați din mers. Warren Buffet sfătuiește să alegeți o investiție conservatoare pe termen lung (8-10 ani) și să diversificați portofoliul, asta înseamnă să vă împărțiți investițiile în mai multe investiții mici. Scade riscul și astfel pierderea dintr-o singură arie, nu o resimțiți atât de mult. Un pont foarte bun este să nu vă verificați fondurile prea des. Mai degrabă să vă ghidați după sloganul „setați și uitați”. Este de ajuns să evaluați situația o dată la câteva luni. Atunci când alegeți instrumentele de investiții fiți discret și la verificarea banilor mai ales răbdător.