Cum să deveniți economici și să nu cheltuiți întregul salariu pe cumpărături

cum sa economisim

Ați început deja să primiți salariul? Și nu știți cum să nu cheltuiți toți banii pe cumpărături? A economisi nu este rușine. Vă pot ajuta și voucherele de reducere de pe portalul Kuplio.ro

Ați început să câștigați bani și deja vă gândiți ce să cumpărați din primul vostru salariu? Nu degeaba se spune că cine economisește, are. Citiți câteva dintre sfaturile noastre, rezistați tentației de a cheltui iar portofelul dumneavoastră vă va fi recunoscător.

 

Hura promoții...

...ca și cum am auzi. :) În timp ce vă pregătiți să cumpărați lucruri inutile, abțineți-vă  și citiți! În primul rând documentați-vă care sunt promoțiile reale și care nu. De exemplu, atunci când pantofii costă 200 Ron, dar prețul inițial a fost de 210 Ron, nu va fi o promoție grozavă. Chiar dacă reclamele promoțiilor spun altceva. Cel mai ușor este să rezistați tentației, dacă pe timpul promoțiilor evitați magazinele.

Pe cât se poate profitați de cumpărăturile de pe internet și de pe comparatorul de prețuri. Atenție însă la taxele poștale. Mai ales în ceea ce privește magazinele internaționale, unde valoarea acestora poate depăși prețul bunurilor comandate.

 

Cumpărături regulate

Atunci când o persoană devine independentă din punct de vedere financiar, deseori începe să facă așa numitele cumpărături regulate. Cel mai adesea ele includ produse alimentare, cosmetice și altele. Comparați prețurile produselor pe care le cumpărați cel mai des. Aflați ce reduceri au în care magazine și unde ce se merită să cumpărați. Cu un astfel de sondaj minor în câteva luni veți economisi câteva sute de Ron. Un instrument bun este și pregătirea unei liste. Eliminați lucrurile de care nu aveți nevoie, până când acestea va conține numai lucrurile necesare. Practicați acest lucru de fiecare dată când vă faceți cumpărăturile, iar în magazin respectați cu onestitate lista întocmită. Luați-vă cu voi numai suma de bani pe care o puteți cheltui în ziua respectivă. Propuneți-vă un target zilnic pe care nu doriți să îl depășiți și să îl respectați. Adesea este cel mai greu să vă țineți de cuvânt.

 

 

Analizați

Deci gândiți matur și responsabil. Priviți cu un ochi critic asupra cheltuielilor voastre lunare obișnuite și încercați să le reduceți. Abonamentul de mobil pe care îl aveți este într-adevăr cel mai avantajos? Poate și cheltuielile pe produsele cosmetice pot fi limitate la jumătate. Puteți să vă chemați prietena la o cafea la dumneavoastră acasă și economiști câțiva mărunți pentru o alta în oraș.

Pentru cumpărături mai valoroase, cum ar fi un telefon mobil nou sau un laptop, răspundeți mai întâi la întrebarea dacă aveți într-adevăr nevoie de aceste lucruri. Trebuie să le cumpărați imediat? Și dacă da, cât timp ar trebui să vă reziste? Se vor rambursa banii în timp?

 

Economisiți prin intermediul voucherelor de reducere

A economisi nu este rușine. Dimpotrivă. Este înțelept să puneți deoparte cel puțin o mică parte din salariu și să faceți mici economii. În acest caz vă poate ajuta utilizarea voucherelor de reducere. Învățați unde le puteți găsi, la ce le puteți folosi și cât puteți economisi datorită lor. Astfel de vouchere oferă și site-ul Kuplio.ro. Nu numai fanii cumpărăturilor se vor bucura de 50% reducere la încălțăminte, 25% reducere la cărți sau 30% reducere la valize și rucsacuri de călătorie. Puteți beneficia de astfel de promoții și la alte produse și articole. Căutați cele mai bune vouchere pentru cumpărarea alimentelor, rezervarea unui concediu sau cumpărarea accesoriilor pentru animalele voastre de companie.