Câteva curiozități despre dovleacul Hokkaido
Originea dovleacului Hokkaido datează din Japonia secolului al XIX-lea, unde era cultivat pe o insulă numită Hokkaido. Treptat, cultivarea sa s-a răspândit în întreaga lume.
De ce să consumi dovleac Hokkaido? Este bogat în vitaminele A, B1, B2, B6, C, E, acid folic, magneziu, fier și fosfor. Conține puțin zahăr și nu este acid, așa că este ușor de digerat chiar și pentru persoanele cu stomacul sensibil.
Sezonul principal de recoltare este din septembrie până în iarnă. Soiurile mai timpurii sunt recoltate încă din august. Dacă tulpina fructului este verde și galbenă, nu culegeți dovleacul, deoarece încă mai extrage substanțe nutritive. Momentul potrivit pentru a-l culege este atunci când tulpina este maro, uscată și începe să se ofilească. Se caracterizează prin culoarea portocalie accentuată.
Autor: Terren Hurst (Unsplash)
Cum să depozitezi corect dovlecii Hokkaido? Asigură-te că se află într-un loc răcoros și uscat (pivniță, cămară). Într-un astfel de mediu vor rezista timp de 2 luni, fără a-și pierde aroma și calitatea.
Poți cumpăra diferite articole pentru bucătărie, de la mobilier la aparate și recipiente de depozitare, la preț avantajos în magazinul electronic 4Home. Profită de reducerile permanente și cumpără la prețuri avantajoase.
De asemenea, poți să păstrezi dovlecii uscați. Uscarea într-un dehidrator este cea mai convenabilă și cea mai simplă modalitate.
Taie dovleacul în felii subțiri sau bucăți și aranjați-le într-un singur strat unul lângă altul. Usucă la 55 °C timp de aproximativ 2 ore. Apoi întoarce feliile și schimbă nivele uscătorului – cele de jos în sus, iar cele de sus în jos. Urcă temperatura la 70 °C și uscă din nou timp de 2 ore. Repetă procesul până când dovleacul este complet uscat (în funcție de tipul de dovleac și de capacitatea uscătorului, poate dura între 8 și 12 ore în total).