Începe toamna cu o delicioasă supă cremă din dovleacul hokkaido

26.10.2023 Monica Partajare

Îți place dovleacul? Dovleacul hokkaido este din ce în ce mai popular. Cea mai bună supă cremă de dovleac hokkaido nu ar trebui să lipsească de pe masa ta, mai ales în timpul toamnei. Vei găsi rețeta în articolul nostru.

dovleac-supa-crema-grisine

Autor: Nataliya Vaitkevich (Pexels)

 

Dovleacul își are locul într-o bucătărie modernă. Pe lângă supa în diferite moduri, îl puteți folosi pentru a face o prăjitură delicioasă sau Pumpkin Spice Latte. Este, de asemenea, excelent copt sau chiar ca parte a unui desert dulce. De asemenea, îl poți folosi pentru a face mâncare sănătoasă pentru copii.

Ai poftă de o supă cremă de hokkaido? Hai să o facem împreună. Aceasta este rețeta noastră gustoasă și ieftină.

Îți lipsesc ustensilele de bucătărie? Am găsit tot ce ai nevoie în magazinul electronic 4Home, în secțiunea Accesorii bucătărie. Printr-un singur  click poți cumpăra produse utile la prețuri avantajoase chiar acum.

Autor: Terren Hurst (Pexels)
 

Cumpără alimente mai convenabil ca niciodată. Folosește cupoanele de pe site-ul nostru și bucură-te de economiile făcute.

 

Câteva curiozități despre dovleacul Hokkaido

 

Originea dovleacului Hokkaido datează din Japonia secolului al XIX-lea, unde era cultivat pe o insulă numită Hokkaido. Treptat, cultivarea sa s-a răspândit în întreaga lume.

De ce să consumi dovleac  Hokkaido? Este bogat în vitaminele A, B1, B2, B6, C, E, acid folic, magneziu, fier și fosfor. Conține puțin zahăr și nu este acid, așa că este ușor de digerat chiar și pentru persoanele cu stomacul sensibil.

Sezonul principal de recoltare este din septembrie până în iarnă. Soiurile mai timpurii sunt recoltate încă din august. Dacă tulpina fructului este verde și galbenă, nu culegeți dovleacul, deoarece încă mai extrage substanțe nutritive. Momentul potrivit pentru a-l culege este atunci când tulpina este maro, uscată și începe să se ofilească. Se caracterizează prin culoarea portocalie accentuată.

dovleci-diferite-marimi

Autor: Terren Hurst (Unsplash)

 

Cum să depozitezi corect dovlecii Hokkaido? Asigură-te că se află într-un loc răcoros și uscat (pivniță, cămară). Într-un astfel de mediu vor rezista timp de 2 luni, fără a-și pierde aroma și calitatea.

Poți cumpăra diferite articole pentru bucătărie, de la mobilier la aparate și recipiente de depozitare, la preț avantajos în magazinul electronic 4Home. Profită de reducerile permanente și cumpără la prețuri avantajoase.

De asemenea, poți să păstrezi dovlecii uscați. Uscarea într-un dehidrator este cea mai convenabilă și cea mai simplă modalitate.

Taie dovleacul în felii subțiri sau bucăți și aranjați-le într-un singur strat unul lângă altul. Usucă la 55 °C timp de aproximativ 2 ore. Apoi întoarce feliile și schimbă nivele uscătorului – cele de jos în sus, iar cele de sus în jos. Urcă temperatura la 70 °C și uscă din nou timp de 2 ore. Repetă procesul până când dovleacul este complet uscat (în funcție de tipul de dovleac și de capacitatea uscătorului, poate dura între 8 și 12 ore în total).

__bulb
4 rețete simple cu legume ideale pentru sănătatea dumneavoastră

Doriți să includeți mai multe legume în dietă? Încercați sfaturile noastre pentru rețete simple gata în doar câteva minute. Chiar dacă sunteți începător în bucătărie, le veți putea prepara în cel mai scurt timp.

Dovleacul Hokkaido este chiar mai ușor de preparat în comparație cu alte tipuri de dovleac. Asta pentru că se poate consuma întreg, chiar și coaja este comestibilă. Aroma duce ușor spre  nuci, care poate evoca castane pentru unii, și o pulpă extrem de suculentă.

Pe lângă numeroasele sale utilizări în bucătărie, este, de asemenea, excelent pentru decorarea casei de toamnă.

femeie-dovleci-sculptare

Autor:  Monstera Production (Pexels)

 

Supă simplă Hokkaido

 

Avantajul acestei supe este că nu ai nevoie de multe ingrediente, dar este sățioasă și papilele gustative în același timp. În plus, probabil că aveți cel mai important ingredient, dovleacul Hokkaido, în grădina de acasă.

Ai nevoie de

__check

1 Hokkaido dovleac

__check

1 ceapă

__check

2 morcovi

__check

2 căței de usturoi

__check

2 căni de supă de pui sau de legume

__check

3 linguri de ulei de măsline

__check

sare, piper

__check

 smântână

Mod de preparare

1

Se spală dovleacul, se scot semințele și se taie în cuburi. Nu uita, coaja este comestibilă și poate fi gătită împreună cu miezul.

2

Călește în ulei de măsline ceapa și usturoiul tocate mărunt.

3

Adăugă morcovii și dovleacul tăiat și sotează câteva minute.  Adăugă supa și fierbe până când toate ingredientele sunt moi.

4

Mixează cu ajutorul blenderului și asezoneză cu sare și piper negru.

Supa ți se pare prea groasă? Adăugă puțină smântână pentru gătit. La servire, decorează cu o lingură de smântână fermentată și semințe de dovleac prăjite într-o tigaie uscată.

Din  semințele scoase, poți pregăti o gustare super delicioasă. Așează semințele spălate și uscate pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt, stropește-le cu ulei de măsline și presară cu sare. Pune în cuptorul încins la 100 °C timp de aproximativ 2 ore. Păstrați-le într-un recipient închis, într-un loc uscat și întunecat.

Pregătește masa cât mai ușor cu ajutorul unor ustensile la îndemână. Le poți obține la preț avantajos datorită cupoanelor pe care  le oferim mai jos.

 

Nu ai folosit tot dovleacul la gătit? Înfășoară restul dovleacului în folie alimentară și păstrează în frigider sau în congelator (în funcție de când le vei folosi).

 

farfurie-supa-crema

Autor: Karolina Grabowska (Pexels)

 

Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să folosești produse de sezon cultivate în grădina proprie. Nu numai că vei economisi prin faptul că nu le cumperi, dar vei mânca și alimente mai sănătoase de o calitate mai bună. Începe toamna,  cu o supă cremă de dovleac Hokkaido. Suntem siguri că va fi pe placul celor mari și mici deopotrivă.

 

Ai instalată deja extensia Kuplio? Dacă nu o ai încă, instalează chiar acum și economisește la toate cumpărăturile.

kuplio-extensie